Бугарија со територијални претензии кон Македонија, сака да ја земе Струмица?

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ako zimaat i cela isto4na makedonia kje ja zimat ne samo strumica!
Neka ima malce loGika! :toe::salut:
Ако сакаш да има логика - никоj нема да взима територии и никоj нема да дава територии.Това е полна глупост.Да не кажам поредната глупост.:wink:
Те границите падат,ние за размjaна на територии тука зборуваме.Ужас!

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Добре , аз с'м Неутрал! :) :ija:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
УБАВА ВЕСТ ЗА ТИЕ ШТО ВОЗАТ АВТОМОБИЛИ НА БУГАРСКИ ТАБЛИ, А НИЕ (СО МАКЕДНОСКИ ТАБЛИЦИ) ШТО ЌЕ ПРАВИМЕ:vozbud::drk::drk::drk::baeh::baeh::nenene::nenene:
За нив наj убава ке биде - РМ влезе во ЕУ!
Това ке биде наjубавата.:wink:

Интересно само докаде ке стигне целата тема и зашто се уште не е со клуч?! Има смисла от неja?!

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Па нормално :) :baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Струмица во Илинденско време е пола бугарофилски, пола гркомански град.

По ништењето на Кукуш в 1913,струмичките гркомани го населват новиот град Килкис,а после првата светска војна бугарофилите бегат во Бугарија.

Струмица ја населват Дојранчани.

M

Mario Gómez

Гостин
Идиоти ,Б'лгарија си сака земјата от Сервија ,а не от Македонија!
Тоја текст е писан от пореднија манупулатор ,а вие като некои мајмуни се хванахте .
Никој во Б'лгарија не ви сака македоно-албанската д'ржава ! За какво са ни уште 200 села,като само во Софија живејат 2 милиона луге ?
И за какво ни е Струмица ? :pos2:Ами там 90% от лугето имат БГ пасоши. Те ПАК са наши бе :helou:
П.С. Сега кога нема да имате визи ,уште повеке луге ке идват при нас во Пирин,а и повеке деца ке учат в Благоевград:wink:
Татарче не се занесувај, во Македонија нема татари, додека во Бугарија има Македонци, никој нејќе веќе бугарски пасоши, нема веќе визи, и тие што имаат пасоши ќе им ги земе државата.

Глупо татарче со испиено мозоче.:pusk:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Барем можеме на дело да ја видиме бугарската интелегенција на форумов. Дајте им бе на „поетиве“ да пишуваат. Бог Да Чува , од оние од атака , па се до последниот бугарин на форумов. :pos2: Не сум видел толку идиотски унаказани персони.:toe:

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42

По ништењето на Кукуш в 1913,струмичките гркомани го населват новиот град Килкис,а после првата светска војна бугарофилите бегат во Бугарија.

Ama presek napravi. Burekdjija da ne si po profesija, ili samo go jadesh? :pipi:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ако треба да бидеме искрени,повекето гробишта около Струмица са от првата светска воjна и немат ништо обшто со фашисти и комунисти. :wink:
Абе ти Струмица само на слика може да ја гледаш и да имаш оргазам кога ќе ја видиш.

Ако ја сметаш пратката на говеда и крави од 2005 па досега која престигна во Струмица поради подобрување на живинарството тогаш се 90% со БГ пасош на ушето или жигосани.

Луѓе нема.

Тресеш зелени на кило.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Тресеш зелени на кило.

То се историски факти, не е се розево :toe:.Ете јас не се срамам да кажам дека Битола била Влашко-Турско-Еврејски град со малце македонци, или дека Солун бил Еврејско-Турско град со малце македонци.

П.С Ова го прочитав од Македониум :toe:,ако тие грешат и јас грешам.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
То се историски факти, не е се розево :toe:.Ете јас не се срамам да кажам дека Битола била Влашко-Турско-Еврејски град со малце македонци, или дека Солун бил Еврејско-Турско град со малце македонци.

Какви факти? На црно - бело ливче?

Во Струмица имаш 50.000 живи факти, од Кукуш, Солун, Серез, Драма, Кавала.. подоцна од Костур и Лерин...

Во Струмица се доселуваат бежанците во 1913 година а не обратно.
Ако имало гркомани и бугарофили не се којзнае колкав број во тоа време.

Оригинал Струмичани сега се преку океанските земји, најмогу во јужна Америка ако не се лажам, а денес во Струмица живеат бежанци (или нивни внуци).

Исто така и Дојранчани.

Татари и гејци - јок.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Какви факти? На црно - бело ливче?

Во Струмица имаш 50.000 живи факти, од Кукуш, Солун, Серез, Драма, Кавала.. подоцна од Костур и Лерин...

Во Струмица се доселуваат бежанците во 1913 година а не обратно.
Ако имало гркомани и бугарофили не се којзнае колкав број во тоа време.

Оригинал Струмичани сега се преку океанските земји, најмогу во јужна Америка ако не се лажам, а денес во Струмица живеат бежанци (или нивни внуци).

Исто така и Дојранчани.

Татари и гејци - јок.
Татари и Гејци насред Македонија јок,ама татарофилци и гејомани да.

Вистина е дека бежанци се населват во Струмица и Струмичко,ама и добро познат факт е дека со гркоманите од Струмица почнува животот на новиот град Килкис.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Битола имало малку Македонци, Солун исто така, а за Скопје не ми се прави муабет...

Кичево каков град е Македонски или...?

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720

И така е и не е. Кажаното важи ама не е баш точно. Кога ќе (те) прочита некој ќе помисли дека пола Струмица се иселила во "Нова Струмица" на територијата на денешна Грција, а другата половина во Бугарија. Всушност се работи за многу помала бројка на луѓе. Кукуш е најоштетен, разоран и речиси комплетно уништен од страна на Етипојаните-Грци а нивните потомци денес живеат во Струмица и струмичко, Пиринска Македонија и Софија.
И ако Бугарите имаат некое оправдување за Западните покраини (таму живеат национално свесни Бугари) ова за Струмица е прикаска за мали деца.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.488
Поени од реакции
5.193
Барем можеме на дело да ја видиме бугарската интелегенција на форумов. Дајте им бе на „поетиве“ да пишуваат. Бог Да Чува , од оние од атака , па се до последниот бугарин на форумов. :pos2: Не сум видел толку идиотски унаказани персони.:toe:
Јака "интелегенција" имаат :pos2::pos2::pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom