- Член од
- 20 август 2007
- Мислења
- 2.252
- Поени од реакции
- 312
А што не може? И што програмираш за Епл.Дај некое твое дело апликација ова она....Хаха... сега си веќе смешен. (тоа беше намерата, нели?)
Знам јас многу убаво колку и што и како се може. Особено кога ќе земеш предвид дека програмирам за iPhone платформата
Не планирав да исмејувам :smir:
Можеш и пешки да идеш со рацете вџебои па и глаата негде да си ја загинеш.Пример! (Да не поставуваме теории).Свативме шо е мубаетоАбе види, можеш да го изгубиш и цел таблет, нели?
Не! Ај биди добар и просветли ме.За мене сидиата е топ алатка шо го прави и незвозможното возможно на таа мобилна (MAC OS) платформа.Не ти се јасни причините???
Бекграундер го посочив како пример што го користиме моментално на ајфон/ајпод.Сигурно ќе има некоја поасалана апликација шо ќе си ја брка работата ко шо треба.Очигледно некои ствари не ти се јасни како функционираат... Да, нормално дека повеќе процеси ќе трошат повеќе енергија. Но, различно ниво на интеграција значи различно ниво на контрола на потрошувачката. Никогаш не може Backgrounder да го постигне тоа ниво на интеграција, во споредба на истата функционалност во самиот кернел.
Тој БУМ не може да се очекува кај некој "нормален" корисник шо имал пари да купи телефон на таа платформа и да се чатали,а уствари не знае ни кај да одгови кога некој му звони,во случај да нема зелено или црвено копче.Дур не ти падне враце како ќе кажеш шо му чини и шо не му чини и споредби да правиш.Така е?Времето ќе покаже. Јас бев многу загреан за Android платформата, ама некако не го предизвика тој бум што се очекуваше...
Да! Делува смешно,ама за Американец делува просто и едноставно,НО ПРЕМНОГУ ФУНКЦИОНАЛНО,френдли (идиотски) настроено,какво и што бара Епл целната група на потрошувачи на нивните производи :smir:Ова е добро...
Џуџе со iPhone:
Еве ти УСБТотална утка. Нема усб, никаков видео излез (бар VGA за да прикачиш проектор или WiDi ако веќе сакаат да ни дадат начин да го извадиме видеото од iPad/от), неможеш да му закачиш (ни убациш) хард,нема SD reader, за ethernet да не не спомињам.
Еве ти и видео излез
Етернет не ти треба,палиш Wi-Fi,шибаш!
Тој што работи,тој греши.Грешки сме,луѓе праиме!Прават одлични лаптопи, да, али ова по мене ќе биде промашување какво што немало од кога се здружија со eMachines мислам беа, да прават ефтини мекови. Ни Стив Џобс не е Господ, и он греши.
Можеш,зошто да не можеш?А онаа сликата дека нешто фали измеѓу телефон и лаптоп, јас не се сложувам, од 2 можам да сурфан на нет, да средувам документи (а со пико проектор) и да праам презентации. Со ова неможеш.
И јас го љубам :smir:I'll stick to my 1005HA for now.