Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Абе законот беше колку да се направат пари само .. за месец дена ќе падне на уставен :wink:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Арен си е законот море ова држава е не е заебанција :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
Еве јас сум непушач ама сум плукач, зошто мене никој не ми даде поддршка кога се бунев и ме дискриминираа па не можам како човек да си плукнам на улица или исекнам нос? Е па сега да осетите малку европски закон на сопствена кожа :icon_lol:.

Член од
1 јуни 2008
Мислења
43
Поени од реакции
3
zakonot kako zakon ima mnogu propusti , megutoa jas sum srekna sto barem nekoj se seti da gi pomesti rabotite od pocetna tocka i da pomisli za naseto zdravje. sega mi e merak da sednam negde na pijacka, zosto od koga ke izlezam od lokalot ke mirisam ubavo (onaka kako sto mirisav i koga vlegov) , a ne na dim od cigari i pritoa naredniot den nema da me boli grloto kako da sum ispusila 2 kutii cigari.... iako pak ke kazam, zakonot treba da se izmeni zatoasto vo ovaa forma ne gi zastapuva interesite na pogolemiot broj gragani na Makedonija.....:pipi:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Тоа со буџетот нема врска. И тоа го кажав погоре казните не се ни 0.0001 процент од буџетот не само овие еве да ги земеме оние за јавна чистота. Направи математика не зборете на памет имаше анализи што го потврдуваат тоа. Ама џабе ти си пристрасен и крај. И секогаш ќе збориш против.
Законов функционира поздрав.
алоо се читаш ли шо пишуваш???
види џанки... не е финтата да пишеш за инат или да се докажуваш дека си против законот.. океј непушач си те сваќам у потполност ти смета димот ама не терај инат барем за некои работи...

казниде не се од буџетот него казните се ЗА буџетот.. и верувај многу повеќе се отколку шо мислиш... знаеш ли колку пари се собираат само од прекршоци во сообраќај? шо мислиш ако ме опнат мене зашо сум запалил цигара у кафич кај ке отидат парите? да не ке ви ги дадат на вас непушачите како оштетени лица? не бе брат у буџет оди свести се.. не е буџетот полнење само од даноци...

и те молам дај ми линк или некаков доказ за анализите немаш појма колку ме интересира да го видам тоа.. премноги.. те молам стави тука доказ на форумов јавно да видиме сите...
законов функционира и крај.. колку ли само ти е мило а? знам.. не треба да ми кажуваш.. се радувате ко циганче за цреша...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да се мислеше за пополнување на буџетот. Значи не се ни пола процент.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
zakonot kako zakon ima mnogu propusti , megutoa jas sum srekna sto barem nekoj se seti da gi pomesti rabotite od pocetna tocka i da pomisli za naseto zdravje. sega mi e merak da sednam negde na pijacka, zosto od koga ke izlezam od lokalot ke mirisam ubavo (onaka kako sto mirisav i koga vlegov) , a ne na dim od cigari i pritoa naredniot den nema da me boli grloto kako da sum ispusila 2 kutii cigari.... iako pak ke kazam, zakonot treba da se izmeni zatoasto vo ovaa forma ne gi zastapuva interesite na pogolemiot broj gragani na Makedonija.....:pipi:
Dobro be majku mu stara, od koga toa kafanite stanaa mesta sinonim za zdravje i cistota? Cist vozduh-gore na Vodno, zdravje- vo banja nekoja.
Vo kafana se pie, se pusi, se dere, se pee, se krsi, se tepa, se ebe, se uziva... kafanata e sinonim vo kupce za site poroci, a ne mesto kade se propoveda moral i pravilen i zdrav nacin na ziveenje. :toe:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
295
Поени од реакции
105
Еве јас сум непушач ама сум плукач, зошто мене никој не ми даде поддршка кога се бунев и ме дискриминираа па не можам како човек да си плукнам на улица или исекнам нос?
Многу добра поента. Како страствен пушач (повеќе од 3 кутии дневно), ама страшно редок во кафани овој закон многу не ме нервира, али е глуп и превише остар како и оној за јавната чистота. Ако се сака да се забрани пушењето, зарамни ги цигарите со марихуаната, хероинот и остали дроги и готово.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Да се мислеше за пополнување на буџетот. Значи не се ни пола процент.
океј ке земам како да се еден процент
ајде кажи ми те молам другите 99 проценти од каде се...
Инаку вака да дадам ја едно мое мислење
активен сум на темва од самото отварање и се изначитав се и свашта.. нема да мирисам на цигари фала богу, законов е закон, добар е лош е, одделени простории, лиценци, државата се грижи за моето здравје бла бла бла....

Мој предлог е....
ако толку сака државата да се грижи за нашето здравје( нашето мислам и на пушачи и непушачи ) нека а зголеми цената на цигарите драстично
нека биде родео 300 денара па да видиме тогаш кој ке пуши а кој не.
е има па фраери шо ке пушат ама и тие некако нема да им биде сеедно па и они ке почнуваат со оставање на цигари.
Јас искрено како пушач ако дочекам кутија цигари да ми продаваат по 300 денара ке се откажам дефинитивно.. па 300 денара на некого денеска му е дневница за 12 саати рмбање и уше да ги дадам за цела кутија цигари Е неееееееее... не иде.

не заборавајте.. муабетов е ако се грижи државата за нашето здравје!!!
тука нема нишо лошо мислам. ако си фраер пуши ако не остви цигари.. ем заштедуваш добар дел од својот буџет ем си го заштитуваш пред се своето здравје како пушач а потоа и на другите непушачи...

Шо викате на ова???

Член од
1 јуни 2008
Мислења
43
Поени од реакции
3
Dobro be majku mu stara, od koga toa kafanite stanaa mesta sinonim za zdravje i cistota? Cist vozduh-gore na Vodno, zdravje- vo banja nekoja.
Vo kafana se pie, se pusi, se dere, se pee, se krsi, se tepa, se ebe, se uziva... kafanata e sinonim vo kupce za site poroci, a ne mesto kade se propoveda moral i pravilen i zdrav nacin na ziveenje. :toe:
jas ne rekov "kafana" eve neka bide restoran (mesto kade sto odam da jadam- sinonom na zdravje spored tvojata definicija ). ne sakam dodeka jadam nekoj da mi duva so cigarata vo faca !!!!!

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
jas ne rekov "kafana" eve neka bide restoran (mesto kade sto odam da jadam- sinonom na zdravje spored tvojata definicija ). ne sakam dodeka jadam nekoj da mi duva so cigarata vo faca !!!!!
Epa eve ja vikam kafana, pub-ovi, klubovi, ama i tamu e zabraneto. Sfakjas, toa e muabetot. :toe:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Epa eve ja vikam kafana, pub-ovi, klubovi, ama i tamu e zabraneto. Sfakjas, toa e muabetot. :toe:
Епа затоа убаво ти напиша дека законот треба да доживее измени. Ти се фати за фактот дека се забранува пушење ко слеп за стап као сите на светот да се обединија против пушачите. Генерално законот е океј. И генерално оние кои го донесоа не се. И тоа MA`AT фино го сложи.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Епа затоа убаво ти напиша дека законот треба да доживее измени. Ти се фати за фактот дека се забранува пушење ко слеп за стап као сите на светот да се обединија против пушачите. Генерално законот е океј. И генерално оние кои го донесоа не се. И тоа MA`AT фино го сложи.
Jas se fativ za boldiraniot del, i ne, neam nisto licno protiv MA'AT, nego mnogumina go upotrebuvaa toj argument, taa se najde posledna na lista, pa radi toa. :toe:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Мене законот ми се свиѓа со тоа што би сакала да се направат извесни измени т.е. помалите кафиќи сами да си изберат дали ќе биде нивниот кафиќ за пушачи или за непушачи и тоа видно да биде истакнато, а со тоа и јас како гостин/потрошувач да знам што да изберам односно да знам во каква просторија влегувам.

Мразам кога ќе излезам чиста мирисајќи на орнел, а се враќам дома усмрдена од цигари. И што туку се буните бре? Откажете ги цигарите, намалете ги, супер ќе ви биде. :baeh:

Член од
20 декември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
1
Мене законот ми се свиѓа со тоа што би сакала да се направат извесни измени т.е. помалите кафиќи сами да си изберат дали ќе биде нивниот кафиќ за пушачи или за непушачи и тоа видно да биде истакнато, а со тоа и јас како гостин/потрошувач да знам што да изберам односно да знам во каква просторија влегувам.

Мразам кога ќе излезам чиста мирисајќи на орнел, а се враќам дома усмрдена од цигари. И што туку се буните бре? Откажете ги цигарите, намалете ги, супер ќе ви биде. :baeh:

OOOOO да беше работава за бирање веруј дека немаше да постои ниеден кафич за непушачи :pos2: Треба да се плати лиценца за да може да се пуши , си се фатила за најмалиот проблем и си пишала гостин-потрошувач и мислиш дека нешо паметно си кажала , не се сеќирај мн лесно ќе дознаеш дали се пуши или не , луѓето ќе држат цигара у рака и на масите ќе има пепељари и ти , убаво намирисаната , ќе си излезеш за орнелот да не си го изгуби мирисот :tapp: Пукнавте више шо алиштата нема да ви мирисаат на орнел хаха и така после искачање ќе треба да ѓи испереш и без цигари моеш да се усмрдиш на пот :nesvest: И ич да не се замараш како ќе ни биде нас , супер ни е и со цигари , мој совет , иди по кафичиве и уживај во мирисот на ОРНЕЛ :baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom