А мислиш дека тие 8.000 воени лица се доволни за одбрана на земјава?Најмала по бројност(после косово)и една од најслабо вооружените армии е нашава.Само филмови си правите-нато ова она.
Да сите мажи треба да знаат не само како изгледа туку и добро да го користат огненото оружје(јас лично мислам и жените треба)
Ситуацијата треба реално да се гледа-опкружени сме со луѓе кој ни го мислат најлошото,сега можеби има некоја стабилност(нато/еу)но кој ја гарантира таа стабилност?
Од каде знаете дека таа нема да се наруши утре,или по 5 години?
А нашите соседи чекаат само прилика,доста е да серасформира некој од сојузите или амин да им рече некоја светска сила и м****о ќе ни го е**т!Побарај некоја книга за периодот помеѓу двете светски војни во било кој дел на окупирана Македонија и ќе видиш што ќе кркаме од нив ако им паднеме во раце.Ебати времето скапоцено кога пола Мк младина по цел ден по кафиња дреми,да бевте доктори,научници сите па да се вадите дека 3 месеци ви менуваат
Ако може да забележиш јас го имам кажано тоа "КАКО ДА НЕ" за цивилизирана држава , и пред да цитираш некој прочитај го правилно текстот кој го цитираш.
Забележав ама целта на муабетот ми беше,за тоа не сме криви ние,цел свет е не цивилизиран и нема што ние мајка тереза да изиграваме.
-Од кој да се браниме ? Против кој имаме шанси ? Сите ќе не стуткаат во куфер. И која војна помогнала на некоја држава ? Во војна нема ПОБЕДНИК ! СИТЕ СЕ ГУБИТНИЦИ !
Така е!Мејк лав нот Вар!
Во војна немало победник,јас не ти викам бе брат да се спремаме за војна во офанзивна смисла,не сум од забеганите Солун што ќе го освојуваат!Дефанзивно,уште оваа земја ни остана барем нејзе да можеме да ја одбраниме.
Ние во војна само може да загубиме уште некое парче од нашава земја , а со оглед на тоа дека при секоја војна на регионов ние губиме по некој дел , уште една војна пуздер ќе не напрај.
Е да си здрав и жив,цело време јас ова го зборувам,не можеме да си дозволиме уште еднаш да не фатат со турнати гаќи зошто последно ќе ни биде...