0.99(9) = 1 !!

• Креатор на темата Креатор на темата Viktoranius
  • Време на започнување Време на започнување
ајде малце попросто да го објасниме ова X/0
Ти ко че имаш нешто, и ко че го делиш со 0 лујџе на колку пати можиш да го поделиш тоа нешто?
Бесконечно многу пати :wink:
се гледа колку знаеш математика...
Во математиката НЕМА делење со 0...не постои израз што се дели со 0, и при делење се триноми, бинимои, секогаш се бара дефинициона област, која не треба да биде еднаква на 0

Ама немоеш да го поделиш на 0!
Моеш да го поделиш на (малце нелогично) 0.(0)1 што дава бескрајност.

другар ти кажаа и на некоја друга страна претходно, после периодот НЕМА друга бројка

другар ти кажаа и на некоја друга страна претходно, после периодот НЕМА друга бројка

затоа читаш шо напишав - НЕЛОГИЧНО!!!!

ама кога би можело .... 1 = 0.(9) + 0.(0)1
така да 1/3= 0.(3) + [0.(0)1]/3 и ондак би било точно, ама неизводливо е.

едит: и затоа е земено за 0.(9) да заменуваме 1. (ист случај како и тоа со бескрајноста)

Море гојдо користи нормален дигитрон,земи го тој од компјутеро и начукај му колку сакаш тројки ќе ти извај исто толку деветки ко ќе го помножиш по три.
Ама помножи 0.(3) по 3 ќе добиеш 1.

БТЊ,неможиш да напишиш 0.(3) во период ќе мора да поделиш 1 со 3 за да ти го прикажи тој број дигитроно.

Ти си дефинитивно официјално нај простиот човек на шо постои..
Ни буцио, ни мики, НИКОЈ не ти е рамен!

a so gubite vreme na gluposti ja neznam 1 li bilo ne li bilo:tapp:aj i ja da iskomentiram pa 1 e se zaokruzuva spored mene ali 3ce imam matematika taka da:pos2:

Ти си дефинитивно официјално нај простиот човек на шо постои..
Ни буцио, ни мики, НИКОЈ не ти е рамен!

Абе неписмен, разбери, ова е нешто шо неможиш да го изедиш,нешто шо неможиш ни да почниш да го сфаќаш со твојата математика од 8мо.
Најлошото кај глуп чоек е шо не сфаќа дека е глуп и дури си мисли дека е паметен.

Ова работа е надвор од твоја лига, не ни пробвај да ја сфатиш, неможиш.Не ни почнувајте да размислувате за овај проблем со математика од средно.

It's simple...

... 1 = 1

... 0,99(9) = 0,99(9)

:back:

Ако учиш во Асма Каренко уште попросто е, таму ич не се мачат со математика :helou:
А шо се буниш ти цело време бе? -.-
Демек ова некоја си твоја теорија.. 0,99(9) = 1

2 пати пишав на темава, 2 пати ми реплицираш ти. Шо се замараш, незнам... -.-

Ај мрш XD

FAIL.

Незнам што се замараш па и ти. Пишав мое мислење, пишав. И второ одделение да сум истово ќе го пишев, и четврта година да бев истово ќе го пишев.
Не планирам да се замарам без везе. Му текнало на некој 1 = 0,99 и ајде.. пф..

Иначе, 8мо <3

А шо се буниш ти цело време бе? -.-
Демек ова некоја си твоја теорија.. 0,99(9) = 1

2 пати пишав на темава, 2 пати ми реплицираш ти. Шо се замараш, незнам... -.-

Ај мрш XD

А ти шо куро тролуваш ако не можиш да дајш сериозно мислење,темите се за дискутирање не за тролување на основци.

Ако имаш нешто паметно кажи ако не еби си мајката.

FAIL.

Незнам што се замараш па и ти. Пишав мое мислење, пишав. И второ одделение да сум истово ќе го пишев, и четврта година да бев истово ќе го пишев.
Не планирам да се замарам без везе. Му текнало на некој 1 = 0,99 и ајде.. пф..

Иначе, 8мо <3

Кога ќе пишиш твое мислење ќе објасниш зошто мислиш така. Не само ајде акни нешто ко да е аксиома. И бебе истото ќе го напиши.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom