A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Имам 20гига и сум доста задоволен од Оне..немам никаков проблем нит забелешка,за понатаму ќе видиме..А фори и такви работи сигурно се прават..и ние луѓето не сме баш нај нај како што треба..толку!

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Нов начин на измама на корисниците. Имено вечерва дознав дека бројачите кој што се поставени на secure.on.net.mk за проверка на сообраќајот воопшто не се точни. Бог знае колку дена се назад и покажуваат дека сте оствариле помал сообраќај за на крај на месецот да ви кажат нешто сосема друго. Нормално секој кој што ке види дека малку потрошил ке се опушти повеќе и ке симне по некое филмче за да не отидат зијан гигабајтите и оп на крајот сте го поминале лимитот и треба да платите... Жива катастрофа ова го нема ама баш нигде. Мислев дека се саглам ама и овие биле страшни гомна... лопови ко и сите останати
Бројачот се освежува секогаш кога ќе се конектираш повторно, така да ако сакаш да знаеш најточно колку сметаат дека си потрошил до тој момент, само рестартирај ја конекцијата.

Член од
21 декември 2008
Мислења
105
Поени од реакции
94
Бројачот се освежува секогаш кога ќе се конектираш повторно, така да ако сакаш да знаеш најточно колку сметаат дека си потрошил до тој момент, само рестартирај ја конекцијата.
Не се секирај не сум идиот, знам како се работи тоа само последните 3-4 дена имале "проблем" со бројачот. Кога се јавив ви супорт и самите ми потврдија, така да сомнително е премногу при крајот на месецот да има таков вид на проблеми , споменав погоре зошто. Уште еднаш такво нешто и ке ја раскинеме љубовта со ONE. Стварно цигански работи прават, очајни се.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Ја сум веќе 3 години на Оне-старо Он.нет и поголеми проблеми до сега немав..едино голема замерка имам за пречекорувањето на лимитот и тоа што за секој гиг над тоа наплаќаат ИДИОТСКИ 106 ДЕНАРИ.. Што к.р не намалат брзина аплоуд , како што е мислам кај Маx .. Понекогаш знае да биде и доста спор,ама за среќа кај мене ретко се случува

Член од
6 јули 2010
Мислења
52
Поени од реакции
0
decki da ne znae nekoj kako se mesti internet na mobilen , so pri pejd broj od ONE na mobilen: samsung E250 ?

Член од
2 јануари 2010
Мислења
63
Поени од реакции
20
Што ми направија мене...сметка за мај месец за фиксниот телефон ми дојде 4500 ден.... уште тогаш отидов јас да видам што е работа, не ми дадоа требало сопственикот да оди (татко ми ) ...од неможност со обврски да отиде ..дури сега пред 2 месеци отидовме...имаше што да се види во деталната сметка... 48 часа без престан вртено кон некој број ,тој број испитав било факс на комерцијална банка што не е можно јас 2 дена без престан да зборам на факс во комерцијлна банка....поднесовме приговор и пред еден месец одговор...одбиени заради тоа што не е поднесено приговор во рок од 30 дена откако пристигнала сметката... лопови само гледаат начин за да те одбијат....и сега незнам што да им правам...нема каде да се жалиш ќе треба да си ја платам !!!

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Само јас сум црнче па немав нет 12 саати или уште некој имаше проблеми?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Само јас сум црнче па немав нет 12 саати или уште некој имаше проблеми?
Зависи кај живееш или пак проблемот бил во поголеми размери, јас немав :)
И сум задоволен од уан, иам кажано во неколку наврати :)

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Колку треба да биде брзина за пакетот Net M (од 20 гига)? Мене ми се движи околу 3.5Mb/s, а се ми се чини дека на овој пакет брзината треба да биде поголема. На официјалната страница на ONE нема никакви дополнителни информации за пакетите.

Инаку јас сум веќе три години кај нив, не сум имал никакви поголеми проблеми и стварно ме чуди жалењето на многумина за ONE. :toe:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Колку треба да биде брзина за пакетот Net M (од 20 гига)? Мене ми се движи околу 3.5Mb/s, а се ми се чини дека на овој пакет брзината треба да биде поголема. На официјалната страница на ONE нема никакви дополнителни информации за пакетите.

Инаку јас сум веќе три години кај нив, не сум имал никакви поголеми проблеми и стварно ме чуди жалењето на многумина за ONE. :toe:
Eве кај мене колку е моментално

А мислам дека треба да е до 6MB/s ...барем така знам, ама никогаш над 5 ми нема качено :)

Член од
27 март 2009
Мислења
180
Поени од реакции
4

И јас го имам истиот пакет и брзината ми е околу 3.5Mb/s. Брзината треба да биде 6Mb/s ама тоа мислам дека важи само за корисниците од Скопје. Изгледа за другите градови е ограничена на 4Mb/s. Инаку еве види тука има повеќе.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Дали имате овие денови проблем со интернетот?
Јас кога се вклучувам едно 15 минути постојано ми паѓа интернетот за потоа да се стабилизира.
Дали е до интернетот или можно е до нешто друго? Можно ли е поради некаков вирус во компјутерот ова да се случува?

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Денес на страницата на ONE видов промоција, ако го продолжиш договорот за постпејд, нет, фиксен или некој од пакетите даваат подарок двд плеер.

Па си реков ај да го продолжам договорот (имам Дуолите од старите), па дали знае некој на колку години се продолжуваат договорите, зошто пред неколку месеци ми рекоа мора на две години, неможе на една година?

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
и за еден двд плеер од 1000 ден се лажите??????????????

туку да прашам јас

ХБО ја исклучија од понудата?

Kajgana Shop

На врв Bottom