Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Koga go palam kompjuterot mi pisuva please reboot and select proper device i taka neso
kako da go napravam da ne mi go pisuva toa znae nekoj???
Ризичен потфат... Незнам зошто мислиш дека е ризичен, кога е едноставно како менување на батерии на даљинскоАКо некако успееш да најдеш таков ист и да ја замениш електроиката ок(ама и тоа е ризичен потфат).
Во анхоч знам имаат шок соба(незнам како се вика точно) може баш во овој случај да екстрактираат важни податоци, ама сумата е многу многу солена(незнам точно).
Имаше негде во Ск СПЕЦИЈАЛИЗИРАНА фирма за враќање на податоци од дискови па дури и да е скршен на парчиња дискот им вадат податоци.Значи стварно се ПРОФЕСИОНАЛЦИ без наводници ама не знам точно кој се што се и кај се.Само сум чул дека постојат.Види распрашај се,некој ваљда знае нешто подетално :smir:Ризичен потфат... Незнам зошто мислиш дека е ризичен, кога е едноставно како менување на батерии на даљинско
Или ќе работи, или нема да работи. Ако не работи, ќе му турам пепел. А за професионално екстрактирање на податоци никогаш не би се нафатил, токму поради „професионалноста“ на нашите техничари. Попрво би го погребал дискот отколку да му дадам на друг да ми го чепка![]()
Како што пишав, хард-дискот не се гледа ни во биос. Инаку, добро сум запознат со можностите на Hiren's BootПред да почнеш со чачкање на електроника и тако даље пробај со hiren's boot cd ова ти го кажувам од искуство , значи иста случка пробав со мал милион рескју софтверчиња и ништо , ама коа пробав со ова 99 посто од податоците извадив ...
Да, прво нешто што пробав беше друг кабел и SATA порт@ Acid ... just a thought, дали проба да го смениш SATA кабелчето и да го ставиш HDD-то на друг sata port (без друга периферија поврзана во sata port-овите, секако и друго кабелче за напојување пробај). Провери за секој случај.![]()