Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Па не е, ама секое мислење ви е за тоа колку сте дискриминирани со законот. Пишувајте вие дека со законот е скратено некое право(и на пушачи и на непушачи), ама дека сте дискриминирани-срамота е. Не за друго, ќе помислам дека сите сте 15 години.
ааааааама сеа стварно заебаваш.. ВИ е.. прочитај ги уназад моите мислења почнувајки од 6та страна... инаку работава ти ко шо ја објаснуваш ми иде слична ко..
забрана за возење коли после 12 саат.. и ова е е дискриминација ако некој е возач а некој е невозач.. НЕЛИ ??? исто му доаѓа тој шо сака да вози НЕСМЕЕ и тој шо незнае да вози НЕСМЕЕ е вториов баш го заболе ку*от дали ке вози или не.. така исто и со вас баш ви е гајле дали правото ни се скратува или не...

Z

ZeroStyle

Гостин
ааааааама сеа стварно заебаваш.. ВИ е.. прочитај ги уназад моите мислења почнувајки од 6та страна... инаку работава ти ко шо ја објаснуваш ми иде слична ко..
забрана за возење коли после 12 саат.. и ова е е дискриминација ако некој е возач а некој е невозач.. НЕЛИ ??? исто му доаѓа тој шо сака да вози НЕСМЕЕ и тој шо незнае да вози НЕСМЕЕ е вториов баш го заболе ку*от дали ке вози или не.. така исто и со вас баш ви е гајле дали правото ни се скратува или не...
Абе дете секој закон е дискриминација? Преку куров веќе иди заврши школо или книга две прочитај па прави муабет да му ебам мајката, не сфаќаш што ти се збори или намерно колку да те има повеќе низ форум пишуваш? И не ти реплицирам веќе, глуп си.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.955
Поени од реакции
12.566
Законот нема да успее како што не успеа и во други земји, така да џабе расправии, докажувања или било што....се виде дека непушачите глумат КАО им пречи, на владата и успеа трикот да ве излажи дека тоа го прават затоа што се грижат за народот, и крај на приказната...а дека поздрави ќе бидете вие непушачите ќе покажи времето, моите искуства ми го говорат обратното...ај поздрав.

Z

ZeroStyle

Гостин
Законот нема да успее како што не успеа и во други земји, така да џабе расправии, докажувања или било што....се виде дека непушачите глумат КАО им пречи, на владата и успеа трикот да ве излажи дека тоа го прават затоа што се грижат за народот, и крај на приказната...а дека поздрави ќе бидете вие непушачите ќе покажи времето, моите искуства ми го говорат обратното...ај поздрав.
Јас никаде не спомнав дали законот ќе успее или не, само забележав за неправилното користење на поимот "дискриминација". Зошто да глумам дека ми пречи кога стварно чадот ми предизвикува кашлица и солзење на очите? Владата најверојатно го прави ова да се наполни пари како и секогаш, а ние непушачите(ако правилно се спроведе законот) барем на раат ќе си излегуваме по кафичи и нема да бидеме веќе "дискриминирани" :pos2: :pos2: :pos2:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.955
Поени од реакции
12.566
Јас никаде не спомнав дали законот ќе успее или не, само забележав за неправилното користење на поимот "дискриминација". Зошто да глумам дека ми пречи кога стварно чадот ми предизвикува кашлица и солзење на очите? Владата најверојатно го прави ова да се наполни пари како и секогаш, а ние непушачите(ако правилно се спроведе законот) барем на раат ќе си излегуваме по кафичи и нема да бидеме веќе "дискриминирани" :pos2: :pos2: :pos2:
И мене ми предизвикува кашлица и солзење кога нема е*ена вентилација. Незнам колку ќе бидете раат кога ќе бидете заедно со нервозни пушачи кои не смеат да запалат+алкохол! Се плашам од помислата.

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
читам исфрустрирани активни пушачи страни и страни наназад и сеуште неможам да ја разберам фрустрацијата. Им се одзема право за што? никој не ти забранува да си пушач, забрането ти е само да ги правиш оние околу тебе пасивни пушачи во јавни објекти. Зашто побогу некој би имал проблем со тоа? зашто не погледнете од друга страна.. знам безброј дечиња, братчиња сестрички на мои пријатели кои се прва/втора средно и пушат ко турци.. уште не доразвиени се трујат со тоа цигарите.. дома несмеат, во школо неможат мора да се кријат.. каде го прават тоа? по кафичи.. сендвичарите околу школски? со законов како така ке се влијае и на тоа. Како и да ја вртиш работата на никого лошо не му прави, дури ни на себичниот зависник. Зашто имаат сите проблем со ова необјасниво ми е.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Абе дете секој закон е дискриминација? Преку куров веќе иди заврши школо или книга две прочитај па прави муабет да му ебам мајката, не сфаќаш што ти се збори или намерно колку да те има повеќе низ форум пишуваш? И не ти реплицирам веќе, глуп си.
не бе пер ти несакаш да се помириш со вистината то е работата изгледа па идеш контра цело време.. ако ти си ја прочитал зоки поки немој да мислиш дека си паметен.. крај краева ја сум на факултет и информатика студирам а не право. а ако се сматраш ти за надпросечно интелилгентен онда сите сме глупи по форумов.. не бе.. глупи сме сите шо пушиме изглеа а? океј онда македонијава има многу глупаци шо пушат и еден куп интелектуалци ко тебе шо солат памет по форум... и не ми реплицирај онда више.. никој не те фати за врат...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.955
Поени од реакции
12.566
читам исфрустрирани активни пушачи страни и страни наназад и сеуште неможам да ја разберам фрустрацијата. Им се одзема право за што? никој не ти забранува да си пушач, забрането ти е само да ги правиш оние околу тебе пасивни пушачи во јавни објекти. Зашто побогу некој би имал проблем со тоа? зашто не погледнете од друга страна.. знам безброј дечиња, братчиња сестрички на мои пријатели кои се прва/втора средно и пушат ко турци.. уште не доразвиени се трујат со тоа цигарите.. дома несмеат, во школо неможат мора да се кријат.. каде го прават тоа? по кафичи.. сендвичарите околу школски? со законов како така ке се влијае и на тоа. Како и да ја вртиш работата на никого лошо не му прави, дури ни на себичниот зависник. Зашто имаат сите проблем со ова необјасниво ми е.
Со законов се влијае мај ес, пушач посебно во тинеџерски године не можеш така лесно да го натераш да се откаже од цигарата, и зошто по ѓаволите да го натераш кога тоа е негов избор, зошто да влијаеш, влијаењето на ваков начин само ќе создаде исфрустрирани луѓе и тоа е се, а тоа не ни треба.
Приказната за пасивни пушачи е за мали деца, демек штетно по здравјето, здравјето најмалку зависи(посебно кај тие што не пушат)од цигарите, пириод!

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
законов ти е ко да забраниш мочање у базен.. те молам која подршка... ај подршка да стапи на сила .. теоретски у 00:00 треба да стапи на сила односно НАСТАНУВА на сила али кажете ми вие има ли логика... идеш у кафана од 9 до 12 се пуши ко парна коломотива унутра да влегла и оп 12:00 нема пушење.. сеа чист воздух дишиме.. а вие пушачии сеа пушете .!. Ма ајде те молам.. не подржувам ваква глупост.. и уше некој чиче у 00:05 да ти дојде и да ти рече законот е стапен на сила ПРЕД 5 МИНУТИ ај сеа казна ке ти опнам.. ЛОГИКА = 0

ja podrzuvam tvojava logika do negde ama da ti kazam pa i za tie sto ne pusime e super nema da vovlekuvame dimovi od vas pusacite,e ova vi e majka sega da se otkazete od cigari mnogu podobro za sebe i za okolinata:):):):pos2:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
види дејана.. ЗАБРАНЕТО Е ПРОДАЖБА НА АЛКОХОЛ И ЦИГАР ЗА ЛИЦА ПОД 18 ГОДИНИ.. колку често си го видела ова??? и кој го почитува??? прво продавниците го кршат законот.. за пари да ти земе нема ни да те праша колку години инаш освен го големите маркети како СП ВЕРО ТИНЕС ТЕДИКО а до душа па ни таму не бараат лични карти...

нека почнат од корен да преправаат не од гранките... ме сваќаш за шо зборам

B

Blacks

Гостин
Хмм.. Единствениот начин и двете страни да бидат задоволни е да се направат посебни простории за пушење. Е сега колку е тоа можно овде во Македонијава...

И уште еднаш ќе повторам дека јас лично не одобрувам пушење по ресторани, сендвичари и други места каде што се служи храна.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.558
Поени од реакции
4.492
Пред тоа не ви сметаа цигарите, а сега законот и туп одма ви сметат цигарите, ве штипат очите грлото, ви смрдат алиштата...оди бе ај

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
преку кур со тоа цигарите! законот е донесен и стапува у сила од нова година
Јас да видам па нема да поверувам дека ќе се спроведе во целост.:nenene:
Како што направија за фрлањето ѓубре по улиците или плукањето.Колку што се сеќавам траеше само еден месец.:smir:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Фала богу на раат ке можеш да седнеш во кафич.Кој сака да пуши-само дома hahahahahaha

Kajgana Shop

На врв Bottom