Реакции на Законот против пушење на јавни места

• Креатор на темата Креатор на темата *-----*
  • Време на започнување Време на започнување

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
Наместо да се буните за законот шо и каков бил, почнете полека да се откажувате од цигарите подобро ќе ви е :)
Плус слушнав нешто и дупла поскапи ќе биле цигарите после нова година ем ќе заштедите некој денар :wink:

Наместо да се буните за законот шо и каков бил, почнете полека да се откажувате од цигарите подобро ќе ви е :)
Плус слушнав нешто и дупла поскапи ќе биле цигарите после нова година ем ќе заштедите некој денар :wink:
Или ќе заштедат некој денар или ќе се зголеми бројот на напади и кражби на немоќни старици:wink:

Од мал не ми сметаше што пушат на јавни места, не дека сум пушач, едноставно навикнат сум на настанот. Закони нека ставаат какви сметаат дека треба, не е тоа во мојот домен на одлучување.

Videla zhabata kako konjot se potkovuva , pa i taa krenala noga -

od ponedelnik chajdzilnicite ima da rabotat vo polna parea- ke bidat najposetuvanite KAFICHI- na koi samo nazivot nema da im bide promenet- :vozbud:
DOJDE VREME charshijata nanovo da ZAZHIVEE :smir:

:vozbud:НАСКОРО мили мои , очекувајте го и ОВА
6.jpeg
кај нас, а баш би сакал само заради “непушачите’ :smir:
http://www.georgiatimes.info/news/27476.html:helou::helou::helou:

Море 300 евра мене како многу добра мотивација ми се гледат, а и газдата ако не сака да плати 5000 евра ќе крени телефон и ќе пријави. Ако не милум силум ќе се почитува.

Овде не станува збор за вистинска мотивација,туку за вистинска категоризација на луѓето,како да не ни беше доста што и досега сите бевме граѓани од трета категорија во ЕУ,па ни требаше категоризација и дома во Македонија.

Мене па посмешно ми е то шо наместо да фатат да средат други работи кои многу повеќе загадуваат, тие се фаќаат за цигарите.
И најсмешно то шо непушачите се кезат на глупости и велат дека го поддржуваат законот, а се трујат со нешто многу поопасно.
Ама јеби га. Смешна држава сме.

Станува очигледно дека се повеќе сме апсурдна држава,и не толку смешна.Даваме субвенции за производство на тутун за цигари,ама ги забрануваме цигарите.Слично како на производителите на хероин државите да им исплаќаат субвенции.:tapp:

Абе казнија ли некого, сте разбрале ли?

Тешка работа дека некого ќе казнат.:toe:

Videla zhabata kako konjot se potkovuva , pa i taa krenala noga -
od ponedelnik chajdzilnicite ima da rabotat vo polna parea- ke bidat najposetuvanite KAFICHI- na koi samo nazivot nema da im bide promenet- :vozbud:
DOJDE VREME charshijata nanovo da ZAZHIVEE :smir:

:vozbud:НАСКОРО мили мои , очекувајте го и ОВА
6.jpeg
кај нас, а баш би сакал само заради “непушачите’ :smir:
http://www.georgiatimes.info/news/27476.html:helou::helou::helou:

Освен леб(во ограничени количевства) и вода,се друго треба да се забрани,впрочем тоа се првите знаци на “зомбификација“ во една држава.:smir:

Ете ги овие па спамерите со книшките почнаја да тролат. Ебави ботојте лоботомирани!

Ете ги овие па спамерите со книшките почнаја да тролат. Ебави ботојте лоботомирани!

Остај,човек од вас “зомбираниве“ без книшки,дури ни збор слободно не може да напише.Само ве разбирам,после “вуду-третманот“ кој сте го поминале,човек треба се да очекува.

:pos2::pos2::pos2: ILI OVA - NASKORO
Московским учителјам и врачам запретили распивать алкогольные напитки во времја празднованија Нового года на рабочих местах.
http://www.lenta.ru/news/2009/12/25/alco/

Треба да ги оставиме цигарите или подобро речено да ги намалиме бидејќи утринско кафенце без цигарче не е тоа тоа. Откако почна целата оваа фама против пушачите многу работи се сменија. Луѓето добија поголема сила да ми преречат за цигарите и нон стоп ми го отекуваат. Понекогаш размислувам и се споредувам во што се они ( непушачите ) подобри од мене. Физички сум посилен, школо имам завршено повеќе пички имам 4 пути повеќе поминато, еуфоричен сум и доста креативен. Што кур они добиваат ако не пушат ? Ништо, само една причина да се чувствуваат пдобри од вас. Или дај ако навистина се искрени намерите на владата односно на нејзините наредбо даватели дај прекинете да продавате цигари. Зашто да печалите од нешто што е забрането да се употребува.

Треба да ги оставиме цигарите или подобро речено да ги намалиме бидејќи утринско кафенце без цигарче не е тоа тоа. Откако почна целата оваа фама против пушачите многу работи се сменија. Луѓето добија поголема сила да ми преречат за цигарите и нон стоп ми го отекуваат. Понекогаш размислувам и се споредувам во што се они ( непушачите ) подобри од мене. Физички сум посилен, школо имам завршено повеќе пички имам 4 пути повеќе поминато, еуфоричен сум и доста креативен. Што кур они добиваат ако не пушат ? Ништо, само една причина да се чувствуваат пдобри од вас. Или дај ако навистина се искрени намерите на владата односно на нејзините наредбо даватели дај прекинете да продавате цигари. Зашто да печалите од нешто што е забрането да се употребува.

ПРЕДЛОГ: ДА СИ ФОРМИРАМЕ ПАРТИЈА на ПУШАЧИ -:smir:

Најверојатно е дека непушачите добија поголем потик да си ги лечат сопствените комплекси од пониска вредност,со помош на владините реклами и кампањи.

Да пратам некое кабле,да го врзете,а?:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom