- Член од
- 5 септември 2009
- Мислења
- 3.528
- Поени од реакции
- 619
Па ако се прават казните спореед стандардот кај нас ниеден закон нема да се почитува тоа вака не го почитувме законот а камо ли со казни според стандардот
Дап, казните треба да бидат нешто што може да си го дозволиш секојдневно ... вкалкулиран трошок. А испекторите и полицајците треба и цигари, кибрит и упаљачи да продаваат. А ако може и семки. :wink:Во Ирска казните биле според стандардот.Овде нема да се наполни садот за да се плати казната
Дап, казните треба да бидат нешто што може да си го дозволиш секојдневно ... вкалкулиран трошок. А испекторите и полицајците треба и цигари, кибрит и упаљачи да продаваат. А ако може и семки. :wink:
Не, не ни кажувај за такви протести. На такви и јас со задоволство ќе дојдам. Огранизирај протести за пушење па после јави се...Побогу човече...Ама стварно си како бот на кој што му е наместена една работа да ја зборува и ја зборува истата нон стоп.
Ако не ти се пуши НЕ ПУШИ, заобиколи ја темава ако веќе немаш што друго да кажеш гледам се истото го зборуваш. Океј е, сфативме дека си закоравен ВМРО-вец ако сакаш и тоа да го докажуваш немораш. Дали пушам или не, е моја работа дали друг непуши, си е негова работа и јас не се заморувам со тоа,додека ти се заморуваш за нас и нашето здравје. Немој те молам, има кој да се грижи за здравјето мое сеуште имам живи и здрави родители (пушачи) да се грижат за тоа. Туку не ми одговори на прашањето што ти го поставив гледам во немоќ да ми го одговориш го заобиколи. Рече дека кога не бил законов на сила сте протестирале ама никој не ве слушнал. Е како може да не ве слушнал не ми е јасно мене, како сега нас не слушаат и како ги слушаат по телевизии и организирани протести сопствениците на локали? Објасни ми го ова затоа што стварно не ми е јасно. Излеговте ли еднаш со пароли СТОП ЗА ПУШЕЊЕТО на улица на организиран протест? Нешто како пример ние велешани кога протестиравме против рестартирање на топилница?! Јас никогаш немам видено ни на ТВ ни па на улица протести.Ајде објасни ми кога и каде се случиле? Верувам добро ме служат очилава што ги носам затоа што ако се случил таков протест ќе сум видела.
Ама ти освен што го браниш законот,почна и стратегиите да ги рушиш на пушачите.Мора да ти ја качиле платата.[/quote]Дап, казните треба да бидат нешто што може да си го дозволиш секојдневно ... вкалкулиран трошок. А испекторите и полицајците треба и цигари, кибрит и упаљачи да продаваат. А ако може и семки. :wink:Во Ирска казните биле според стандардот.Овде нема да се наполни садот за да се плати казната
Пак на некој начин го заобиколи моето прашање. Ми објасни други работи што не ме интересираат.Не, не ни кажувај за такви протести. На такви и јас со задоволство ќе дојдам. Огранизирај протести за пушење па после јави се...
Не се заморувам со „вашето здравје„, ме заморувате вие со барањата за пушење во затворени простории (читај барање за труење на други)
Не дека е на било кој начин е релевантно или дека на било кој начин го менува она што го пишувам, ама не сум член ниту сум на било кој начин поврзан со ниедна политичка партија. Дури и кога би бил, не гледам како тоа ги менува работите што се кажани. Исто така не ме интересира дали ти или било кој друг сте во некоја партија.
Аха, исто се залагам за помали казни за возење под дејство на алкохол, зошто скапо е таскито а јавниот превоз не е редовен.
Не заобиколувам јас ништо туку ти не го добиваш тоа што сакаш да го слушнеш.Пак на некој начин го заобиколи моето прашање. Ми објасни други работи што не ме интересираат.
Вие сте биле дискриминирани кога не беше на сила законов, сега е обратно, сега ние сме дискриминирани и си ги бараме правата. Зошто пред да стапи на сила законов ти не отвори тема на форумов СТОП ЗА ПУШЕЊЕ НА ЈАВНИ МЕСТА? Зошто сега постои тема на која мооментално дискутираме со сосема спротивно барање? Тоа е тоа што го зборувам цело време дека од како стапи на сила законов вие ја добивте силата преку него па сега се курназите низ форуми. Ако толку ти пречело пушењето, бујрум, форум Општи муабети, Нова тема, Стоп за пушењето на јавни места. Но јас од јули од кога сум и член на форумов немам видено такво нешто.
Ама човеку, протести наведи ми кога и каде се случиле тоа ме интересира, прекини да ми ги бладаш едни те исти работи те молам. Јас се осеќам дискриминирана и неможеш ти со твојот пост да ме убедиш во спротивното. Кажи ми ајде, наведи ми, кога и каде се случил протест, кога јавно сте излегле вие непушачите да протестирате дека димот од цигарите ви смета тоа ме интересира. Има ли некаде во твојата статистика на отворени теми, тема со наслов (100ти пат кажувам) да се забрани пушењето на јавни места. Просветли ме ајде да не го кажувам истото по незнам кој пат.Не заобиколувам јас ништо туку ти не го добиваш тоа што сакаш да го слушнеш.
Дискриминација изгледа не ти е баш јасен поим, или во случајов не правиш разлика. Кога не можеш да посетуваш јавни објекти без некој да те труе, е тоа е дискриминација. Исто кога некој не би ти дозволил да посетуваш јавни објекти и тоа е дискриминација. Вас пушачите, никој не ви забранува да посетувате јавни објекти: нема дискриминација во тој поглед. Ви забрануваат да труете други, и тука нема дискриминација, другите имаат право да не бидат труени од тутнскиот чад.
Ти се разјасни и ова?
(иако најверојатно и ова не сакаш да го разбереш)
Можете да зборувате само дека се обесправени во однос на предходната ситуација, која се засновуваше на „традиционалното„ право на пушачите да трујат други окулу нив. Со медицинските наоди дека пасивното пушење е штетно, државите ширум светот почнуваат да донесуваат закони за заштита од пушење. Со тоа и ти го губиш правото, што го имаше пред новиот закон, да труеш луѓе со твојот тутнски дим.
А ова што е? Не е дискриминација од тебе?Не заобиколувам јас ништо туку ти не го добиваш тоа што сакаш да го слушнеш.
Дискриминација изгледа не ти е баш јасен поим, или во случајов не правиш разлика. Кога не можеш да посетуваш јавни објекти без некој да те труе, е тоа е дискриминација. Исто кога некој не би ти дозволил да посетуваш јавни објекти и тоа е дискриминација. Вас пушачите, никој не ви забранува да посетувате јавни објекти: нема дискриминација во тој поглед. Ви забрануваат да труете други, и тука нема дискриминација, другите имаат право да не бидат труени од тутнскиот чад.
Дали ти е до дружење или до омаловажување на пушачите...Исклучоците се дел од правилата. Во ваквите пригоди кај мене дома не се пуши. И не од сега од законот туку одамна.
Кај друг дома каде што се пуши, чест правам онолку колку што е непоходно... кратко.
Ти можеш и господски да се „осеќаш„ иако тоа на жалост, не значи дека си господ.Ама човеку, протести наведи ми кога и каде се случиле тоа ме интересира, прекини да ми ги бладаш едни те исти работи те молам. Јас се осеќам дискриминирана и неможеш ти со твојот пост да ме убедиш во спротивното. Кажи ми ајде, наведи ми, кога и каде се случил протест, кога јавно сте излегле вие непушачите да протестирате дека димот од цигарите ви смета тоа ме интересира. Има ли некаде во твојата статистика на отворени теми, тема со наслов (100ти пат кажувам) да се забрани пушењето на јавни места. Просветли ме ајде да не го кажувам истото по незнам кој пат.
Одговорот на ова прашање е ист. Како што кај тебе дома Ти си закон, така и кај мене дома Јас сум закон. Во сопствениот дом можеш сам да одлучиш, во јавните објекти каде што одиме сите, не можеш сам одлучиш дали ќе труеш некој.А ова што е? Не е дискриминација од тебе?
Извадок од твојот одговор кога те прашав дали дома кај тебе на прослава или гости смее да запали твој роднина, брат, вујко, чичко./...
Дали ти е до дружење или до омаловажување на пушачите...
Со тебе нема разбирачка.Ти можеш и господски да се „осеќаш„ иако тоа на жалост, не значи дека си господ.
Разјасни си го поимот дискриминација. Во предходниот пост имаш и примери.
Потоа можеш да кажеш кога јавно сте излегле (или ќе излезете) на протести Вие, пушачите. Направи го тоа, па потоа ќе имаш лице да прашаш кога непушачите демонстрирале. Одговорот на двете прашања е ист, инаку.
Одговорот на ова прашање е ист. Како што кај тебе дома Ти си закон, така и кај мене дома Јас сум закон. Во сопствениот дом можеш сам да одлучиш, во јавните објекти каде што одиме сите, не можеш сам одлучиш дали ќе труеш некој.
ова ти ми одговориДа искористам, да го прашам Ванлок (пошто веќе ме испраша за домашните) дали има домашни во семејството или браќа сестри, родител или други роднини (братучеди, вујковци, чичковци, кум...) пушачи и како постапува со нив кога ќе му се на гости или прослава. И како постапува кога тој оди на гости каде домашните се пушачи или на прослава каде нема стоп за пушењето????
Ете го одговорот на славниот Ванлок, дома нема кејф да прима гости и роднини ако пушат???Исклучоците се дел од правилата. Во ваквите пригоди кај мене дома не се пуши. И не од сега од законот туку одамна.
Кај друг дома каде што се пуши, чест правам онолку колку што е непоходно... кратко.