Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.340
Поени од реакции
2.232
во Диего нема ни Л од лидер , така да , не му давајте епитети за кои уште треба да изеде фурни леб ...
Сакам едно да те питам.

Размисли ..

Да го немавме оваа сезона Диего, што би направиле ние? Кое место би освоиле? Што би се случило ?

Сети се на неговите сите игри и одговорими, ептен го спустиш Диего брате ..

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Сакам едно да те питам.

Размисли ..

Да го немавме оваа сезона Диего, што би направиле ние? Кое место би освоиле? Што би се случило ?

Сети се на неговите сите игри и одговорими, ептен го спустиш Диего брате ..
Го немавме Диего па завршувавме втори и трети 2 сезони претходно , така не гледам кој фактор е тој ... по оваа твоја логика после доаѓањето на Диего Јувентус почна да тоне ...

Нејсе , ќе го врати Марота Јуве Стајл , без такви циркузанти , дриблери и слични акробатичари :wink:

Иначе да се вратам на Диего , премногу овде свршувате на него без никаква причина ... солиден играч кој изигра просечна/подпросечна сезона како и целиот тим ... ако може да се вклопи во тимот , нека му се даде уште една шанса/сезона која не верувам дека ќе ја искористи ... Не може Јувентус да се прилагодува на Диего кога веќе тој не може на Јувентус ...

Член од
12 април 2010
Мислења
178
Поени од реакции
69
Го немавме Диего па завршувавме втори и трети 2 сезони претходно , така не гледам кој фактор е тој ... по оваа твоја логика после доаѓањето на Диего Јувентус почна да тоне ...

Нејсе , ќе го врати Марота Јуве Стајл , без такви циркузанти , дриблери и слични акробатичари :wink:

Иначе да се вратам на Диего , премногу овде свршувате на него без никаква причина ... солиден играч кој изигра просечна/подпросечна сезона како и целиот тим ... ако може да се вклопи во тимот , нека му се даде уште една шанса/сезона која не верувам дека ќе ја искористи ... Не може Јувентус да се прилагодува на Диего кога веќе тој не може на Јувентус ...
Ќе видиме што ќе направи со играчи како Пепе и Мартинез , минатата сезона Диего заедно со Киелини изиграа најдобро , не може Диего да ги покаже своите квалитети кога се околу него лани беше тапа ... и ќе дадеме ваков играч за што ??? За играчи што до вчера никој не ги знаеше Елиа и Аого ... барем во негова замена нека дојде друга ѕвезда да има кој да ја води играта

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.340
Поени од реакции
2.232

Не те прашувам за изминатите 2 сезони. Стрикно за ова, кога Јувентус беше прекршан, беше во длабоки кризи, и кои не излезе едвај се справуваше. Многу помагаше и се трудеше. Само за инает можеш да говориш дека не изигра добро на повеќето натпревари и дека тој беше клучен играч.

Но, го немаше тој ШУТ, неколкупати колку само му се укажуваше шанса да шутне, го нема тај шут што го имаше во Вердер, барем таму даваше голови од далеку, но во Јуве стварно незнам што се дешава. Но ајде, мора да му се даде уште една шанса да се проба, сега башка и крила пробуваме, е и тогаш ако не бива, незнам што ке правиме.

А, да. Да те прашам задоволен ли си од трансферите досега, таму Мартинез, Пепе, Бонучи, Сторари, кој друг ? м ?)))

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
А, да. Да те прашам задоволен ли си од трансферите досега, таму Мартинез, Пепе, Бонучи, Сторари, кој друг ? м ?)))
Минатата сезона покажа дека ангажирање на “познати“ имиња не ти гарантира успех ...

со Бонучи и Красич(го рачунам веќе за играч на Јувентус) јас сум задоволен ... ме израдува исто веста дека Марота го продаде Кришито целосно на Џенова бидејќи видовме на светсково за каква дупка од играч се работи ... значи уште 2 квалитетни бека и 1 напаѓач и екипата ќе биде комплетна ... значи не треба да се потроши премногу ...

Пепе и Мартинез се просечни играчи кои со добра работа и мотивација која сигурно ќе ја имаат во клуб како Јувентус , можат да бидат од некаква корист ...

најважно е тоа што конечно почна да се работи/купува плански , што не беше случај во минативе 4 години

Никој не очекува титули веќе следната сезона , не може нешто што 4 години се уништуваше да се препороди за 2 месеци ... резултати можеме да очекуваме тек за 2-3 сезони ...

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
14 милиони евра се премногу за Бонучи. Мене лично не ме импресионира многу човекот, но не мора да значи дека не е квалитетен. Ккао и да е, за 5 милиони плус ќе го земевме еден Кјаер кој за Бонучи е играчиште

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
со доведувањето на физички подготвени играчи по крилните позиции(Пепе веќе го докажа тоа,не знам Мартинез колку ќе се покажи-енигма за повеќето...) и доведување на барем еден исто спремен напаѓач мислам дека ќе го видиме правиот Диего,дали ќе функционира или не....од целиот лански ростер само 5-6 играчи заслужуваат да останат во тимот,меѓутоа потребни се резерви за кои не смееш да одделиш големи пари од буџетот,така да со резерви Јуве е фул....сепак останува уште многу работа за чичко Марота

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
14 милиони евра се премногу за Бонучи. Мене лично не ме импресионира многу човекот, но не мора да значи дека не е квалитетен. Ккао и да е, за 5 милиони плус ќе го земевме еден Кјаер кој за Бонучи е играчиште
Играчиштето Кјаер најверојатно е нов играч на Волфсбург , клуб кој нема да настапува во Европа следната сезона , значи клуб со помали амбиции од Палермо ...

Толку од шпекулациите дека Ферги, Венгер и уште не знам кој биле загреани за него ... пренапумпан играч , кој медиумите и Зампарини го направија на 20 години најдобар стопер на светот ... да не заборавиме дека слично и Кришито беше од страна на медиумите нарекуван новиот Ширеа па имавме можност да се увериме дека не може да биде ни новиот Молинаро

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.750
Поени од реакции
3.790
После Бонучи, Мартинез е најновото засилување на Јувентус. Оваа информација ја пренесе Sky Sports. . .

Се надевам дека петата и шестата аквизиција ке бидат Красич и Џеко :wink:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Конечно, денеска се разрешија прашањата околу иднината на играчите во ко-сопственост.

Кришито е продаден целосно на Џенова, ко-сопственоста на Паладино е обновена на уште една година, Алмирон е целосно одстапен на Бари (што е дел од трансферот на Бонучи) и за крај, Ланѕафаме се враќа кај нас. Да се надеваме дека Дел Нери ќе му пружи шанса на дечкото, мислам дека има потенцијал. Останува да видиме...

Nuneee

Nune
Член од
27 декември 2009
Мислења
449
Поени од реакции
29
Кришчито,кој беше во ко-сопственост на Џенова и Јувентус,стана целосно играч на Џенова.А ко-сопственоста за Паладино со истиот клуб е продолжена за уште една година. Официјално

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
После Бонучи, Мартинез е најновото засилување на Јувентус. Оваа информација ја пренесе Sky Sports. . .

Се надевам дека петата и шестата аквизиција ке бидат Красич и Џеко :wink:
za tia pari 40 miliona go imame robben zverka e nema so
krasic ? neznam so da kazam za nego ne sum go gledal vo cska a za dvete utakmici na svetsko prvenstvo bese na nivo moze i pod nivo i malku koga ce go sponam me nervira me aeba on za 18.000 prven so gana imase prekrasna sanssa za 1-0
i poveke golemi sansi so avstralija i ne dade gol a so ubavo livce bese ej 18.000
jas bi sakal da go otkupime i caseres i aguero da se dovede treba klasa ili aguero ili robben kakov dzeko b marka ni treba nas za marka ekipa.

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Големо браво за потпишувањето на Бонучи :bravo: Во него и во Киелини ја гледам иднината на италијанската одбрана како примери за бескомпромисни дефанзивци. Плус тоа е млад и ќе биде долгорочно решение. Сега треба уште да се зангажираат да го доведат Галас, за кој верувам дека има уште 2-3 сезони фудбал на високо ниво во нозете и би бил одличен како замена. Мислам дека зделката е добра зашто Кришито за мене е само просечен играч, а за Алмирон нема потреба да трошам зборови. Уште да ги средиме бековските позиции, Џеко и ќе биде доволно. Красич веќе го сметам за наш играч и бидејќи му заврши СП очекувам за брзо време да се реши ситуацијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom