НЛБ Тутунска - Банка на годината во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Скопје

НЛБ Тутнска банка е добитник на наградата - Банка на годината во Македонија, која што ја доделува меѓународното списание за банкарство The Banker.
Ова во петок во Скопје го соопшти НЛБ Тутунска банка, додавајќи дека таа досега пет пати е прогласена за најдобра банка во Македонија, од кои четири пати едно по друго.
Списанието Банкер традиционално секоја година ги избира најдобрите банки во 170 земји, како и најдобра регионална и најдобра глобална банка./крај/со/мп

Заслужено нели?

Zasluzeno mozebi, po tie bankarski nekoi parametri, ne se razbiram i ne gi sledam bas tolku mnogu.
Ama daj be neka ja sredat malku taa strana, po neorganizirana, nefunskionalna i neprakticna, osobeno za vrsenje transakcii, nema. Komercijalna u toj del gi siba, so 200 na saat i toa. :)

Заслужено, најпрофесионални се во тоа што го работат. Имам картичка во НЛБ и до сега немам никакви поплаки од нивната работа.

Не ме ни чуди. Словенски начин на работа, професионално и одговорно во секоја смисла. Никогаш не би се откажал од нивните услуги.

he,he, he..... slovenska banka , fini, mazni, ljubezni , a posle ke ni go spopikaat za edno 450-500 milioni ....vo vtoroto prodolzenie na veke videniot film...:)

самиот факт што вчера во рамстор имаше 20 луѓе кои чекаа на банкомат на тутунска а останатите 6-7 беа празни кажува колку повеќе имаат доверба во тутунска отколку кај другите.

Заслужено нели?

Не.

. - уште една точка, за да се уважит ова ко мислење. Нејќу да образлагам повеќе за банка која ја молиш 3 месеци да ти сменит кредитна картичка за да ги трошиш твојте пари и да им носиш провизија, или за банка која ти ја блокират картичката по грешка (или по дојава на Мастеркард централа) без да те обавестит или да те прашат дали та картица ти е украдена итн итн...

Обични аматери. Ко сите други. Ама то не е оправдување.

Дефинитивно најдобра банка.Вработените се многу услужливи и фини (посебно во Велес). Секоја информација ја имаш одма, никогаш не ми направиле проблем со ниедна картичка.

самиот факт што вчера во рамстор имаше 20 луѓе кои чекаа на банкомат на тутунска а останатите 6-7 беа празни кажува колку повеќе имаат доверба во тутунска отколку кај другите.

Дефинитивно најдобра банка.Вработените се многу услужливи и фини (посебно во Велес). Секоја информација ја имаш одма, никогаш не ми направиле проблем со ниедна картичка.

...najnormalno...a kako mislite deka se lovat KLENOVI??? a posle taka mazno od Ljubljanskata Banka, dali "nova" dali stara..:) go spopikuvaat, da nema ni uf da kazete....samo ke si ostanete smrznato podzinati kako edna cela generacija nekoja godina porano :)

Заслужено,сите слободни средства ги вложија во државни записи на еден и три месеци.Додека има вакви економисти во влада,банките ќе се мерат според степен на профит остварен од записи,наместо од мултиплицирање на кредити и професионалност.

...najnormalno...a kako mislite deka se lovat KLENOVI??? a posle taka mazno od Ljubljanskata Banka, dali "nova" dali stara..:) go spopikuvaat, da nema ni uf da kazete....samo ke si ostanete smrznato podzinati kako edna cela generacija nekoja godina porano :)
Не се чувствувам како клен. Не знам и не сум размислувала како оди тој дел со штедење пари, па после зинати усти, од едноставна причина : немам пари за да штедам:)))За се останато,како обичен граѓанин, кој не се разбира многу во банки, мислам дека се најдобри. Стопанска банка се досадни и бавни, додека да ти дадат информација чекаш 10 луѓе да размислат, комерцијална откако знам каснат со исплаќање пензии, за грубиот однос да не правим муабет, а и другите се тука некаде.

Па добри им се каматите за штедење :icon_lol:, друго не знам.

Лично, задоволен сум од НЛБ Тутунска банка, од односот и услугите :)
Не размислувам да ги менувам засега.
За другите - незнам :)

Не се чувствувам како клен. Не знам и не сум размислувала како оди тој дел со штедење пари, па после зинати усти, од едноставна причина : немам пари за да штедам:)))За се останато,како обичен граѓанин, кој не се разбира многу во банки, мислам дека се најдобри. Стопанска банка се досадни и бавни, додека да ти дадат информација чекаш 10 луѓе да размислат, комерцијална откако знам каснат со исплаќање пензии, за грубиот однос да не правим муабет, а и другите се тука некаде.

....добро де......мрена или можеби златоперка !!!???:)
...шега на страна, но овакви награди СЕ КУПУВААТ , така да не се битни...од друга страна точно е дека банките во МКД се сеуште во камено доба......и најверојатно уште долго нема да излезат од него...,најверојатно затоа што и МКД самата е таму некаде и со умот и со културата и со економските НЕМОЖНОСТИ...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom