- Член од
- 17 февруари 2008
- Мислења
- 39
- Поени од реакции
- 0
Треба да ми пуштат телефон од америка тие ке платат shipment од таму и ме интересира дали овде на пошта ке треба да плакам царини или некој слични глупости... некој има вакво искуство?:salut:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Треба да ми пуштат телефон од америка тие ке платат shipment од таму и ме интересира дали овде на пошта ке треба да плакам царини или некој слични глупости... некој има вакво искуство?:salut:
Околу 15 % од вредноста на пратката.
А вредноста на пратката тие ке ја определат или како?
Што телфон ти праќаат? Највероватно таму кога ќе го праќаат ќе му бапнат лепенка за вредност колку има. Нека ти го пратат како GIFT шансите да ти удрат царина се помали.
царина за мобилни телефони нема, се плаќа само данок 18% + 1%.
но ова зборам само количина и ако се за трговски цели, доколку е за лична употреба ништо не се плаќа.
е сега, твојот проблем е специфичен - тебе ти праќаат подарок, а колку што знам царината не толерира подароци!
нас ни правеа проблеми за батериите и полначите на телефоните што ги носевме последната тура затоа што во фактурата не ги имало и ни ги задржаа едно 3/4 недели додека не сфати човек дека шверцот и корупцијата е порегуларна одколку црно-на бело да си донесеш.
пошто темава е за Помош, да ве прашам некој да не знае:
Не ми го прима Сони Е. Г900 на компјутерот, џабе ставај го кабелчето како ништо да не му правиш, да не знаете до што е?
Важи ова сеуште? Сакам да порачам od нет мобилен од 150 $царина за мобилни телефони нема, се плаќа само данок 18% + 1%.
но ова зборам само количина и ако се за трговски цели, доколку е за лична употреба ништо не се плаќа.
е сега, твојот проблем е специфичен - тебе ти праќаат подарок, а колку што знам царината не толерира подароци!
нас ни правеа проблеми за батериите и полначите на телефоните што ги носевме последната тура затоа што во фактурата не ги имало и ни ги задржаа едно 3/4 недели додека не сфати човек дека шверцот и корупцијата е порегуларна одколку црно-на бело да си донесеш.