Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Мора ли бе се мрчи цело време... Ај порано ќе разберев губиме ова она, ама сега кога тепа Јуве и полека влегува во форма, мислев дека ќе престанете да ширите негативна енергија.

Јебига, some things never change.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Се инатиш, ти има влезено во глава дека Фелипе Мело не чини и со глава во ѕив одиш! Не знам дали гледаше, ама играта на Мело со рака беше НЕНАМЕРНА почна да ја повлекува раката за да не го удри топката, ама топката беше брза.
За позицијата која ја игра, Мело со неговите карактеристики е ФЕНОМЕНАЛЕН!

п.с.

Чисто да те потсетам дека е стандарден првотимец во репрезентација која има најригорозен избор на фудбалери :smir:

Доста ги читате глупите критики на италијанските новинарчиња.
кои глупи критки бе друже?! не сум дете мало да ми кажи некој си медиум шо чини,а шо не !!! на тие позиции играат играчи како Виера,Емерсон,Давидс,Макелеле,Ван Бомел,Камбиасо,Есиен,Јаја Туре,кој уште да набројам,Ф.М. е дааааалеку од нив,никако не може да влезе во нивна класа,ако велиш дека е феноменален,што да речам за горенаведениве ?!

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
кои глупи критки бе друже?! не сум дете мало да ми кажи некој си медиум шо чини,а шо не !!! на тие позиции играат играчи како Виера,Емерсон,Давидс,Макелеле,Ван Бомел,Камбиасо,Есиен,Јаја Туре,кој уште да набројам,Ф.М. е дааааалеку од нив,никако не може да влезе во нивна класа,ако велиш дека е феноменален,што да речам за горенаведениве ?!
Еден куп весници сереа за Мело уште пред да заигра човекот. Му се погоди лош тренер (Чиро) кој не знаеше да го искористи плус притисокот од страна што му беше наметнат и не играше на ниво.
Еве го сега се враќа во форма и почнува да игра како што му доликува.

Друго, позицијата на која игра мело Defensive Midfielder, може да се интерпретира на повеќе начини.

Eве ти добро клипче од Давидс:

Играчот на таа позиција може да има офанзивни или дефанзивни задачи. Мело е класичен ball-winner, ја краде топката и ја подава одма - толку од него. Чиро бараше од него да биде повлечен плејмејкер, да дрибла, да дава сложени пасови и сл.
Секој фудбалер и дава посебен шмек на таа позиција и индивидуално ја интерпретира, затоа е и интересна.
Нема збор дека сите тие што ги наброја се одлични, ама чекај малку, да му дадеме простор на човекот да се навикне на нова средина, нова тактика и сл. Па ќе критикуваме. Камбијасо конкретно беше камен пред да дојде во Интер од Мадрид, па еве го сега - рине по терен.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
за Јуве не е доволен играч кој само знае да ја краде и додава топката...спомнав дека од пас нема врска дечково,не прави тактички прекршоци по никаква цена,тука играчите не треба да се мислат,се знае шо е нивната работа,играч на таа позиција треба да “гризе“,само така ќе ги исполни целите на тактиката на тимот...Ф.М. се покажа како прав мекуш,вистински успех постигна неговиот агент што успеа за толку пари да продаде еден просечен фудбалер,без индиции за напредок во неговата игра...и да ја достигне формата од Фиорентина,никогаш нема да биде доволен за шампион и шампионски тим како Јуве

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
за Јуве не е доволен играч кој само знае да ја краде и додава топката...спомнав дека од пас нема врска дечково,не прави тактички прекршоци по никаква цена,тука играчите не треба да се мислат,се знае шо е нивната работа,играч на таа позиција треба да “гризе“,само така ќе ги исполни целите на тактиката на тимот...Ф.М. се покажа како прав мекуш,вистински успех постигна неговиот агент што успеа за толку пари да продаде еден просечен фудбалер,без индиции за напредок во неговата игра...и да ја достигне формата од Фиорентина,никогаш нема да биде доволен за шампион и шампионски тим како Јуве
Во постов, немаш ништо точно. Реално !
:jaj:

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
Според тебе, кој е тој играч што е кадарен да игра за Јувентус?

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Во постов, немаш ништо точно. Реално !
:jaj:
демек за инает зборам а? наброив неколку првокласни Д.М. во претходните постови,кај го наоѓаш ТИ Ф.М.во тие играчи...тука и fossil може да го најде неговиот одговор...

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Виера,Емерсон,Давидс,Макелеле,Ван Бомел,Камбиасо,Есиен,Јаја Туре
Па што се толку овие играчи што ги наброја со неколку исклучоци? Што има во Виеира толку, па во Емерсон, па во Макелеле, што прават они ? Гризат,летат што ??

Исто како што прави сега Мело за Јувентус, само говорите што има пад на форма, кога Чиро го играше лошо, и му даваше други функции, или вие сакате за 1 натпревар се да направи, сега му се подобруваат игрите и тоа за нијанса многу.

Не тропи глупости ти се молам ...

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
демек за инает зборам а? наброив неколку првокласни Д.М. во претходните постови,кај го наоѓаш ТИ Ф.М.во тие играчи...тука и fossil може да го најде неговиот одговор...
Ок, а некој што реално според цена и желба би можел да дојде и да игра во Јувентус !?

Критериум бр.1: Да не биде повеке од 25 милиони евра
Критериум бр.2: Да не зема поголема плата од 3 - 3.5 милиони евра
Критериум бр.3: Да се согласи да дојде и во случај да не се пласираме во ЛШ
Критериум бр.4 (last but not least): Да ги има сите тие карактеристики што ТИ погоре ги наброја

Бујрун - наброј минимум тројца. . .

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Во репрезентација во која што тој и Жилберто Силва (играч на Панатинакос) со 34 години се прв и единствен избор на тренерот ... :tv:

Сечи го сместа ...

присети се само колку голови прими Јувентус поради погрешни пасови и непотребно дрибалње во опасната зона токму на овој феноменален играч... + и некои идиотски потези поради кои добиваше црвени картони и го оставаше тимот на цедило ... играч кој не е достоен за Јувентус , али моментално се вклопува бидејќи 70% од клубот го сочинуваат играчи како него ...
Истата таа репрезентација заврши убедливо прва во квалификациите за СП 2010 притоа 2 пати ја згази Аргентина. Btw 5 пати светски шампион и земја со најголем број на таленти. Ако ова не е доволен показател за квалитетот на Мело не знам што е.

Еден куп весници сереа за Мело уште пред да заигра човекот. Му се погоди лош тренер (Чиро) кој не знаеше да го искористи плус притисокот од страна што му беше наметнат и не играше на ниво.
Еве го сега се враќа во форма и почнува да игра како што му доликува.

Друго, позицијата на која игра мело Defensive Midfielder, може да се интерпретира на повеќе начини.

Eве ти добро клипче од Давидс:

Играчот на таа позиција може да има офанзивни или дефанзивни задачи. Мело е класичен ball-winner, ја краде топката и ја подава одма - толку од него. Чиро бараше од него да биде повлечен плејмејкер, да дрибла, да дава сложени пасови и сл.
Секој фудбалер и дава посебен шмек на таа позиција и индивидуално ја интерпретира, затоа е и интересна.
Нема збор дека сите тие што ги наброја се одлични, ама чекај малку, да му дадеме простор на човекот да се навикне на нова средина, нова тактика и сл. Па ќе критикуваме. Камбијасо конкретно беше камен пред да дојде во Интер од Мадрид, па еве го сега - рине по терен.
Тука се направи грешката. Чиро го бараше Д'Агостино, но не го доби. Кога веќе го купија Мело требаше правилно да ги искористи неговите квалитети, а тој му даваше сосема спротивни задачи за неговите способности. Разликата меѓу ball-winner и deep-laying playmaker е огромна.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Ок, а некој што реално според цена и желба би можел да дојде и да игра во Јувентус !?

Критериум бр.1: Да не биде повеке од 25 милиони евра
Критериум бр.2: Да не зема поголема плата од 3 - 3.5 милиони евра
Критериум бр.3: Да се согласи да дојде и во случај да не се пласираме во ЛШ
Критериум бр.4 (last but not least): Да ги има сите тие карактеристики што ТИ погоре ги наброја
абе не ми кажувај статистики и бројки-кажи какви карактеристики треба да располага играчот,јас тврдам дека Ф.М. ги нема потребните за да Јуве функционира како што треба на теренот за да има резултати

Па што се толку овие играчи што ги наброја со неколку исклучоци? Што има во Виеира толку, па во Емерсон, па во Макелеле, што прават они ? Гризат,летат што ??

Исто како што прави сега Мело за Јувентус, само говорите што има пад на форма, кога Чиро го играше лошо, и му даваше други функции, или вие сакате за 1 натпревар се да направи, сега му се подобруваат игрите и тоа за нијанса многу.

Не тропи глупости ти се молам ...
слабо гледаш фудбал,изгледа никогаш ниту си играл...

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.753
Поени од реакции
3.793
абе не ми кажувај статистики и бројки-кажи какви карактеристики треба да располага играчот,јас тврдам дека Ф.М. ги нема потребните за да Јуве функционира како што треба на теренот за да има резултати

Брм брм, на празно вергла пухчето, а?

Ајде де, кажи ми. Погоре ти сам ги даде карактеристиките што треба да ги има еден играч на таа позиција за да игра во Јувентус. Е сега јас врз база на твоите карактеристики, те прашав да ми кажеш кој е тој играч што може да дојде во Јувентус, а притоа да ги исполнува 4те критериуми ?

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Брм брм, на празно вергла пухчето, а?

Ајде де, кажи ми. Погоре ти сам ги даде карактеристиките што треба да ги има еден играч на таа позиција за да игра во Јувентус. Е сега јас врз база на твоите карактеристики, те прашав да ми кажеш кој е тој играч што може да дојде во Јувентус, а притоа да ги исполнува 4те критериуми ?
изгледа погрешно си заклучил во врска со критериумите,некако измешана ти е логиката...додека јас набројав каратктеристики на играч,ти ми набројуваш бројки и статистики-смешно...друже бројките не играат фудбал,ниту ги има во карактеристики на играч...сепак фала шо се потруди да учествуваш

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Истата таа репрезентација заврши убедливо прва во квалификациите за СП 2010 притоа 2 пати ја згази Аргентина. Btw 5 пати светски шампион и земја со најголем број на таленти. Ако ова не е доволен показател за квалитетот на Мело не знам што е.

Тука се направи грешката. Чиро го бараше Д'Агостино, но не го доби. Кога веќе го купија Мело требаше правилно да ги искористи неговите квалитети, а тој му даваше сосема спротивни задачи за неговите способности. Разликата меѓу ball-winner и deep-laying playmaker е огромна.
па нели Мело беше приоритет, а Д'Агостино само алтернатива во случај да не го земете Мело, па и повеќето фанови го сакавте повеќе Мело или грешам...

Goki Diego

Juventino
Член од
7 октомври 2009
Мислења
42
Поени од реакции
5
абе ИВЕ не филмај се мн дете ..Ф.М си е добар ..само шо доста грешки напрај вистина ама дури беше чиро тренер..сега влегува во посакувана форма малце по малце ..па ке видиме шо ке се деси понатака ..иначе дај кажи играч ти шо би го донел во јуве за тие пари ? баш ме интересира ..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom