Просто да не веруваш

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
И тоа месо што се увезува во Македонија е ШКЉ класа, ако само знаете што се става во саламите и паштетите никогаш нема ни да ги пробате :pos2:.
Што се однесува до смрзнатото месо што се увезува кај нас има една финта што ја користат трговците, во ЕУ има еден закон кој вели дека месо што е смрзнато има рок 6 месеци од денот на смрзнувањето и потоа тие или го фрлаат што е малце тешко или го продаваат на трговци од Бугарија, Романија, Македонија, Србија, Косово, Албанија и други и сега ние ќе се радуваме дека сме јаделе ефтино месо а една Македонска поговорка вели дека ефтиното место ни кучињата не го јадат :nesum:

Престанете да спомнувате политички фаци и партии во тема во Економија или ќе почнам да банирам без опомена.

Ако никој не фатил пролив тогаш мевцето било сеуште добро :)

Тоа значи дека сме многу отпорна нација :)
А сега поозбилно,речиси целиот увоз на свежо месо ни е од Полска.Потоа се носи и од Германија,Словенија,Босна (замрзната храна).А како до овие земји стасало месото,тоа незнам :)

А бе мевце си е мевце, поготово за празник :) ако сака од коњ нека е. :))) пред Нова година у месара не се влага. Нели како е муабетот, ако нема месо на трпеза за Нова година цела година ќе немаш. И сеа кој месо, кој од свињата таквото.. на кој како му се погоди.
Инаку мене, после шунката за 60 ден. и батаците за 70, се накај вегетаријанизација ме влече...

Инаку мене, после шунката за 60 ден. и батаците за 70, се накај вегетаријанизација ме влече...

Јас без месо неможам да живеам,но од вакви вести ќе одам и јас накај вегетаријанците :)

Свинското месо од Бразил ги има сите потребни документи, многу потешко е да се увезе говедско месо бидејќи кај нас бараат 3 ветеринарни сертификати за увоз, доколку немаш еден месото го враќаат назад. Доста се коле и во ЕУ ама напишав како потоа месото доажа кај нас.
Доста месо се увезува и како свежо и тоа најмногу од кланицата на Gausepohl во Германскиот град Дисен или како смрзанто месо од фирмата TönniesFleisch во Германскиот град Rheda-Wiedenbrück.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom