Менување религија

Член од
16 февруари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
5
Me interesira samo dali covekot koj sto ke smeni religija ( bez razlika koja) ke ima posledici od toa.Sto ke se sluci so zadgrobniot zivot? Od kaj se znae koja e vistinskata?( bez nikakva navreda kon ostanatite, gi pocituvam site religii,no me nervira omrazava sto ja gledam od den na den od neiformirani lugje)

-bi gi zamolil poiskusni na ova prasanje da mi odgovarat, no koj saka neka dade svoe mislinje vo vrska so ovaa tema. blagodaram

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
ќе си имаш проблеми во предгробниот живот,фамилија,пријатели....нема доста луѓе да те земат за озбилно,ќе бидеш ко едно црно патче...која е вистинската,за тебе е најубаво да се откажеш од секаква религија штом си почнал така да размислуваш...

Член од
16 февруари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
5
ќе си имаш проблеми во предгробниот живот,фамилија,пријатели....нема доста луѓе да те земат за озбилно,ќе бидеш ко едно црно патче...која е вистинската,за тебе е најубаво да се откажеш од секаква религија штом си почнал така да размислуваш...
ne be samo se interesirav,gleam kako sekojdnevno nekoj nesto menjava, slusam ke gori vo pekol toj sto ke ja smeni svojata, i svashta... a inache da kako sto gledam kakvi se sekti i religii ispoizlegoa ne znaesh dali vistinski nesto gospod mu kazal na nekoj osnova4 ili toj saka da si kupi nova vila na Ibiza so ne4ivi pari:D

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
ne be samo se interesirav,gleam kako sekojdnevno nekoj nesto menjava, slusam ke gori vo pekol toj sto ke ja smeni svojata, i svashta... a inache da kako sto gledam kakvi se sekti i religii ispoizlegoa ne znaesh dali vistinski nesto gospod mu kazal na nekoj osnova4 ili toj saka da si kupi nova vila na Ibiza so ne4ivi pari:D
ако било така,само во Македонија ќе немаше 1/3 од населението,све ќе беа изгорени:toe:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас ја сменив мојата - од Ортодоксна Христијанка станав Разумна. Ама океј, кај мене не се важи ваљда, првава ја одбрале за мене кога сум имала неколку месеци, не знам колку ме прашале за преференции :icon_lol: Задгробен живот? Оу плис, нема да има за тебе срни на Вечните Ловишта ...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Кога се променува религијата имаш некои процедури... документи, пријави, судови, нотари...

Тие процедури можат да ти направат проблем при почнувањето на задгробниот живот. Исто е ако немаш 100 евра а сакаш да одиш на кафе во Париз со шенген виза. Комплицирано е.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
А што па, кому треба да одговараш ти за твоите религиски постапки? Кој е доволно компетентен да те оцени како верник? Кој е доволно достоен во денешно време, ако постови Бог (ко што викаат постарите), да не учи за него и неговите дела?

Никој.

Што ќе ти е религија?

Барај работа, жена....прај си деца...учи и гледај низ призмата на слободата.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
85
Поени од реакции
3
Me interesira samo dali covekot koj sto ke smeni religija ( bez razlika koja) ke ima posledici od toa.Sto ke se sluci so zadgrobniot zivot? Od kaj se znae koja e vistinskata?( bez nikakva navreda kon ostanatite, gi pocituvam site religii,no me nervira omrazava sto ja gledam od den na den od neiformirani lugje)

-bi gi zamolil poiskusni na ova prasanje da mi odgovarat, no koj saka neka dade svoe mislinje vo vrska so ovaa tema. blagodaram
поискусни во што, задгробен живот,, последици ...?
баш ме интересира некој искусен у тоа.

Г

Господ

Гостин
А да не ја мењаш туку да ја шитнеш?
Нема мистерии нема магии нема обреди нема песни за учење и не мора да се збираш секоја недела со други ко тебе и да споредувате облека.

mislev na nekoj koj se obrazuval vo ova pole
Умри си,автоматски стануваш магистар за задгробен живот:smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Od kaj se znae koja e vistinskata?
Зарем има вистинска и невистинска религија (заради зборот вистинска постојат и големи омрази и нетрпеливости).
Или си припадник на својата и се придржуваш кон прописите или не си воопшто во ниедна религија. Сите религии во основа се слични да не кажам исти...барем на хартија. Се друго се нијанси кои зависат од тоа како ги сфаќаш и прифаќаш. Но и покрај ова stec_baby секогаш твое е правото да се определиш за онаа која ти сметаш дека е "најдобра" или воопшто да не се определиш за ниту една.
Сепак мислам дека ако промениш верска припадност ништо суштински нема да промениш...пошто мислам дека реално не постои поимот "најдобра вера". Но твој е изборот.

Г

Господ

Гостин
А монотеистичките и политеистичките?
Тука разликата е огромна:smir:

M

Mario Gómez

Гостин
Јаховини сведоци, даваат по 200 евра месечно, или ислам што поголема брада појше евра зимаш. Глеј да имаш некоја корист штом си се решил за некоја религија.:))

Kajgana Shop

На врв Bottom