Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ќе ја попушам бе мило и внатре во контејнер ако треба ќе застанам.
Туку молете се да не падне законов,со цела штека ќе испаѓам :)))
Законот не паѓа имам јас од УБК информации :icon_lol:.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Мене директно ми штетат пушачите на јавни места. Оставете ми ги на раат белите дробови :))
Од негде мора да се почне или па..
Од окта зеам бензин, ти си неупотреблива :) (шала)
Кај нас се почнува од наопаку и затоа не не бива.Тие што се најголеми загадувачи сеуште работат без никакви казни, а пушачите се дискриминирани.:tapp:
Сепак добра мозочна играчка пушти Гвујо, а и тајмингот му е супер.Сеа сите ќе тупат мозок и ќе се караат за е*аниве закони, а он ќе мења име и ќе си го пуни џебот од даноци, казни...

Него, како е времево надвор а :icon_lol:
Исто како и пред 31 декември :icon_lol:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
МАКЕДОНЦИ се помалку има, ама затоа македончињата се се' побројни:ѓавол1:
Ни космосдикс(што би рекол Хорхе) не не спасува.
Токму така! Затоа и сме
Без цигара може да се преживее ама без воздух, храна и вода не....
МОЖЕ БЕЗ ЦИГАРА, ама да биде наш изборот, а не наметнат (пту тибам каслокот)
Попушија надвор, неќам да ме труеш коа седам на соседната маса.
Излези, од меаната наменета за пушачи и оди во онаа за непушачи! Тоа е фер, а не вака!

Ќе ја попушам бе мило и внатре во контејнер ако треба ќе застанам.
Туку молете се да не падне законов,со цела штека ќе испаѓам :)))
Ја до тебе, поред контИњер, со убаво француско вино во пластика и книжно ќесе да не не казнат!

А ако падне законот, ја ти купуем штека!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Едно само не ми е јасно, а тоа е, ако падне и овој на уставен т.е не помине во целост, дали тоа значи дека НГ си игра курташак со нас, продава басма на ЕУ дека ете носи закони кои се европски, или толку знаат како се прави и пишува закон во согланост со уставот на РМ?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
МОЖЕ БЕЗ ЦИГАРА, ама да биде наш изборот, а не наметнат (пту тибам каслокот)

Ја до тебе, поред контИњер, со убаво француско вино во пластика и книжно ќесе да не не казнат!

А ако падне законот, ја ти купуем штека!
Види сега избор избор читам овде пушачки избор, а кај изборот на непушачите кај да влезам секаде зачадено беше сега мириса на скара, на женски парфем, на бурек итн.

Ако падни законот од мене виното ќе биди, ама сега оти не паѓа ќе го туриме киселина :icon_lol:.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Едно само не ми е јасно, а тоа е, ако падне и овој на уставен т.е не помине во целост, дали тоа значи дека НГ си игра курташак со нас, продава басма на ЕУ дека ете носи закони кои се европски, или толку знаат како се прави и пишува закон во согланост со уставот на РМ?
НГ да си игра курташак со нас?Ма :nenene:, не е он таков :icon_lol:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.636
Законите добро се спроведуваат само им фали свастика и две молњи како симбол во позадина без разлика дали се од ЕУ или не...
Наскоро пада закон а богами и десничарско државно уредување...:vozbud:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Законите добро се спроведуваат само им фали свастика и две молњи како симбол во позадина без разлика дали се од ЕУ или не...
Законот може да се измени малку не велам не, ама за владеењето малку морген дека ќе падни. Кога ќе го види изборот на другата страна ќе свати човек дека нема избор.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Види сега избор избор читам овде пушачки избор, а кај изборот на непушачите кај да влезам секаде зачадено беше сега мириса на скара, на женски парфем, на бурек итн.

Ако падни законот од мене виното ќе биди, ама сега оти не паѓа ќе го туриме киселина :icon_lol:.
Ајде сега закон и за забрана на користење на парфем, дека на Бучкиоф му пречи, а и за скара и бурек!
Од утре по сто евра кој во ресторан ќе побара храна, во парфимерија мирис, а во бурекџилница бурек!
Отсега парфимериите ќе родаваат машки запот од по мишка. Рестораните ќе шиткаат автогуми, а бурекџилниците ќе продаваат лајсни и стиропор за изолација!

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.991
Поени од реакции
12.636
Законот може да се измени малку не велам не, ама за владеењето малку морген дека ќе падни. Кога ќе го види изборот на другата страна ќе свати човек дека нема избор.
Нема некој сјаен избор нека дојдат и венеријанци ако треба само да не бидат со десни погледи...иначе изборот ни е од дрвено на камено, та и левица та и десница, све конзервативци па и тоа левичарите...парадокс...конзервативни левичари...:vozbud:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Море остај тоа ти, тој колку старее толку попаметен е :icon_lol:.
оф топик..
брат колку сака нека е паметен џабе му е се кога нема култура на основно ниво!!!!
емисијата му ја гледав порано и глеав шо праеше. ако некој му иде контра неговото мислење јавно пред него и пред сите кажуваше изгасете го од линија.. која култура е таа жити се најмило?:tapp: се јавил остави го да се искаже он како водител треба да е неутрален ја мислам. нека си заземе став и позиција али нека не ги гаси тие шо мислат поинаку за разлика од него...

Попушија надвор, неќам да ме труеш коа седам на соседната маса.
де бе ве читам по сто пати кажувате неќам да ме труеш...
да те прашам вака и тебе и другите шо се вадите на оваа теза... ти додека си у кафана кафич или било каде некој ти дува у фаца???
ве читам рак на бели дробови се добивало, опасно е пасивното пушење, ке сте навлечеле болести бла бла бла... ај некој нека ми каже шо болест фатил ако вдишил чад од цигара (зборам конкретно за вас непушачите).
и жити се како можеш ти на некој даму кажеп искочи надвор пуши цигара... како шо ти имаш право да идеш у кафич да пиеш кафе и да уживаш и никој притоа да не ти каже ни А ни Б така и јас имам право да пијам кафе и да пушам цигара..
и мене ми пречи коа некој ке дојде у кафич пие кафе и шмрка шо е можно погласно... и шо да му кажам ја на него? ај те молам не шмркај од кафето така ? на крај краева да ти кажам ја ај искочи надвор да испушам една цигара да не ти пречам па врати се???
бива вака??

Kajgana Shop

На врв Bottom