Сообраќајната полиција и нивната (не) писменост во доменот на сообраќај

• Креатор на темата Креатор на темата Tommy1207
  • Време на започнување Време на започнување

Tommy1207

Појмааа немаммм
Член од
2 декември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
4
Локација
Скопје
Незнам дали на право место ја отварам темава ако не слободно преместете ја

Бидејќи работата ми е таква по цел ден сум у кола секојдневно се среќавам со сообраќајната полиција у градов и можам да кажам дека во последниве година и кусур ги има све пвеќе и повеќе.еве еден пример од Континентал до Маџари три контроли и нели нормално едни ќе те застанат и ќе ти мрчат за нешто.Пред неколку дена ме стопираат позади факултети на бул.Југославија и џандарот „по рамковен“ примен на работа ми мрчи дека сум возел брзо и ми вика да излезам од кола да го видам радарот и да се уверам дека е така.Излагам и гледам 69км/ч.Му викам добро бе има ли смисла да ме дупиш за 9км/ч па не е нрмално.И да не должам многу ми ја пиша онака со кеиф.Ме интересира дали и други ја имаат приметено таа појава со џандарите или нешто кај мене е проблемот:vozbud:

Излагам и гледам 69км/ч.

Дозволеното прекорачување мислам дека е 10 посто...Значи си смеел до 66 км/ч. За толкаво прекорачување среќен си што не ти напишал честитка, изгледа бил расположен... :)

Дозволеното прекорачување мислам дека е 10 посто...Значи си смеел до 66 км/ч. За толкаво прекорачување среќен си што не ти напишал честитка, изгледа бил расположен... :)

грешка си:nenene:
10км/ч над дозволеното не се казнува, 11-30км/ч се казнува 45 евра или 25 негативи поени, а над 31км/ч се казнува 300 евра и 3 месеци суспензија(за почетници 1 година)
знам од искуство:kesa:

10км/ч над дозволеното не се казнува, 11-30км/ч се казнува 45 евра или 25 негативи поени, а над 31км/ч се казнува 300 евра и 3 месеци суспензија(за почетници 1 година)
А така... за до 30 км/ч, можеш да си пишиш 25 негативни и ич да не плаќаш. Но негативните се за ситни прекршоци, така да за поголеми ќе мора да извадиш кешарац.
Јас колку што разбрав, дечкото напиша дека со кеиф му ја пишал честитката..

Инаку до сега сум сретнал многу полицајци, мада не сум имал проблем. Единствено рутинска контрола возачка сообраќајна и пријатно.

Te izgorea a?

Ко помал онака идевме од Охрид со татко ми и кун 12 сатот пред да влеземе во градот не запреа полицајци, ама не беа сообраќајци, алфи беа со калашникови. И мене крвта ми замрзна коа ги видов, и му бара на татко ми возачка сообраќајна. И татко ми му вика, вие ми личите на цивили, дај да видам значка...:nesvest:

Изгледа беа расположени, инаку ќе ни удреа еден ќотек. Инаку сеа скоро имав и ја средба со сообраќајци низ град, ама го познавав чоекот, син му учи со мене и со насмевка ме пушти, иако немам уште возачка.

многу едноставен одговор има на ова прашање.....кога човек со средно земјоделско ќе го примат на курс и со завршувањето на курсот ( 9 месеци + 3 месеци стажирање ) тогаш се станува јасно...а постои средно сообраќајно од каде што 2 години се изучува само безбедноста и постои сообраќаен факултет,магистерски студии и докторски студии за сообраќај...наместо овие луѓе што го учеле ова минимум 4 години да работат како сообраќајци имаме од сите науки само не од сообраќајни.

Не сум изгорен туку прв пат кога требаше да ме казнат џандарот виде дека сум пресен шофер и ми објасни како стојат работите, инаку до сега 2 пати сум казнет по 25 негативни, до 3 години ако ги напраам 100 ќе ме суспендираат 2 години и потоа ќе треба одново полагање:nerv:

Не сум изгорен туку прв пат кога требаше да ме казнат џандарот виде дека сум пресен шофер и ми објасни како стојат работите, инаку до сега 2 пати сум казнет по 25 негативни, до 3 години ако ги напраам 100 ќе ме суспендираат 2 години и потоа ќе треба одново полагање:nerv:

A zasto ti gi imaat pisano do sega tie 50 negativni? Radi brzina ili nesto drugo? :nesum:

Пред неколку години ме сопре сообраќајна полиција и нели нормално ми побара документи, јас му ги дадов и сега следува интересното :)

Сообраќаецот: Г-дине, на возачката ви пишува дека треба задолжително да носите очила а вие на сликата сте сликани без очила?!
Јас: Г-дине, кога се сликав тогаш носев контактни леќи а сега носам очила!
Сообраќаецот: Епа зошто не си се сликал со контактните леќи :uvo::nesvest::pos2::tapp::baeh::toe:

Пред неколку години ме сопре сообраќајна полиција и нели нормално ми побара документи, јас му ги дадов и сега следува интересното :)

Сообраќаецот: Г-дине, на возачката ви пишува дека треба задолжително да носите очила а вие на сликата сте сликани без очила?!
Јас: Г-дине, кога се сликав тогаш носев контактни леќи а сега носам очила!
Сообраќаецот: Епа зошто не си се сликал со контактните леќи :uvo::nesvest::pos2::tapp::baeh::toe:
хахаха мене ова на виц ми личи баш :pos2:
Иначе мене ми се десило да бегам од полиција:vozbud: (добриот дел е шо им избегав) ама претходно ме зачекаја Струга со скутерот бев (тогаш купен недела дена) и почна кацига, возачка и стигна до регистрација (а беше регистриран само е имав под седиште) и му реков дека имам... се вртеше не виде нигде и ми побара и културно му ја дадов враце :pos2:

policaecot sekogas moze da ti najde nekoja greska za da te kazne,kolku i da si ispraven sekogas moze da ti najde greska za da ti ja stegne kaznata
prvo i osnovno pravilo e sekogas koga te zastanuva sobracajna policija sekogas ponasaj se ubavo i kulturno sprema nego i nikogas ne mu se preteruvaj,taka ima sansi da ti proste za bilo koja greska da si ja napravil
ova go pisuvam od licno iskustvo

policaecot sekogas moze da ti najde nekoja greska za da te kazne,kolku i da si ispraven sekogas moze da ti najde greska za da ti ja stegne kaznata
prvo i osnovno pravilo e sekogas koga te zastanuva sobracajna policija sekogas ponasaj se ubavo i kulturno sprema nego i nikogas ne mu se preteruvaj,taka ima sansi da ti proste za bilo koja greska da si ja napravil
ova go pisuvam od licno iskustvo
се согласувам во потполност со тебе!!! сум бил у ситуација 2 3 пати за д аме казнат.. заради поминување на ДВЕ пуни ленти, брза вожња и др.. и нормално господине ова она едно друго и ке те пушти.. е сеа ептен некој ако е накурчен.. ако жена му не му дала по сабајле ке ти ја пи ше и то со мерак

Значи јас сум куртулил, после Гевгелија накај скопје 80 беше дозволено, мене ме фатија со 116, али се смилува шефот и ме пушти. Господ здравје да му даде, ќе бе ебеле моите да ме лепнеше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom