Жени кои не сакаат да станат мајки

• Креатор на темата Креатор на темата Mateas
  • Време на започнување Време на започнување
Јас искрено имам една блиска роднина,така е во поодминати години, а се уште нема деца,а и мислам дека воопшто не ни сака.Причината поради тоа ,јас сум сигурен дека беше,желбата најпрво успех,пари, па после ако има време маж и дете.Заврши факултет,па магистратура,па некоја специјализација,па пари за стан(баш како онаа рекламана на МТВ 1).Нејзините и зборувале,ама за џабе.Се ,мажи пред 2 години...ама абер нема за деца.Од моја гледна точка,со самото сваќање на општеството дека , ајде мајката треба да се грижи за детето...жените желни за успех,се плашат да имаат деца,бидејки тие можат да им го нарушат нивниот успех.Тоа барем што имам преано муабет со 2-3 другарки,е најважната причина поради која уште од 17-18 год.се решени да немаат деца.Исто така,желбата за слобода,определен страв,како и помислата дека кога ќе се роди бебето,таа слобода ќе изчезне и ќе се стопи како коцка мраз,ѓи наведува на помислата да немаат деца.Ама да не се лажиме,истото важи и за мажите.Дали моменталната ситуација,гледката дека едвај се крпи крај со крај,па и + како што кажав,губењето на слободата ѓи плаши.т.е. не плаши нас,новиве ѓенеации...:toe:..можеби.Но иако имам(само)16 години.....по ова прашање уште сега се имам определено...а тоа е дека децата се дар Божји..и дека можат да ти разубават животот...а обратно никако:smir:

mozebi taka velat zenite bidejki ne sretnale nekoj so koj sto bi sakale da imaat deca i da oformat semejstvo, naiduvale na pogresni licnosti, jas mislam deka kaj sekoja zena se aktivira toj majcinski instikt dokolku e so licnost koja sto ja saka, avtomatski saka da ima dete so taa licnost

Љубовта лечи се, ако е љубов. :)

Garfield, ок е, сфативме но, она што сакаш да го демонстрираш губи поента со повторувањето. Затоа, те молам, во иднина не ја оптеретувај темава со такви постови кои повлекуваат офтопици од другите.
Благодарам на разбирањето.

Гарант множиш со нула и црнци, педери, навијачи на Милан, дебели луѓе, ниски луѓе, луѓе со зелени очи, девојки со краки коси, девојки без цицки, луѓе со тетоважи, со бради, муслимани, ретардинарни луѓе и луѓе со низок коефиницент на интелигенција, непушачи, луѓе кои чуваат мачки, луѓе кои живеат повисоко од седми спрат, луѓе кои чуваат темјанушки, и мажи кои мочкаат седејќи на шоља место да стојат пошто така им е мерак. Но, згодните лезбејки никој не ги множи со нула. :vozbud:

Абе право на избор што не му наштетуе на никој, оди натерај ме дете да имам, или уште подобро натерај ме да го сакам тоа дете. Fuck off, гледајте си ги вашите себични потребни и остајте ги нашите да си ги гаиме како габички во подрум.

Коа сме тука, да ве соочам за кратко со реалноста, 1:5 е шансата кога сте поминале покрај мене да сум рекол леле какво слатко детенце. Најчесто е “какви морони од родители има ова“ а исто така чест е коментарот и “боже какви грди деца почнаа да се раѓаат“. Тоа е зашто родителите се необразовани, па децата им личат на потомци на Голум.

Зошто треба да се има деца по секоја цена, патем? Бидејќи Грујо вика така, баба ви, комшиите? Кој? Што друго мора да се напраи? Да се има диплома на правен? Да се има сопруга (side effect - да збори ко навиена и да се здебели три години после бракот (сајдефект на сајдефектот - пред здебелувањето ќе ти тврди дека она никад нема да се здебели(сајдефект на сајдефектот на сајдефектот - ти си крив дека се здебелила))) да се има две деца и едното да се вика Матеј другото Филип (сте приметиле како Филип и Александар се увек ИН), да се оди на летување во Грчка и да се плука по истата, да се има работа во собрание и да се фали мајка ви со постигнувањата на син и колку снаа и е убава, да се следат стапките на татко ви и да се глорифицира неговиот успех, да се биде најдобар швалер у градот ама сопругата да ви е најмирната девојка во универзумот, да се... не знам што веќе е класика за нашите “модерни“ млади фамилии. Што друго треба и мора да се направи?
Хм,се изначитав и не помислив дека ке го кажам ова-те сфаќам!
Прво зошто точно е дека има родители што воопшто не требало да бидат родители.
После 19 години повекето мислат на брак и на деца до кај 26година.
Ако у овој период не се `излажат`да имаат деца после желбата спласнува и издишува.
Започнува процес на зреење и осврнување кон други работи.
Повеќето не размислуваат за деца,имаат други цели.Или пак не можат/не сакаат да имаат партнер.
Со современи размислувања дека сме премногу на планетава,дека детето е скапа инвестиција,дека треба да се жртвуваат самите себеси,своето тело и своите цели и уште низа дека...
Сето тоа ја убива желбата за дете.Детето не е дете,тоа е веке некоја калкулација која не е пожелна,најмногу ради себичност(колку и да се залажуваме се потекнува од себичноста).

Јас се чудам како ние сме израснале без некој посебен луксуз или без некој посебен третман.

Имам тука во комшии самци,па на ништо не личат.Сами немаат збор со кого да си разменат,куките им се како напуштени палати и смрдат на алкохол.
Па нормално сега веќе се баби и дедовци,каде би ги давале пустите пари ако не за алкохол.Ако не е алкохолот кој би ја разбил нивната монотонија.Каде и се кариерите,колите и убавата облека и зошто светот се уште е пренатрупан,па нели они немаат деца,зошто не се помалку лугето???

Ма,не они си ја имаат старата добра смрдлива мачка или шугаво куче,они си имаат мир и монотонија,мирно си живеат како растенија без цел.

Јас не сакам да бидам како нив,сега немам мир,точно,но не сакам да го имам нивниот мир.
Можеби сега не сакаш или неможеш,но ке дојде време кога низ солзи ке кажеш-зошто немам??

Баш би сакал да видам дали ќе можеа нешто да кажат оние кои не сакаат деца, доколку нивните мајки не сакале односно немале деца.

Дете/мајка филозофирањето/смисолот за живот и биологијата имаат многу заедничко. Барајќи ја цел живот вистината, смисолот зошто си тука, зошто живееш...на крај, на стари години ќе сфатиш дека смисолот за твоето постоење ти бил пред нос (корекција, во тебе), многу едноставен за твојот "голем" мозок кој не сака да прифати така проста причина зошто си постоел, дека не си бил воопшто убер другите. На крај ќе сфатиш дека зад сите задоволства, забави, партнери, напишани/прочитани книги, другарување, сексот, пијанчењето, печењето ајвар...стои само уште едно човече кое (требало) да го продолжи видот и да пружи шанса некому (како што нему му пружиле).

Инаку детето е дар од Бог, некој не сака да признае, некој не сака никого осим своето куче, некој...тоа е сепак негово право, слободна волја која Бог му ја дал.

Она твое - мое не се однесува на никого конкретно

Баш би сакал да видам дали ќе можеа нешто да кажат оние кои не сакаат деца, доколку нивните мајки не сакале односно немале деца.

Дете/мајка филозофирањето/смисолот за живот и биологијата имаат многу заедничко. Барајќи ја цел живот вистината, смисолот зошто си тука, зошто живееш...на крај, на стари години ќе сфатиш дека смисолот за твоето постоење ти бил пред нос (корекција, во тебе), многу едноставен за твојот "голем" мозок кој не сака да прифати така проста причина зошто си постоел, дека не си бил воопшто убер другите. На крај ќе сфатиш дека зад сите задоволства, забави, партнери, напишани/прочитани книги, другарување, сексот, пијанчењето, печењето ајвар...стои само уште едно човече кое (требало) да го продолжи видот и да пружи шанса некому (како што нему му пружиле).

Инаку детето е дар од Бог, некој не сака да признае, некој не сака никого осим своето куче, некој...тоа е сепак негово право, слободна волја која Бог му ја дал.

Она твое - мое не се однесува на никого конкретно

Тоа значи оние кои немаат шанса за деца биолошки дека немаат што да бараат смисла во нивното постоење?

Тоа значи оние кои немаат шанса за деца биолошки дека немаат што да бараат смисла во нивното постоење?
Не, без разлика дали човек ќе (се одлучи да) има деца или не. На крај, кога нема да го биде за ништо веќе, ќе сфати дека небил ништо, дека и не се сеќава на тие случки од животот, пошто мозокот и не му работи како што треба...дека нема дете кое е до него, кое ќе го има во душата...филозофијата и биологијата се без реска граница...
Тие што биолошки не можат да имаат (а сакаат) се во многу тешка положба, такви парови се како казнети од Бог, но овде говориме за оние лица кои не сакаат да имаат деца, а не кои не можат.

Тој што од хх причини не сака, Цел живот му минал во оние претходно набројани активности и што добил со тоа? На крај пред да умре што ќе сфати? Дека е минлив како и сите други, дека не е ништо посебно, дека ќе изгние како и сите други, но што ако не остави пород? претходно споменав би сакал да знам дали тие девојки би имале уста доколку нивните мајки не сакале да имаат деца? Не, не би ни постоеле, како ни ние овде :)

Јас сум доста едноставен човек. Да се обликувам како човек, да се вработам, да се здобијам со нешто, створам пород кој ќе го израснам и поддржувам додека не се осамостали...а после додека трае нека трае, како и Тито и Цезар и просјакон насреде раскрсница...ќе одам во земја.
Така да, сега ми останува уште фаза ипол :)

А која им е целта на овие луѓе кои не сакаат деца, не знам. Можеби тие знаат, но...или не знаат?

Види, има два момента, биолошки ако немаат шанса за деца или нека посвојат или нека се рокнат со курушм у чело.

Од една страна, од друга страна, јалови мажи и жени, а кои не сакаат да посвојат, се абомнација, противприродни израстоци, чиреви на природата, малигности.
Плус во библијата вели дека на Бог му се одбивни!

А која им е целта на овие луѓе кои не сакаат деца, не знам. Можеби тие знаат, но...или не знаат?

Eдноставно затоа треба да се прашат тие мајки кои не сакаат да имаат деца,можеби овде само нагагаме а сме далеку од вистината.

Туку пишав на оваа тема и претходно само што коментарот ми е избришан бидејки знаеме дека форумот беше недостапен неколку дена.
Пак ке кажам...
Воопшто не го оправдувам тоа што не сакаат да имаат деца.Би пропуштиле многу.Дали причината е тоа што им е важна кариерата,бизнисот повеке од имањето на деца?па јас не гледам никаква пречка во тоа.Ете кога ке стекне богаство жената,односно некој имот,на кого ке го остави сето тоа?на комшијата секако дека не.
Кога ке се врати дома во својата кука или стан кај и да живее ке ја нема таа хармонија односно нема да го слушне детското смеење,детскиот плач...детската игра
.Можеби со болдираново забегав малку од темата но сепак не оправдувам.Но не сум никоја да судам,тие си знаат кажав и погоре дека едноставно треба да се прашат која е причината зошто несакаат да се мајки.
Можеби и причината не е кариерата туку едноставно се плашаат дека нема да бидат добри мајки:toe:
А за оние кои не можаат да бидаат мајки а сакаат затоа постои и посвојување иако е тежок процес сигурно.Многу деца ја немаат таа мајчинска љубов.

Eдноставно затоа треба да се прашат тие мајки кои не сакаат да имаат деца,можеби овде само нагагаме а сме далеку од вистината.
Девојката која ја отвори темата ги има прашано (според постот), но добила многу терсене одговор, дури засрамувачки

ете ме прогласија за дрска и безобразна
Што после ова да се збори со такви луѓе.

Воопшто не го оправдувам тоа што не сакаат да имаат деца.Би пропуштиле многу.Дали причината е тоа што им е важна кариерата,бизнисот повеке од имањето на деца?па јас не гледам никаква пречка во тоа.

Види, јас не го оправдувам користењето писоари во јавни тоалети, ама некои луѓе всушност уживаат да мочкаат во јавност. :toe: Go figure huh?

Која си бре ти, или било кој друг, да и каже на една жена, што нејзе и се допаѓа, и кој курац па ти имаш право да и го оправдаш тоа или не. Твое дете да не зима од раце ебате беља ебате. :lud:

Види, јас не го оправдувам користењето писоари во јавни тоалети, ама некои луѓе всушност уживаат да мочкаат во јавност. :toe: Go figure huh?

Која си бре ти, или било кој друг, да и каже на една жена, што нејзе и се допаѓа, и кој курац па ти имаш право да и го оправдаш тоа или не. Твое дете да не зима од раце ебате беља ебате. :lud:
Da,no sepak ke go povtoram postot koj otišol vo nepovrat, odbivanje na deca e biološka devijacija ,a dali ženata ke živeee devijantno e nejzin izbor!

Da,no sepak ke go povtoram postot koj otišol vo nepovrat, odbivanje na deca e biološka devijacija ,a dali ženata ke živeee devijantno e nejzin izbor!

Одбивањето на деца е биолошка девијација? Хм!?
Девијација е наметнување на идеи дека жената е предмет, робот, која има задача да раѓа деца.
Девијација е да имаш деца за да го задоволиш сопственото его, исполнуваќи ги неостварените соништа преку нив, и со тоа искривуваќи го нивниот карактер.
А најголема девијација е да имаш повеќе деца, за државата да ти плаќа одредена сума на пари.

Размислував на темава повеќе време, гледав наоколу и дојдов до заклучок дека секоја жена едноставно не е создадена за мајка да биде, без разлика дали ги има сите услови за тоа во даден момент. Погледнете малце наоколу и ќе сфатите колку од вашите пријатели имаат вистински родители, особено мајки. Себична жена подобро е да сфати на време дека не треба дете да има, затоа што тоа дете ќе пати заради нејзиниот егоизам. Некои карактерни особини не се менуваат па некој ако сака и 5 деца нека има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom