Живот после раѓање
Жена очекува пораѓање,се ближи пораѓање а два фетуса разговараат
-Дали ти стварно веруваш во живот после породување?
-Па да...мора да постои нешто после раѓање.Можеби сме овде баш затоа да се припремиме на работите што не чекаат.
-Глупости непостои живот после раѓање.Како би изгледал тој живот?
-Не знам ама сигурно ќе биде поубаво од тука.Можеби ќе можеме да го видиме големиот и широк свет и ќе можеме да трчаме...
-Глупости.Не постои таков свет зашто и никој не го ни видол до сеа ама и да го видел ќе не можеме да трчаме глеј иаме врзано папучни врвци на нас со нив се храниме
-Ма во надворешниот свет нема да ни бидат потребни тие врвци.Таму ќе јадеме.
-Што би било тоа?Ние одма ќе се изгубиме
-Па можеби таму ќе можеме да видиме кај сме,полесно да се снаоѓаме
-Што значи да гледаш?Као сега не гледаме?
-Па зашто е мрак,надвор ќе биде светло
-Не постои светло.А и јас не би сакал да живеам во таков свет,нема сигурност,ништо нема да знаеме не би се снашле...
-Па ќе ја имаме мама она ќе се грижи за нас
-Мама глупости и во тоа веруваш?Па кај е таа да ја видам мама?
-Мама е насекаде околу нас,Во неа сме и во неа живееме.Она нас не створила,без неа немаше ни да постоиме.
Во тоа не верувам.Никогаш не сум ја видел,тоа е јасно дека ништо слично не постои.Не постои живот после раѓање и тоа е тоа.
-Вистина никој од таму не се вратил да ни раскаже ама сепак јас верувам дека после раѓањето почнува вистинскиот живот
-Само ти се надевај
Жена очекува пораѓање,се ближи пораѓање а два фетуса разговараат
-Дали ти стварно веруваш во живот после породување?
-Па да...мора да постои нешто после раѓање.Можеби сме овде баш затоа да се припремиме на работите што не чекаат.
-Глупости непостои живот после раѓање.Како би изгледал тој живот?
-Не знам ама сигурно ќе биде поубаво од тука.Можеби ќе можеме да го видиме големиот и широк свет и ќе можеме да трчаме...
-Глупости.Не постои таков свет зашто и никој не го ни видол до сеа ама и да го видел ќе не можеме да трчаме глеј иаме врзано папучни врвци на нас со нив се храниме
-Ма во надворешниот свет нема да ни бидат потребни тие врвци.Таму ќе јадеме.
-Што би било тоа?Ние одма ќе се изгубиме
-Па можеби таму ќе можеме да видиме кај сме,полесно да се снаоѓаме
-Што значи да гледаш?Као сега не гледаме?
-Па зашто е мрак,надвор ќе биде светло
-Не постои светло.А и јас не би сакал да живеам во таков свет,нема сигурност,ништо нема да знаеме не би се снашле...
-Па ќе ја имаме мама она ќе се грижи за нас
-Мама глупости и во тоа веруваш?Па кај е таа да ја видам мама?
-Мама е насекаде околу нас,Во неа сме и во неа живееме.Она нас не створила,без неа немаше ни да постоиме.
Во тоа не верувам.Никогаш не сум ја видел,тоа е јасно дека ништо слично не постои.Не постои живот после раѓање и тоа е тоа.
-Вистина никој од таму не се вратил да ни раскаже ама сепак јас верувам дека после раѓањето почнува вистинскиот живот
-Само ти се надевај