- Член од
- 28 јули 2008
- Мислења
- 10.785
- Поени од реакции
- 3.522
Го спомнав и јас тоа последното претходно. Во таа ситуација кога дел се пушачи дел непушачи ќе остане ствар на договор мислам ако зборуваме за закон со одвоени места тоа е деликатна ситуација ама во сегашнава односно од 1. Јануари нема да запалат цигара.Океј... види те разбирам јас.. ама околу ЕУ... и златна да ја направиме државава грците не е*ат како сакаат моментално а полошо целата унија ја заебаваат и најтрагично им веруваат ... јбг тоа е друг муабет...
друго.. на свадба на пример у ресторан кафана.. праиш било каква веселба имаш 300 гости и несмее никој да запали цигара онака после добро јадење... неможам да ти го доловам моментот како е цигара после јадење па мислам и дека нема да го сватиш.. ватевер..
трето... кафич... идеш со друштво од 10 души од кои 3ца другаи ти се пушачи... имаш посебна просторија за пушали и непушачи.. кај ке седнете??? а да се двоиш па никако не иде.. не дека го бранам законот или го напаѓам... немој да ме сватиш погрешно ама не е сега моментот кога треба да се донесе тој закон.... има ред други работи пред него...
И на крај точно има редици купишта, на други закони што чекаат за да го променат балканскиот менталитет