Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
до година повторно се радуваме на титула така ми мириса ситуацијава ние си ја одлеживме казната сега е време за другите инволвирани во калчополи кој ќе се докаже дека не сме само ние виновни.Калчополи Волуме 2:Главна улога:М.Морати

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
до година повторно се радуваме на титула така ми мириса ситуацијава ние си ја одлеживме казната сега е време за другите инволвирани во калчополи кој ќе се докаже дека не сме само ние виновни.Калчополи Волуме 2:Главна улога:М.Морати
да да како шо изјави абате треба да има за сите екипи иста казна како онаа на јувентус но јувентус си ја одлежа таа

Чудно ова за навивачиве , бидејќи ми се чини дека овде некои викаа дека најголемиот дел од навивачите го мразат Моџи бидејќи го уништил Јувентус ... :tv:

Иначе претседателот на ФИГЦ Абете изјави дека ако има потреба потворно ќе се отвори случајот калчополи , а тогаш сите клубови ќе имаат ист третман ... значи во овој случај Јувентус е недопорлив бидејќи си го одлежа своето ...
хехе ама брат тоа и јас и уште некој тоа го пишувавме од нервози а не од шо ни прднало ;) :smir:

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
да да како шо изјави абате треба да има за сите екипи иста казна како онаа на јувентус но јувентус си ја одлежа таа
да да мора да излезе вистината на виделина :drk:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Адвокатскиот тим на Моџи тврди дека имаат многу разговори кои ќе ги пуштат во јавноста после сослушувањето на 13 Април во Неапол, а намерно не се пуштаат во моментов за да не се наштети на процесот. Моџи дава победнички изјави низ медиумите, и се надевам дека така ќе биде и после 13 Април.

A навивачките групи на Јувентус се мобилизираат да присуствуваат на 13 Април пред Судот во Неапол, каде ќе биде првото сослушување.
Покрај тоа по се изгледа и на мечот со Каљари ќе бидат пред стадион значи пак ќе гледаме празни трибини, а за со гомнариве не сакале да купат карти навивачите туку ќе се собирала поголема маса на ултраси на ЈУВЕ пред сан сиро и сега ги молат да земат карти да не има нереди во милано :pos2::pos2::pos2: ебати пацерите.

Видете го Мело :pos2:

:tv:
Статуа на слободата хаахахахах :pos2::pos2::pos2:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.606
Чудно ова за навивачиве , бидејќи ми се чини дека овде некои викаа дека најголемиот дел од навивачите го мразат Моџи бидејќи го уништил Јувентус ...
Тоа го изјавија водачите на DRUGHI и FIGHTERS! Постирав и линк од нивните интервјуа.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Тоа го изјавија водачите на DRUGHI и FIGHTERS! Постирав и линк од нивните интервјуа.
А на повеќе пати сезонава зошто му го скандираа името и го бараа назад во Јуве ... или пак сега шо мајка бараат да одат во Наполи да му бидат морална подршка :tv: или пак зошто тутојуве и тутоспорт нон стоп се на страна на Моџи , а во случај тој да беше виновен за уништувањето на Јувентус би требало да има третман каков што има Морати во овие Јувепро весници... исти случај и овде на форумов се плукаше по Моџи , а се дигаа на небо Елкан и Блан како спасители кои го превзеле клубот кога било најтешко , а сега се сменаа улогите некако ...

Воедно и Моџи им се заблагодари на навивачите за тоа што никогаш не го напуштиле и што знаат да го ценат она што го направил за Јувентус...

Не сакам да солам памет , ама реков неодамна , ќе ви излезе се на виделина па ќе повлекувате се што сте рекле ... али мање битно е тоа сега , најважно е што сме сега сите на иста трака , на таа вистинската :)

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
А на повеќе пати сезонава зошто му го скандираа името и го бараа назад во Јуве ... или пак сега шо мајка бараат да одат во Наполи да му бидат морална подршка :tv: или пак зошто тутојуве и тутоспорт нон стоп се на страна на Моџи , а во случај тој да беше виновен за уништувањето на Јувентус би требало да има третман каков што има Морати во овие Јувепро весници... исти случај и овде на форумов се плукаше по Моџи , а се дигаа на небо Елкан и Блан како спасители кои го превзеле клубот кога било најтешко , а сега се сменаа улогите некако ...

Не сакам да солам памет ама реков неодамна , ќе ви излезе се на виделина па ќе повлекувате се што сте рекле ...
Нареден пат збори во еднина или потенцирај за кој зборуваш а не во множина ок :wink:, ако е за тоа сите знаевме дека и други тимови се замешани, само едно не ми беше јасно, кој кур чекаше Моџи 4 години за овие транскрипти, како баш сега ги најде нели можеше нешто порано, ма се е матно овде, додека не видам со свои очи дека ќе има казна за интер не верувам во ништо, а никогаш не сме ги величеле ниту Елкан ниту Блан, барем јас не :wink:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.606
А на повеќе пати сезонава зошто му го скандираа името и го бараа назад во Јуве ...
Тоа беше изјава на водачот на FIGHTERS, тој ја нарече мала група која го скандирала името на Моџи.
Не сакам да солам памет ама реков неодамна , ќе ви излезе се на виделина па ќе повлекувате се што сте рекле ...
Моџи како што и самиот изјави „Или сите се виновни, или сите се невини“ и тој сака да го докаже тоа,дека разговори воделе и Морати, Галијани, Спалети и ред други фудбалски работници, не само тој.

Моџи сака да докаже дека не е единствен што водел такви разговори, и затоа побара од ФИГЦ да имаат ист третман и кон другите клубови, каков што имаа кон Јувентус.

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Нареден пат збори во еднина или потенцирај за кој зборуваш а не во множина ок :wink:, ако е за тоа сите знаевме дека и други тимови се замешани, само едно не ми беше јасно, кој кур чекаше Моџи 4 години за овие транскрипти, како баш сега ги најде нели можеше нешто порано, ма се е матно овде, додека не видам со свои очи дека ќе има казна за интер не верувам во ништо, а никогаш не сме ги величеле ниту Елкан ниту Блан, барем јас не :wink:
Реков некои овде , значи нити нападнав некого нити бранев некого :)

Иначе Моџи уште во 2006 тврдеше дека постојат овие разговори и побара да се отворат само што тогаш предмет на истрага беше само Јувентус и беше одбиено тоа негово барање , а голем дел од разговорите на Морати , Факети и остала дружина исчезнаа ... Сега мислам по барање на адвокатскиот тим на Моџи , добија дозвола да ги прегледаат овие снимки , само прашаење е кај беа снимкиве во 2006 и зошто само Јувентус беше предмет на истрага?

Значи јас сум сигурен дека повторно ќе се отвори случајот калчополи бидејќи притисокот на јавноста во Италија и надвор од неа е преголем ... баш вчера ги прелистав најголемите спортски медиуми во сите Европски држави и секаде калчополи е во топ вести . Значи доколку сите овие докази се игнорираат италијанското судство и воопшто фудбалската федерација и калчото ќе бидат предмет на потсмев во очите на светот :wink:

Моџи како што и самиот изјави „Или сите се виновни, или сите се невини“ и тој сака да го докаже тоа,дека разговори воделе и Морати, Галијани, Спалети и ред други фудбалски работници, не само тој.

Моџи сака да докаже дека не е единствен што водел такви разговори, и затоа побара од ФИГЦ да имаат ист третман и кон другите клубови, каков што имаа кон Јувентус.
Па јас никаде не реков дека Моџи е потполно невин ... мислам тврдев дека во овој случај е потполно невин бидејќи дури сега се гледа дека останатите отишле многу подалеку од дозволеното од него ...

Тоа е што го рече Моџи дека сите се виновни или невини е сосема точно... кога јас би се прашал повеќе ми одговара тој делот “сите се виновни“ , бидејќи тука Јувентус и Моџи се веќе недопирливи (на Моџи би му истекла суспензијата за година дена) :wink:

А тоа што го побара од ФИГЦ е само доказ дека Моџи беше и сеуште е единствениот кој некогаш го бранел и сеуште го брани Јувентус , за разлика од газдите , раководството и “адвокатскиот тим“ на клубот кој беше задолжен да не го брани клубот ..

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Реков некои овде , значи нити нападнав некого нити бранев некого :)

Иначе Моџи уште во 2006 тврдеше дека постојат овие разговори и побара да се отворат само што тогаш тема на истрага беше само Јувентус и беше одбиено тоа негово барање , а голем дел од разговорите на Морати , Факети и остала дружина исчезнаа ... Сега мислам по барање на адвокатскиот тим на Моџи , добија дозвола да ги прегледаат овие снимки , само прашаење е кај беа овие снимки во 2006 и зошто само Јувентус беше предмет на истрага?

Значи јас сум сигурен дека повторно ќе се отвори случајот калчополи бидејќи притисокот на јавноста во Италија и надвор од неа е преголем ... баш вчера ги прелистав најголемите спортски медиуми во сите Европски држави и секаде калчополи е во топ вести . Значи доколку сите овие докази се игнорираат италијанското судсвто и воопшто фудбалската федерација и калчото ќе бидат предмет на потсмев во очите на светот :wink:
Ќе видиме на 13 како ќе биди, немаме луѓе којшто можат да притиснат, да направат поголем притисок, овие газдиве како и да не се газди не сакам ни да ги расправам веќе се нервирам само за џабе кога ќе ми текне за нивната вмешаност во сето ова, доколку ова е смислено а во позадина е Андреа, Џираудо и ред други ондак има шанси и да биде нешто, инаку Моџи сам тешко дека ќе направи нешто, а одамна судство во Италија и калчото се подсмев во светот :toe:

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Ќе видиме на 13 како ќе биди, немаме луѓе којшто можат да притиснат, да направат поголем притисок, овие газдиве како и да не се газди не сакам ни да ги расправам веќе се нервирам само за џабе кога ќе ми текне за нивната вмешаност во сето ова, доколку ова е смислено а во позадина е Андреа, Џираудо и ред други ондак има шанси и да биде нешто, инаку Моџи сам тешко дека ќе направи нешто, а одамна судство во Италија и калчото се подсмев во светот :toe:
На Моџи му е најважно да ја докаже својата невиност или вината на останатите (сеедно што од овие две) , а најверојатно во тоа и ќе успее... останатото само по себе ќе си дојде :wink:

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
И јас мислам дека повторно ќе се отвори случајот, затоа што притисокот е се поголем и поголем. Чим до сега беа објавени некои транскрипти можам само да замислам што се ќе биде изнесено на сослушувањето. На Моџи суспензијата му истекува за 1 год, ме интересира каква казна доби Џираудо?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom