Реакции на Законот против пушење на јавни места

Дали законот ке влијае врз економијата и слободното право на избор

• Вкупно гласачи
    714
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Океј... види те разбирам јас.. ама околу ЕУ... и златна да ја направиме државава грците не е*ат како сакаат моментално а полошо целата унија ја заебаваат и најтрагично им веруваат ... јбг тоа е друг муабет...
друго.. на свадба на пример у ресторан кафана.. праиш било каква веселба имаш 300 гости и несмее никој да запали цигара онака после добро јадење... неможам да ти го доловам моментот како е цигара после јадење па мислам и дека нема да го сватиш.. ватевер..
трето... кафич... идеш со друштво од 10 души од кои 3ца другаи ти се пушачи... имаш посебна просторија за пушали и непушачи.. кај ке седнете??? а да се двоиш па никако не иде.. не дека го бранам законот или го напаѓам... немој да ме сватиш погрешно ама не е сега моментот кога треба да се донесе тој закон.... има ред други работи пред него...
Го спомнав и јас тоа последното претходно. Во таа ситуација кога дел се пушачи дел непушачи ќе остане ствар на договор мислам ако зборуваме за закон со одвоени места тоа е деликатна ситуација ама во сегашнава односно од 1. Јануари нема да запалат цигара.
И на крај точно има редици купишта, на други закони што чекаат за да го променат балканскиот менталитет :)

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Што ја тупите толку со тој закон, ќе одите почесто на серење, ќе се задржавате во нужникот додека да ја испушите цигарата и проблемот е решен, никаде во законот не пишува дека во нужник не се пуши а и никаде не пишува колку можеш да останеш внатре затворен :pos::pos:

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
друго.. на свадба на пример у ресторан кафана.. праиш било каква веселба имаш 300 гости и несмее никој да запали цигара онака после добро јадење... неможам да ти го доловам моментот како е цигара после јадење па мислам и дека нема да го сватиш.. ватевер..
кога си бил ти последен пат на свадба и каде било тоа? во шупа некоја? бидејки еве јас бев во септември на свадба во палас и апсолутно никој не пушеше во халата. значи си излегуваа луѓето надвор да си пушат.... и не се ни секавам да сум била на свадба и лугево да си пушат на сред веселба онака на маса со јадење

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Го спомнав и јас тоа последното претходно. Во таа ситуација кога дел се пушачи дел непушачи ќе остане ствар на договор мислам ако зборуваме за закон со одвоени места тоа е деликатна ситуација ама во сегашнава односно од 1. Јануари нема да запалат цигара.
И на крај точно има редици купишта, на други закони што чекаат за да го променат балканскиот менталитет :)
анабел убаво кажа... у случајов од први па натака пушачите немаат ниедно право.. односно едно.. ке им остане да пушат само.... ај да не бидам перверзен.. :)
Тоа ти е де македонска работа.. сака да почне од некаде и место од почеток почнува таму некаде у задњи редови.. ај се надевам ке испадне се ко шо треба па и другиве закони ако нишо више ке се почитуваат...

кога си бил ти последен пат на свадба и каде било тоа? во шупа некоја? бидејки еве јас бев во септември на свадба во палас и апсолутно никој не пушеше во халата. значи си излегуваа луѓето надвор да си пушат.... и не се ни секавам да сум била на свадба и лугево да си пушат на сред веселба онака на маса со јадење
е вака ме нервирате коа ке почнете директно со напаѓање и со вакви постови.. А ТИ КОГА ПОСЛЕДЕН ПАТ БЕШЕ У КАФИЧ И КОЈ НАПУШТЕН ЛОКАЛ БЕШЕ ТОА???

бев на свадба значи у ноември и декември( пред 2 недели )
у Мирко 919 бев и за цигара искачавме надвор... тоа беше у ноември..
у декември бев у олимпија и нормално си пушевме сите беез никој ни А ни Б да ни рече...

а ако толку мислисш дека законот сите го почитуваат грешиш и те како.. законот важи за сите угостителски објекти во кои спаѓаат и кафани и кафичи и дискотеки и барови... и ти мене ми кажуваш законов се спроведува као демек супер??? о јеа.. у палас не даваат да се пуши.. ТОП СИ Е.. кај се останатите??? баш пред недела или две у картел си пушам нормално и ми доаѓа теткицата со ајнцерот и ми вика ПОРАДИ ИНСПЕКЦИЈА КЕ ВЕ ЗАМОЛИМЕ ДА НЕ ПУШИТЕ БИДЕЈКИ ИМА КАЗНИ... казна за мене 300 евра нека е за газдата 3000... шо не го поштуваат они законот до крај и да речат НЕМА ЗА НИКОЈ ПУШЕЊЕ И КРАЈ??? него одма прометот 30 до 40 посто им паѓа..
палас е хотел со углед и на ниво... не е обичен ресторан кој шо профитира само од тоа... малце гледај глобално на работиве.. не делумно само..

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
до 2015та кога ќе влеземе во Еу ќе нема ни еден пушач !!!!!
Можеби пушачи ќе нема ама пак затоа ќе има дудлачи :helou:

Да не го пишувам истото ама на темата за законот за пушење напишав еден пост, кликни тука и укради ја идејата за Нова Година :toe:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
:nesvest: Како некој да ме турка во ѕид и немам излез-е така се осеќам!

Кај нема да можам раат да си седам во било кој објект па сеа и за Нова Година без цигари,ќе мора до 12 да се начукам и да се препушам :тажно: епа не иде бе луѓе така.Да,имаат права и непушачите-почитувам се тоа,ама работава испадна дека пушачите па немаат никакви права.
Да ама дали се прави разлика од пушење цигари и прекумерно пушење?
Уствари тука лежи проблемот со законов... Најголем дел на оние што им пречи се прекумерни пушачи. Значи цигарите не се забранети да се продаваат, не се забранети дома на улица во кола, мислам ако зборуваме за очајна ситуација тогаш е друг муабетот.

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Барем да не оставеа 1 ден после Нова Година ебаго :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Уствари тука лежи проблемот со законов... Најголем дел на оние што им пречи се прекумерни пушачи. Значи цигарите не се забранети да се продаваат, не се забранети дома на улица во кола, мислам ако зборуваме за очајна ситуација тогаш е друг муабетот.
цигарите се штетни... милион написи на нив имаат сеа и слики ке имаат а сепак се продаваат.. ЗАШТО??? ако се штетни укини ги да ги нема.. крај!
за на улица ко шо знам забранети се... другарче попи казна за пушење на јавно место 50 евра
слушнав и за у кола ко демек ке биле забранети.. за ова не сум сигурен да не лупам на памет..

на крај краева... наместо да се замараат со џаначиња шо ги има во огромен број они се фатија за пушачи... не гледам логика у сето ова...

едит: се ми изгледа дека законов ке функционира цели 2 3 месеци... после некако ке го забораваат стандардно како шо и другите закони ги забораваат...

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Ете сеа и прекумерни пушачи имало :) од кај знаеш ти на кого колку цигари му се таман :) ?
Нема врска кој колку пуши,болката е што нема веќе да се пуши!
И да,можам дома да пушам,можам и во кола да пушам,ама баш тогаш кога највеќе ми е потребен никотин(уз трачарско кафе и алкохол) јас нема да можам да запалам цигара :( и не е тоа очајна ситуација(очајно е да бараш упаљач у другата зграда :) ) туку потреба.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ц ц ц.. какви луѓе постојат по светов.. се напнав.. сеа ке запалам цигара!!! :pos2:

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Го подржавам законот.:smir:
Редно беше да се преземе нешто со зачадените простории.
Ќе излезеш во град и кога ќе се вратиш ТРУЕШ на цигари.:tapp:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.339
Полициска држава...не само со цигарите...едно пиво не можам да си купам сега ако ми се пие на пример.
Утре леб и млеко до 8 и 15 најкасно ке треба да купам...да пазам на жолто да не поминам ненамерно ради камерите итн...права = 0...Руанда, Бурунди, Свазиленд...
Така култура не се наметнува...ама морало да се почне од негде, My ass!
Удрете по народ, он е крив секогаш за се...ко од први што ќе бидат пушачите, срамота.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Овие сериозно си ја сфатија работава. Ке не прават најздравиот народ на планетава. Не пиење алкохол после 7, не пушење цигари на јавни места, отварање спортски сали... Уште и да имавме своја волја дали тоа го сакаме за себе како единка и ке беше топ.

Kajgana Shop

На врв Bottom