Divider
Seraphim
Baras mudrost od vakov biser??? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Hymen is the thin piece of tissue that partially blocks the entrance to the vagina.Ме интересира кој е медицинскиот принцип, т.е. зошто женските деца се раѓаат со химен? Дали има некаква врска тоа? Дали е тоа некаква заштита?
Зашто целиот концепт на „невиност“ ми е малку сомнителен, па би сакал ако може некој медицински да ми ја објасни оправданоста на хименот (или недостатокот на истата).
Hymen is the thin piece of tissue that partially blocks the entrance to the vagina.
It is sometimes called the maidenhead or cherry.
It is named after the Greek god of marriage and has no known biological function.
Нека објасни подетално некој гинеколог :pos2:
Nesto kao slepo crevo znaci ispagja toa
Така, треба уште ко ќе се помали да им ги вадат, за да нема проблеми понатаму...![]()
abe da znaes u pravo si ako im gi vadat ko mali pokasno nema da ima zaebancii tolku a poeke ebavancija ke paga valjda vaka od edna kozinka nikakva celi filozofii pa zosto pa kako pa pokloni svadbi zamaranja
Во право си, едно кожинче а штетно до немајкаде...грешно кожинче...![]()
Баш смешно - но може и така да се гледа на тоаХех... значи ли ова дека ќе се воведе сунет за жени? :smir:
Уште подобро: дали првиот секс претставува сунет за жените, ако така гледаме? :smir:
^Не мора да значи пошто не се кине секогаш хименот при првиот сексуален однос...
Така, треба уште ко ќе се помали да им ги вадат, за да нема проблеми понатаму...![]()