Реакции на Законот против пушење на јавни места

• Креатор на темата Креатор на темата *-----*
  • Време на започнување Време на започнување

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
чек малце, а со кој уствари непушачите ќе излагаат кога 60% од друштѕво им се пушачи :wink:

ај сеа да видиме колку и за вас е погоден законов...
Значи беа дискриминирани, а цело време ми се правите жртви овдека!

Се случува, немам запалено цигара, ако запалев немаше да направам граматичка грешка :tapp:
Не е до цигарата, до основна писменост е. Некои луѓе цел живот не можат да ја сфатат разликата помеѓу "кои" и "кој" : )))

Со оглед дека си нервозен и тешко капираш, ќе те прашам само уште ова!

Дали беа непушачите дискриминирани што мораа да седат во зачадени простории против нивна воља?

Не викам дека не биле.И затоа сеа се бара решение.Со ова што вие го пишувате во оваа тема,јас сфатив дека за вас единствено решение е овој закон со кој не дискриминарате нас.Ако е тоа целта во ред,постојат и други средства освен цигари за загадување.

Не викам дека не биле.И затоа сеа се бара решение.Со ова што вие го пишувате во оваа тема,јас сфатив дека за вас единствено решение е овој закон со кој не дискриминарате нас.Ако е тоа целта во ред,постојат и други средства освен цигари за загадување.

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3200188&postcount=364

Овде пишува за "дискриминацијата" :vozbud:

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3200188&postcount=364

Овде пишува за "дискриминацијата" :vozbud:

Љубави нив си ги излажал мене не.Значи дискриминација е кога се угнетува дел од населението.Овој закон не угнетува нас пушачите,односно ни е забрането да пушиме во кафичи.Не е тоа дискриминација?

Љубави нив си ги излажал мене не.Значи дискриминација е кога се угнетува дел од населението.Овој закон не угнетува нас пушачите,односно ни е забрането да пушиме во кафичи.Не е тоа дискриминација?

Не е тоа дискриминација. И мене како НЕушач ми е забрането да пушам во кафич. Се надевам е појасно.

пред 2 дена со брат ми бевме у кастро....надвор повеке луѓе имаше одколку внатре...само ова можам да го кажам....

Не е тоа дискриминација. И мене како НЕушач ми е забрането да пушам во кафич. Се надевам е појасно.

Јас како пушач го сметам тоа за дискриминација,сеа малце да ти подобјаснам.Ти си непушач,те боли курот за законов ќе си го пиеш кафето у кафич,како што ти е слатко.Јас сум пушач и нема да си го пијам кафето како што ми е слатко.Зошто?ЗОшто некој сака да си тури пари у буџетот.Епа неможе бе така.У твојата дефиниција за дискриминација спаѓаат човековите права.Пушењето спаѓа во човековите права.Сеа ќе ти кажам каде.Во слобода,пример ја се изразувам преку пушењето односно со самото тоа што пушам му доловувам на некој непознат дека сум пушач.Незнам што не е јасно.

Абе јас по кафичи многу сакам да се отпетлувам и да го мафтам пред чупињата, ама маме дебам не ме остават, забрането ми е да го мафтам берокласецот по кафичи, не е то дискриминација ?

Куротресење и пушење не е иста ствар.Алал да ти е на паметот што го имаш и живти мајка не пишувај тука со твоиве „паметни“ коментари.

Јас како пушач го сметам тоа за дискриминација,сеа малце да ти подобјаснам.Ти си непушач,те боли курот за законов ќе си го пиеш кафето у кафич,како што ти е слатко.Јас сум пушач и нема да си го пијам кафето како што ми е слатко.Зошто?ЗОшто некој сака да си тури пари у буџетот.Епа неможе бе така.У твојата дефиниција за дискриминација спаѓаат човековите права.Пушењето спаѓа во човековите права.Сеа ќе ти кажам каде.Во слобода,пример ја се изразувам преку пушењето односно со самото тоа што пушам му доловувам на некој непознат дека сум пушач.Незнам што не е јасно.
Убаво што ти така сметаш, ама нас не` заболе курот и тоа не е точно. Според мислењево заклучив дека не си го разбрал поимот дискриминација. Ќе беше дискриминиран да беше црнец и да ти беше забрането да пушиш, а мене како белец дозволено. Вака на сите како жители на територијата на РМ ни е забрането да пушиме и со тоа никој не е дискриминиран. Ти НЕ си присилен да пушиш и не се раѓаш со цигара у уста залепена па некој да те дискриминирал со овој закон.
Јас ако убијам некој и ме затворат сум дискриминиран? Според тебе сум зошто со убивањето се изразувам и со самото тоа што убивам му доловувам на некој непознат дека сум убиец.

Пушењето не спаѓа во човекови права.:kesa:

Убаво што ти така сметаш, ама нас не` заболе курот и тоа не е точно. Според мислењево заклучив дека не си го разбрал поимот дискриминација. Ќе беше дискриминиран да беше црнец и да ти беше забрането да пушиш, а мене како белец дозволено. Вака на сите како жители на територијата на РМ ни е забрането да пушиме и со тоа никој не е дискриминиран. Ти НЕ си присилен да пушиш и не се раѓаш со цигара у уста залепена па некој да те дискриминирал со овој закон.
Јас ако убијам некој и ме затворат сум дискриминиран? Според тебе сум зошто со убивањето се изразувам и со самото тоа што убивам му доловувам на некој непознат дека сум убиец.

Пушењето не спаѓа во човекови права.:kesa:
Наведов горе дека спаѓа.ТОа е слобода на човекот,ако сака ќе пуши ако не немора.Сеа ти ме сфаќаш?Ја се сум сфатил како што треба само некој друг не сфаќа.:back:

Наведов горе дека спаѓа.ТОа е слобода на човекот,ако сака ќе пуши ако не немора.Сеа ти ме сфаќаш?Ја се сум сфатил како што треба само некој друг не сфаќа.:back:

Република Македонија, од 1997 година ја прифати јурисдикцијата на Европскиот суд за човекови права во Стразбур, Франција.

Човековите права се сметаат за прекршени во следниве неколку примери:
Непризнавањето на раса или етничка група
Ако жените не бидат третирани како еднакви со мажите
Ако религиозни групи не бидат третирани како еднакви со други
Осудувањето на смрт
Ако човекот е продаден или третиран како слуга
Гаснењето на водата при неплаќање на таа сметка
Непостојувањето на безплатно школување
Казнувањето на личност без правилно судење
Немањето право на глас или политичка репрезентација

Конечно да почне оваа борба против тероризирање врз позитивните, неисфрустрирани и внимателни луѓе. Егоизмот т.е. тероризмот на пушачите ги премина сите граници на човечност. Ми се допаѓа оваа борба на добриот човек против дискриминаторите!! ЕДНО ГОЛЕМО БРАВИСИМО ЗА ЗАКОНОТ!!!:vozbud:

Конечно да почне оваа борба против тероризирање врз позитивните, неисфрустрирани и внимателни луѓе. Егоизмот т.е. тероризмот на пушачите ги премина сите граници на човечност. Ми се допаѓа оваа борба на добриот човек против дискриминаторите!! ЕДНО ГОЛЕМО БРАВИСИМО ЗА ЗАКОНОТ!!!:vozbud:
Војна на световите! : )))

Значи, основната поделба помеѓу луѓето сега стана на пушачи и непушачи. Едните се олицетворение на целото зло, а другите на се најдобро : )))

Да не ти се верува што ќе прочиташ : ))) Зини земјо, голтни ме работава.

Значи вака и горе ти кажав.Во човекови права спаѓа право на слобода и право на изразување.И наредното да не го повторувам си го знаеш.Затоа ти можеш само да гуглаш и да вадиш исечоци од википедија.:back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom