Швајцарците забрануваат минариња

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
Иди прашаj ти, даже убиваха,изнасилваха внатре во црквите.
Като почеток стига ти Света Софиja во Константинопол,от црква направена на джамиja?

Кога би била само таа......има многу, особено во Македонија.

Иди прашаj ти, даже убиваха,изнасилваха внатре во црквите.
Като почеток стига ти Света Софиja во Константинопол,от црква направена на джамиja?

Epa aj da kazemo taka e. idi sega ti gradi crkva nad dzmaija kaj niv. Odmazdi se. Ne mozesh. Zatoa sto da ne beshe turcija ke umrevmo od glad deneska. Idi vo prodavnica i gledaj ci proizvodo gi jadesh. Nese od vashite braka grci ili srbi ili bugari. I misli pred 19 god od kade stigna pomosh. Bog ke ve ubie neblagodarni edni.

Epa se vidi deka samo A1 citash, zatoa nemash pojma od svetot, i od PRAVDATA.
Францускиот претседател Никола Саркози пред парламентот претстави закон за забрана жените да носат бурки, муслимански облеки кои им го покриваат целото лице и тело.
Sarkozi e istiot sto podrzuva grcija, ako e zborot za imeto na MK.
Sarkozi zasega e neutralen za minari. A sega vidi koj e protiv izgradba na minari vo francija, italia, i holandija. SITE EKREMISTI, i NACIONALISTI. Dole vo bold e koja partija vo Francija podrzuva zabranata za minari.

A1 sekogash promenuva neshto kako nego mu e podobro.
Zatoa samo Mk ja citat a nikoj drug vo svetot. Polno so propagandi. No eden den i on ke prestane da laga.

Znaci vo Francija partijata na Nacionalni front samo ja podrzava toa.
A citaj sto rekol Kushner za toa. Ova e sramota na svajcarija i ne moze da se smeta vise kako neutralna drzava. Trazi vo google sam uveri se.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,664222,00.html

Ähnliche Stimmen kommen aus Frankreich und den Niederlanden. Die rechtsextreme französische Partei Front National begrüßte das Abstimmungsergebnis.

Цел ден бришан на форум оф топици, насекаде, не мора и тука. Ајде, назад на темата или банирам!

Како што осети Сје на своја кожа предмалку!

Ok. rekov jas ne pishuvam nikogash samo da se sprotistavim na nekoj PA MAKAR NEMAM PRAVO.
A toa ste vie mnozina vo forumot.

Islamskite drzhavi vo Svajcarija imaat 50 miliardi dollari vo Svajcarskite banki a toa izjavi CH narodna Banka.
Ke si treba cela ekonomska programa za naslednite 25 god svajcarija da gi promeni. Znaci ide u propast. Od seto toa sto treba da ulozat treba da se otkazat.

Ako tie drzavi ja izvlekuvat nivnite pari svajcarija mnogu ke izgubi. Toa ja prizna i samata drzava.
Eve sega ke baram link no nema da razberesh nemacki.

http://www.bluewin.ch/de/index.php/...zuege_muslimischer_Kunden/de/news/inland/sda/

Сад има 5,6 трилиони долари таму, 50 милијарди се мала капка.

Ok. rekov jas ne pishuvam nikogash samo da se sprotistavim na nekoj PA MAKAR NEMAM PRAVO.
A toa ste vie mnozina vo forumot.

Islamskite drzhavi vo Svajcarija imaat 50 miliardi dollari vo Svajcarskite banki a toa izjavi CH narodna Banka.
Ke si treba cela ekonomska programa za naslednite 25 god svajcarija da gi promeni. Znaci ide u propast. Od seto toa sto treba da ulozat treba da se otkazat.

Ako tie drzavi ja izvlekuvat nivnite pari svajcarija mnogu ke izgubi. Toa ja prizna i samata drzava.
Eve sega ke baram link no nema da razberesh nemacki.

http://www.bluewin.ch/de/index.php/...zuege_muslimischer_Kunden/de/news/inland/sda/

nema da se povlecat nikakvi pogolemi pari od svajcarskite banki ..bidi siguren vo toa

Каде парите се во прашање и профитот, нема вера, религија, џамии, минариња, катедрали готски или православни храмови!

А тоа дека ќе ги повлекле парите е пуста желба на Турција.

Бендит: Муслиманските богаташи нека ги испразнат касите во швајцарските банки
Лидерот на Зелените во Европскиот Парламент Даниел Кох Бендит остро реагираше на референдумската одлука во Швајцарија за забрана за градење минариња во оваа земја
fecc52c9-6d77-4d66-965c-4b3b8fdf2b57-444x333.jpg
Posted 02.12.2009 08:48:51 UTC
Updated 02.12.2009 08:48:51 UTC
Продолжуваат реакциите по повод забраната за изградба на минариња во Швајцарија. Лидерот на зелените во Европскиот Парламент Даниел Кох Бендит преку швајцарскиот весник Ле Темп им упати апел до богаташите во муслиманските земји да ги подигнат своите заштеди од швајцарските банки. Бендит рече : Нека ги испразнат касите во швајцарските банки. Па после тоа ќе видиме дали Швајцарците ќе ја сфатат економската тежина на одлуката од референдумот. Бендит воедно побара да се одржи нов референдум во Швајцарија за поништување на претходниот и рече : Проблемот на Швајцарија произлегува од егоизмот на богатите. Ние се навикнавме на тоа. Бендит на крајот додаде дека добра идеја претставува и предлогот за одење пред Европскиот Суд за Човекови права, но како што рече тоа ќе одземе време. Бендит констатира дека не може да се очекува односите на ЕУ со Швајцарија во иднина да се одвиваат како ништо да не се случило.
http://www.trtmacedonian.com/trtint...aberKodu=08a40009-e7e0-49a3-8c22-38601475b40a

Да, да така се повлекуваат $50 млр.
Остај што никако не им оди во прилог да ги повлечат, туку тврдам дека не ни смеат да ги повлечат.

Еве, најзагрижените Муслимани нека го сторат тоа: вехабитските "благородници" од КСА, тие што ја финансираат Ал-Каеда, што забрануваат фудбал, што не даваат да се изгради ниту една црква во КСА (иако таму има над милион Христијани - само Филипинци се над милион).
Они се најголемите вложувачи во швајцарските банки, да , во банките на земјата што сака да забрани градење џамии.

Или можеби си велат: Фер - ние не даваме кај нас црква, они не даваат градење џамија.

Ok de . Ajde cepkajte uste ednash pa ke vidish Leshocki manastir kaj ke stigne , ...

...Provaj ako imash duupka. A jas sum tuka 4 km pored Leshok.

Ќе го рушиш опет?:vozbud:
Си му се приближил а?
А сам онака традиционално ќе се разрокаш со све манастирот или ко прошли пут?

1307, fintata so on topik, of topik muabet za da isprovociras ban za Silber nema da ti pomine! Ban od tema!
Ajde, konkretno site drzete se do temata!

Под хитно сите муслимани да ја напуштат звицер:pos2:инаку тешко ним:vozbud::vozbud:овие нашите да одат во азербејан:tv:

таквата забрана ја сметам за недемократски чин ....рушење на човекови права.....
кога веќе ги забраниле минарињата требало да забранат и џамии и цркви секакви верски објекти оти од таквите верски храмови свештениците стануваат милјонери а народот самоволно се лоботомира:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom