Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Мислам дека не е целиот проблем во Амаури.Виновен е за не постигнување голови,но треба да се запрашаме : зошто е тоа така? Ролјата што ја има моментално во Јувентус никако не му одговара.Не е тој задолжен за спуштање топки кон Диего.Никогаш не ни бил.Негова работа е да се намести и при прецизено додавање од страните (крилата) тој само да реализира.Не треба да се форсираат тие високи додавања по средината.Свртен со грбот кон голот и единствен напаѓач (Алекс не го сметам за напаѓач бидејки многу често беше вон својата позиција) нема многу што може да направи.
Ако сакаме да се надеваме на подобри денови,играта по бочните позиции МОРА да се подобри.Обрачот околу шеснаесетникот да се опушти и нашите напаѓачи да се најдат во гол-шанси.Кога се победува,се победува како тим.Но и кога се губи,се губи како тим.Не сакам поединци да обвинувам,па потоа да жалам за нивното заминување бидејки во поединецот не било проблемот.Во колективот бил ...

Болдираното ми беше поентата.Во услови на добри игри по бочните страни,ефикасноста повторно ќе се врати ...
Toчно, на Амаури му е оваа улогата МОМЕНТАЛНО, бидејки не напаѓаме по крилните позиции туку по средината напаѓаме во последните натпревари на Јувентус.
Уште еднашка ке ви ја кажам кривицата зошто Амаури нема постигнато гол, за ова болдираново што го постирав погоре.

Разгледате го клипот што го пастирав па кажете кај се играчите што му асистираа за сите голови? Кои денес се повредени и греат клупа некои.... :С

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.762
Поени од реакции
3.818
Добро ти ме прочита мене што кажав или така пишаш?
Како прво во моментално гледаш и Лацио кој е во очајна форма ни парира на играта, значи Удинезе, Каљаари слободно ке не победат. Што значи тоа? Тоа значи дека имаме послаба тактика, не зборувам за играчи дека имаме поквалитетни, туку за играта и соиграчите, да не ги набројувам соиграчите со кои играт напаѓачите што ги наброја, да ги видиме како постигнуваат гол и тогаш ке правиме муабет.

Инаку кажи ми ти добар центаршут упатен кон Амаури и тој да промаши од идеална позиција, ако ми набројаш една и ми дадеш доказ ти давам рака.
Во тие натпревари немаме салам центаршут згора на се и се повреди Касерес во тој период немаме ништо, сега во понатамошните натпревари ке видиме како ке биди, мора данапаѓаме по крилните позиции, и да нафрлуваме, гледај го видеото и ке видиш како функционира Амаури, гледај ги асистентите негови и кажи ми дали ги гледаш на терен тие денска па за да дава голови Амаури?
Како да дава голови кога сам е пред шеснаесетникот против 5 души, да ги издрибла сите? Мора да се отвараме по крилата ако сакаме да постигнуваме голови, головите што ги постигнавме беа сите .... глупи да не речам, немаше фантастичлен гол, немаше со глава гол на напаѓачи како да ти кажам незнам на друг начин.

Пази болд.

За првиот дел не знам што си пишал.

Веројатно не очекуваш да ги донесеме најдобрите крила во светот специјално за Амаури да почне да дава голови.

И друга работа.
Фудбалот не се игра само преку крилата. Гол не се дава само со глава. Голови не се даваат само преку центаршутеви. Голови се даваат од топки по земја, од топки во празно, од корнер, од слобден удар, гол се дава и на шашма.

Амаури во сите овие гол сегменти не се пронаоѓа.

A иначе еве што се прави во 16 против 3 играчи од кои двајца играчи се на пола метро од него:smir:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Еј Еј, забега. Немам коментари за Трезеге, кој уште од мал ми е најомилен играч на Јувентус!

Туку збораме за Амаури. Секако да се дава голови али Амаури таков ли играч е? Зошто тогаш Трезе не дрибла и дава голови ?:))))) Оти не е таков тип на играч.

Амаури треба да биде нон-стоп во шеснаесетникот како што го правеше лани пола сезона кои блескаше, така траба и да игре. Вие како да не забележувате што сум пишал во болдот или немате како да смените тема или не го читате тоа, па тоа е причината зошто Амаури не игра добро. Бидејки му дават сосема друга улога од онаа што е за него.

Ни фали некој како Каморанези некое лево крило кое многу ке помогне во Јувентус, никако неможеме да најдеме формација со која ке ни успева, али сепак од кога навивам за Јувентус гледам дека сме најопасни по крилните позициии и ова е како традиција за Јувентус, да си игра преку таму за напаѓачите да растураат.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.762
Поени од реакции
3.818
Еј Еј, забега. Немам коментари за Трезеге, кој уште од мал ми е најомилен играч на Јувентус!

Туку збораме за Амаури. Секако да се дава голови али Амаури таков ли играч е? Зошто тогаш Трезе не дрибла и дава голови ?:))))) Оти не е таков тип на играч.

Амаури треба да биде нон-стоп во шеснаесетникот како што го правеше лани пола сезона кои блескаше, така траба и да игре. Вие како да не забележувате што сум пишал во болдот или немате како да смените тема или не го читате тоа, па тоа е причината зошто Амаури не игра добро. Бидејки му дават сосема друга улога од онаа што е за него.

Ни фали некој како Каморанези некое лево крило кое многу ке помогне во Јувентус, никако неможеме да најдеме формација со која ке ни успева, али сепак од кога навивам за Јувентус гледам дека сме најопасни по крилните позициии и ова е како традиција за Јувентус, да си игра преку таму за напаѓачите да растураат.

Мучачо, Амаури ниту дрибла ниту дава голови:pos:. Кога ке ја прими, трча накај корнер знаеменце и као демек се гради.

И баш затоа му се дава нова улога, затоа што не може да го направи она за што беа фрлени 22.5 милиони евра, а тоа е да влезе во позиција за гол и да реализира. Не е способен да утрча во прав момент, не е способен да се отвори кога треба, не е способен да изигра двоен пас, не знае кога треба да дрибла а кога да шутира на прва. За тоа не е никој крив туку тој самиот. Тука никој не може да му помогне.

п.с. Од кога Каморанези лево крило:pos:?

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Jувентус треба да купи лев и десен бек, централен дефанзивец, лево и десно крило и пробивен напаѓач. Дури во ваков случај би бил конкурентен, а се дотогаш ќе се молиме екипи од рангот на Наполи да губат за да не ни избегаат премногу на табелата.
Ти како што почна да набројуваш на клубот ќе му требаат не 50 туку 150 милиони евра. Јас зборувам за средината на тимот дека исто како и напаѓачите и таа е во криза најмногу во офанзивните задачи бидејќи не успеваат да ја отворат одбраната на противникот.А исто така кога би се имало лево и десно крило би се вратиле на старата 4-4-2 формација.Кога би имале две добри крила и Јакинта и Трезеге и Амаури ќе бидат доминантни во шеснаесетникот посебно на нафрлени топки.Тоа е играта на Јувентус.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Мучачо, Амаури ниту дрибла ниту дава голови:pos:. Кога ке ја прими, трча накај корнер знаеменце и као демек се гради.

И баш затоа му се дава нова улога, затоа што не може да го направи она за што беа фрлени 22.5 милиони евра, а тоа е да влезе во позиција за гол и да реализира. Не е способен да утрча во прав момент, не е способен да се отвори кога треба, не е способен да изигра двоен пас, не знае кога треба да дрибла а кога да шутира на прва. За тоа не е никој крив туку тој самиот. Тука никој не може да му помогне.

п.с. Од кога Каморанези лево крило:pos:?
Кај ти кажав сега Каморанези лево крило ??? :toe::jaj: ЛЕЈЈЈ

Човек, гледам дека плукаш по еден играч, ја тераш кривицата во Амаури кој не е на негова страна НИТУ 1% ...
Незнам што да ви кажам кога си терате по свое, и се тупате во Амаури. Го правевте бог кога даваше голови сега ве нема никаде да му дадете подршка ...

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.762
Поени од реакции
3.818
Ни фали некој како Каморанези некое лево крило кое многу ке помогне во Јувентус. . .
Еве, али ок, нема везе - може и јас погрешно те сватив.

Човек, гледам дека плукаш по еден играч, ја тераш кривицата во Амаури кој не е на негова страна НИТУ 1% ...
Незнам што да ви кажам кога си терате по свое, и се тупате во Амаури. Го правевте бог кога даваше голови сега ве нема никаде да му дадете подршка ...
Не плукам само по Амаури. Плукам по сите што не ги бива и гледам објективно и реално како стојат работите во тимот.
Амаури е прв на тапет затоа што не знае за гол добри 16 натпревари, а цица 3.5 милиони евра по сезона и плус 22.5 пред година ипол.

Нема потреба да го браниш. Цел свет знае во какви мизерија е и покрај тоа што е во најдобра состојба од сите напаѓачи од Јуве, во секој сегмент освен во оној што најмногу треба - голови.

Впрочем и самиот си е свесен. Пред некое коло имаше изјава дека крајно време е да почне да дава голови.
А откако Липи, јавно му ја затвори вратата не изусти ниту еден збор.
Не го брани, јасно му е и него во каква беда е
:smir:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Момци не се карајте. :xxxx:

Гледам за Амаури сте отвориле муабет. Факт е дека кривицата за резултативе не може да падне само врз него, исто како и фактот дека играч кој вреди 22,5 мил евра не смее да си дозволи да нема дадено гол толку долго време без разлика на играта на тимот. 16 (мислам) утакмици пост за напаѓач се огромен период. Имало и зицер ситуации во кои се наоѓал па утнувал.
Човекот има некоја психолошка бариера која не му дозволува да даде гол. Кажав јас и порано ќе кажам пак, после тренинг треба да му донесат некоја дада да му дава добар blowjob за да се опушти малку човекот.

Kрајно време е Џовинко да заигра прв тим, не е битно дали наместо Дел Пиеро или Амаури. А имам предчувство дека против Џенова ќе биде стартер.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238

Како да му дадам поддршка ќе не слушне нас од форум? хахаха:Закерони е тој кој што треба да му даде поддршка затоа е платен

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Гарант давам дека ако Џовинко игра заедно со Амаури, Амаури ке постигне најмалку 1 гол !!! Еве памтете ми збор . . .

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Гарант давам дека ако Џовинко игра заедно со Амаури, Амаури ке постигне најмалку 1 гол !!! Еве памтете ми збор . . .
tocno taka druze site plukaat po Amauri no ako nema topki covekot ne moze da zeme topka od sredinata pa da dava gol

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
љуге џабе се карате секоја година од големиве екипи има слаба сезона но оваа сезона е случај јуве но и покрај се јас сум за јуве а не ко некој личности си заминаја forza juve bella signora :vozbud:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
за 2 недели се враќаат Трез и Јакинта,па ќе видиме дали било до Амаури или не

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.994
Поени од реакции
5.610
Ако некој добивал поддршка во Јуве, тоа сигурно е Амаури. И покрај неефикасноста, Амаури е стандарден првотимец.Реалноста е дека не е проблемот само неефикасноста на Амаури, но и таа неефикасност допринесува за кризата во која е Јувентус. Можеби Амаури ќе беше поефикасен ако средината на Јувентус беше подобра и ако функционираше посинхронизирано, но и Трезеге и Јакинта играат со иста средина, ама се далеку поефикасни од Амаури.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Ако некој добивал поддршка во Јуве, тоа сигурно е Амаури. И покрај неефикасноста, Амаури е стандарден првотимец.Реалноста е дека не е проблемот само неефикасноста на Амаури, но и таа неефикасност допринесува за кризата во која е Јувентус. Можеби Амаури ќе беше поефикасен ако средината на Јувентус беше подобра и ако функционираше посинхронизирано, но и Трезеге и Јакинта играат со иста средина, ама се далеку поефикасни од Амаури.
Сега и Трезе и Јакинта да дојдат ништо неможе да се направи доколку не се подобри играта на Јуве, средината на Јуве, додека не се отворат крилните позиции, напротив со ваква игра ке се загубат Јакинта и Трезеге. Мора да се врати Каморанези, сеуште се потпираме на него, бидејки немаме замена за него. Мора да се подобри играта за да расцветаат нашите напаѓачи (голгетери) чекачи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom