Јас убаво кажав дека државата има право да донесе добар и корисен закон за здравјето на пушачите и непушачите.
Благодарам на комплиментот

Да точно, секој има право да биде за кој сака, јас немам забелешка за тоа туку имам забелешка што не труете со постови како ќе ви кажат така ќе напишете.
И имаш право јас не пишувам веќе во темава. Напишав доста постови т.е 80% од постовите ми се на оваа тема, ако некој го интересира што сум напишала нека сврти поназад и ќе прочита.
Ајде поздрав
Важна ВД те знаеме не се откажуваш ти така лесно :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Назад напред исто е, знаеме дека ќе се вратиш, од тебе нема бегање :pos2:
туку за партиите пак ќе се вратам!!! Дај те молам излези од штаб доста лижеш г'з таму
Законов не е корисен за никого! Јас ви објаснив многу убаво, но вашиот ограничен мозок не сака да го запамти или ви се меша со нешто друго, тоа веќе не знам.
Од економски аспект законов е за никаде! Во време кога требаат пари во буџет не се забранува она што и носи најмногу пари на државата! Ај пошто ова ви е сложено вака ќе ти објаснам. Ти на први треба да платиш сметки во висина од 10,000 денари ти работиш и земаш 8,000 денари имаш станче го издаваш и од него земаш 2,000 денари. За да можеш да ги платиш сметките треба да го издадеш станчето и да земеш плата! Исто е и со државата така функционира! Колку повеќе вртат парите толку подобро! Ако ова не го разбра тогаш

Објектите кои се најпогодени ќе претрпат огромни загуби. Исто како што е со алкохолот! Бидејќи парите за буџетот се планирани ќе мора да се најдат, е сега ти повели тресни ја главата од каде ќе најдат пари!
Од здравствен аспект - воздухот кој го дишеш е многу полош отколку цигарите! Секоја куќа има кола (некаде и повеќе од 1) (колата не работи на воздух или вода) некои возат мотори, има авиони, има топилници, топлификации, цементари, фабрики, ОКТА значи има куп работи кои го гнасат воздухот, АМА кај нас не е проблемот. Ние сме една педа држава, ние не сме некој голем загадувач! Има полоши од нас!
Ако некој решил да пуши цигари слободно нека си пуши. Скоро цело мое друштво пуши, имам право на избор ако ми смета ќе си станам ќе си одам.
Јас се согласувам со предлогот да се поделат местата па да видиме кој ќе отвори кафиЌ за непушачи

и пак ќе мора да седнете на маса со пушачи :pos2: