Преку глава ми е од тезга бендовиии :@

T

the Carpenter

Гостин
Ахахахахахахахахахах!
Јас, Горан од Охрид ниту сум се бавел со музика ниту планирам. Само слушам, за тоа ме предодредиле. И за тоа можам да држам предавање. За свирење, во право си, не знам.
И уште еднаааш...
Од луѓе како тебе Викторе, музиката е на најниско можно ниво! Не само во Македонија, општо, во универзумот. Никој не е крив, освен вкусот на човекот, а за вкусот не треба да се расправаме! Треба да се истепаме!
И крај краева ...
Ќе избегам од Македонија.
Си го сечам ако знаеш појќе од три англиски рок бендови, а тие да не се Битлси, Ролинг стоунс и тн.
Оти, ако другите имале добар менаџметн и маркетинг, ќе ги знаеше. Иако се квалитетни момци.
ахахахахахахахахахаахха!
П.С. Не нагаѓај, боље ти е!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Си го сечам ако знаеш појќе од три англиски рок бендови, а тие да не се Битлси, Ролинг стоунс и тн.
На основа на што го даде заклучоков? после само неколку поста?

T

the Carpenter

Гостин
На основа на што го даде заклучоков? после само неколку поста?
Друже, не е наменето за тебе тоа. За викторчо наш, музичкиот сезнајко е прашањето.
За тебе немам прашање, засега :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Друже, не е наменето за тебе тоа. За викторчо наш, музичкиот сезнајко е прашањето.
За тебе немам прашање, засега :)
Знам де, него ме интересира само, без намера да завземам страна. Искрено мислам дека Виктор има солидно познавање на вистинската / добрата музика. Најмногу заради амблемчето што го има у потпис, зашто? тоа е веќе друга и долга тематика :)

T

the Carpenter

Гостин
Ако има солидно познавање на музика, поинакви ќе му беа коментарите на темата.
Самото тоа што вели дека за еден бенд да биде добар треба да биде познат, го прави музички просечно наслушан човек.
Затоа го прашувам, иако е тешко преку интермец да добиеш одговор (искрен) што како и кога слуша.
Така да ... неколкуте поста се повеќе од доволни за да се добие заклучок за музикалноста на одреден член.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ако има солидно познавање на музика, поинакви ќе му беа коментарите на темата.
Самото тоа што вели дека за еден бенд да биде добар треба да биде познат, го прави музички просечно наслушан човек.
Затоа го прашувам, иако е тешко преку интермец да добиеш одговор (искрен) што како и кога слуша.
Така да ... неколкуте поста се повеќе од доволни за да се добие заклучок за музикалноста на одреден член.
Не се согласувам, ако е така зашто најдобрите бендови имаат по 10 милиони вјус на Јутјуб и тоа е популарност нели? истата најчесто доаѓа со успехот, сакале или не да признаеме.

T

the Carpenter

Гостин
Ако ти одговорам на прашањето, ќе избегам од темата. Но, ајде .... може ќе се уклопи во насловот :)

Провери колку views на јутуб имаат пример .... Yardbirds, па ќе видиме кој е поквалитетен бенд. дали некој шалабајзерски состав со 100,000,000 прегледи, или Jардбрдс каде што свиреа Ерик Клептон, Крис Дреџа, Џими Пејџ, Џеф Бек, ...
мислам ... не е добра споредбата и заклучокот. Познатите не се најдобри!

И да не е сосем аут во темата, само ќе си го пренасочам одговорот во коментар.
И пак ќе речам. Од тезга бендовите што ја свират „А шта да радим“ на секоја прилика, Македончињата имаат погрешна претстава за АЗРА :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ако ти одговорам на прашањето, ќе избегам од темата. Но, ајде .... може ќе се уклопи во насловот :)

Познатите не се најдобри!

)
Кој е подобар бенд (непознат) од Пинк Флојд? :)

T

the Carpenter

Гостин
Vannila Fudge, без мислење!
Ти одговорив, оти ми го погоди прашањето. Инаку, не мораше да се фатиш за таа сламка одма. Не значи дека Пинк Флојд се лоши оти ги знаеме. Тие се богови на музиката, со Зеплин, Дорс, Сабат, ...
Ама, има премногу добри бендови за кои не чуле 99 проценти од слушателите, а се рамо до рамо со боговите.
Ете, ти ги препорачувам vanilla fudge, за кои сметам дека се подобри од шминкерите Флојд

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Aууу сериозен си ? :)

Знам дека за вкусови се работи, ама со Флојд никој неможе.

Г

Господ

Гостин
Јас сум полу-музичар (средно музичко сум) и имам „акал за музика“. Не сум ниту проста ниту необразована и знам кога некој знае да пее или незнае да пее. Сум била на многу свирки на тезга бендови и андерграунд бендови и пак ќе речам дека многу од тезга бендовите имаат подобар квалитет од многу андерграунд бендови.

Тие што свират тезга незнаат да искомпонираат песна? 4 акорди ти требаат за песна да искомпонираш.
Само полесно и поефтино е да свириш нечија друга песна со тоа што публиката веќе ја знае песната и не треба да ја учат твојата песна, не треба да се трудиш да собереш публика за една вечер туку самите луѓе доаѓаат, во однос на репертоарот што го имаш за вечерта.

Тезга бендовите само прават пари ! Што не ви е јасно?
Имаат талент, немаат пари. Прават пари со талентот.
Нема причина да ги ругате.
Е полесно е де.И поефтино е де.Али не зборев за тезга бендовите туку за естрадата на кои други им ги пишуваат песните.Јас лично,не поштувам пејачи.Ма колку сакаат нека ми се крстат во Тоше или Кобејн или некој трет за мене пеењето како дејност не ми се допаѓа.
И демек овие подземниве бендови прават виртуозна музика :pos:
Или пак можеби се инвентивни?
Иноватори на мајка :pos:
Се изгуби почит према музиката како уметност.
Сега сите ја гледаат како gold mine.
Глупости.

И дај со кој памет препуцавање кој бенд е подобар:tapp:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Vannila Fudge, без мислење!
Ти одговорив, оти ми го погоди прашањето. Инаку, не мораше да се фатиш за таа сламка одма. Не значи дека Пинк Флојд се лоши оти ги знаеме. Тие се богови на музиката, со Зеплин, Дорс, Сабат, ...
Ама, има премногу добри бендови за кои не чуле 99 проценти од слушателите, а се рамо до рамо со боговите.
Ете, ти ги препорачувам vanilla fudge, за кои сметам дека се подобри од шминкерите Флојд
Колку си плиток и нарцисоиден, баш како охриѓанец. Сеедно, ќе пробам да не го сведувам ова на лично ниво, па само ќе прокоментирам. Познавањето и свирењето рок музика не е врвот на светот. Има илјадници правци во кои има апсолутно квалитетни дела, дури и во турбофолкот има “нумери“ кои вредат заради својот текст, емоции, искреност, u name it. Да, нема гитарски риф, ама затоа и не се вика рокенрол.
Луѓето се неинтелигентни и најчесто сакаат проверен летен хит, тука се сложуваме. Затоа Лејди Гага е најпродавана во моментов. Но, артисти, свирачи, пејачи кои се умешни во тоа што го прават, способни, талентирани, упорни стануваат ѕвезди макар промовираат ромска фолк музика. Такви беа Џипси Кингс. Цареви. Не го правеа тоа да му угодат некому, го правеа од мерак и плус направија брдо пари.

Секогаш давам споредба за пример од спортот, совршен е за секоја ситуација. Јас познавам едно момче кое играше фудбал во маало со мене. Ни даваше просечно по 10 гола за 20 минути, не сум видел подобар играч. Ама златна копачка е Меси, зашто некој го продал во Барселона. Парите го вртат светот и ако сакаш да ја носиш титулата најдобар мораш да играш по нивни правила. Не е доволно да седиш во подрум и да знаеш дека ти си најдобриот гитарист, не се важи едноставно. Затоа, Ванила Фаџ или како и да се читаат, никад нема да бидат “шминкерите“ Флојд. Зашо Флојд се Меси, Ванила се другар ми Никола.

И знам три англиски изведувачи. :wink: Дизи Раскал, Естел и Макси Џез. Бонус Ирци, Хаус оф Пеин. :helou:

T

the Carpenter

Гостин
1. Рокот е врвот во музиката. Ако не се искачил на Монт Еверест, тоа не значи дека другите што се искачиле, се на исто ниво како тебе, кој е на Каршијак, на 1015 метри :)
2. Ако стварно, ама СТВАРНО сметаш дека другар ти Никола е добар како Меси само што требе да прави канта, но нема пари за да игра во Барса, тогаш ... имаш проблеми. Проблеми поголеми од плиткоста и нарцисоидноста на охриѓаните.
3. Ванила Фаџ, така се читаат, заедно со Јардбрдс на времето биле најголемиот состав во Англија. Дека ти не ги знаеш, не значи дека се Никола другар ти, можеби се Меси. За некого кој фудбал гледа како ти што сушаш музика, и Меси е само обично презиме, не му значи ништо.

Дискусијата нека продолжи онаму кај што треба, очито застранивме од темата. Јас пробав да ви докажам некои работи, околу квалитетот на музиката. И се согласуваме дека нема поента. Некои сметаат дека тие се мерило колку е Меси јак :)

Г

Господ

Гостин
1. Рокот е врвот во музиката. Ако не се искачил на Монт Еверест, тоа не значи дека другите што се искачиле, се на исто ниво како тебе, кој е на Каршијак, на 1015 метри :)
Рокот е екстензија на џезот и блузот.Они се врвот на инвентивноста во музиката пред тоа била само класиката.

T

the Carpenter

Гостин
Рокот е екстензија на џезот и блузот.Они се врвот на инвентивноста во музиката пред тоа била само класиката.
Нема да се согласам. Џезот и блузот се татко и мајка на рокот, но не се врвот. Уствари, секој нека си мисли како што сака. Според мене, рок музиката, како што рече, екстензијата на џезот е најдоброто нешто ...

(остајте ме мене, продолжете на темата!)

Kajgana Shop

На врв Bottom