Денешните мажи...

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Денешните девојки и дечковци или се премногу разочарани (искомплексирани) или се преценуваат (исто еден вид искомплексираност) - во секој случај - тоа води кон намалување на желбата за запознавање и дружење, а автоматски и се останато што следи (доколку двајца си се допаднат) ... отука и сепарација меѓу половите и друштвата

Мене исто не ми се случило случајно од град да запознаам некој и со него да изградам здрав однос кој би резултирал со врска - се некои искомплексирани самобендисани типови кои - мислат дека со пијачка и бесна кола ќе ме освојат ... е батка, нема шанси ... порано многу се нервирав заради тоа, а сега, одвај чекам да му покажам добро ...

Во принцип, моите дечковци, сум ги запознавала преку заеднички пријател/ ка и со нив сум имала добра врска (со чесни исклучоци)

Заклучок - денешново време на транзиција, влијае на младите, стануваат себични и окупирани со кариера, а го губат чуството за исконската потреба на секој човек искрена љубов

:smir:

С

Сатори

Гостин
Денешните мажи се обликувани од современото општество, раслоени се од метросексуалци до хомосексуалци и навистина жените би го сакале стариот прототип на маж назад?
Малку ми е тешко да се сложам со таа констатација, затоа што или жените не знаат што сакаат или константно мажите се за нешто виновни по правило?Убаво што сега сме влегле во ера на наводна еманципација, но или жалењето е адресирано до тоа колку голем Балканец е или е само он страшливец, непостојан и срамежлив.А што треба да направи?
Да купи 1000 рози и да и ги прати на домашна адреса со што ќе биде класифициран како безнадежен романтичар кој што не може да си најде девојка.Ако не и пристапи прв тогаш не знае со жените, ако и пристапи прв тогаш ја бира а она сака да ја има таа функција, ако се бричи тогаш не е маж, ако не се бричи е несреден астралопитекус, ако сака да поминува време со неа ја гуши, ако ја игнорира е летаргичен и незаинтересиран.

Ова не е проблем кој што се појавил сега затоа што наеднаш има нерамнотежа помеѓу половите, туку е нешто кое што трае од почетокот на времето.Секогаш нешто фали, ништо не е доволно, а тој другиот е виновен затоа што искуството не го научило како треба да ја третира.Вистинска жена знае што сака и не се жали затоа што некој не и ги прочитал мислите.
Апсурдно е да се обвинуваат мажите затоа што пораснале во средина која што се контрадиктира со традицијата и современоста, исто како што е апсурдно жената да биде толку теснограда во „денешницата“ и да бара некој друг да биде виновен затоа што не и се допаѓа како се однесуваат со неа.

:шмизла:Секогаш е некој друг.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Rekov jas, gresno percepirana globalizacija, internetizacija, odcovecenost, virtuelizacija itn!

A be, nema covecki nastapi poveke!

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Сатори е во право, денес мажите се раз - мажени од општеството од медиумскиот отров од феминистичките движења.
Нај алармантно е на запад посебно во УСА.

Нешто шо порано беше природен, инстинктивен процес денес е непознато.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.924
Поени од реакции
12.489
Rekov jas, gresno percepirana globalizacija, internetizacija, odcovecenost, virtuelizacija itn!

A be, nema covecki nastapi poveke!

Жена никад нема да биде твоја ако не и ждригнеш два-три пути у фаца...:helou:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Jok, ne mora da i zdrigas u faca!
Ali ne e vistninska zena ako ne sedne na masa u pizzeria i naracsa pizza premackana so garlic ili sopska so kromid!

Ne znam, ama mene mnogu me prvlekuvaat onie zeni koi ne se libat od konsumacija prirodni antibiotici (lukce, kromitce, itn)!

A prav maz mirisa na mashkojna be!

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
a be ajde mi praka pijacka po kelner,,, c ccc bidi muz i dojdi da se zapoznaes :tapp:,vakvi raboti se desavaat se pocesto,i mene mi se imaat sluceno i me vadat od pamet,pa ako deckoto ne e sposoben i hrabar da i prijde na devojka(nesto nezno i ubavo sustestvo) togas toj nema hrabrost za nisto vo zivotot :helou:
па келнерот ти е втора шанса,
индиреkтно и тој ти се "пушта";)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Денешните мажи ги бива само да легнат на кревет, фудбал да гледаат и у меѓувреме пиво да пијат.Тоа им е послатко дури и од секс!:tv:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ne generaliziraj! Ja pivo ili retko ili ne pijam, fudbal gleam ama ako ima opcija sex ili fudbal a da ne smee da e sex pred TV ondak biram sex!

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Денешните мажи ги бива само да легнат на кревет, фудбал да гледаат и у меѓувреме пиво да пијат.Тоа им е послатко дури и од секс!:tv:
Не гледам ништо лошо во тоа,секако откога ќе ги завршат обврските тоа останува.:icon_lol:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726

Слушај море јас за жена (ѓаол) имам откажано попладневна дремка (стара комунистичка), не гледав фудбал и не пишував спортска а за пиво да не правам муабет (на сон само го имав видено оти само вино се пиеше).

Така да ние може лесно да се откажеме од нашите задоволства ама вие јок! Посебно не од шминките и шехерезад!

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
нема незаинтетресирани кандидати, има досадни презентации
и не можам да ги разберам девојкиве како цело време дозволуваат да бидат бирани и скоро воопшто не се трудат тие да изберат некого
инаку од денес сум пацифист оставам тие први да нападнат:baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom