S
StereoLove
Гостин
Да се надоврзам на Панда. Ти имаш недостаток на самодоверба. Тоа е причината за твојата наивност. Исто така премногу се грижиш за другите. Знам како ти е. И јас до пред 3-4 години размислував и гледав повеќе за на другите да му угодам отколку себе. Мораш да ја крениш самодовербата на поголемо ниво ако не сакаш до крајот на животот да го имаш истиот проблем. Сега е многу полесно дур си помлад, но кога ќе порасниш проблемите кои ќе ти ги прават ќе бидат поголеми и поопасни. Првин за себе, потоа за другите. Јас тоа го извежбав на следниов начин: ако некој кажи нешто и да сум свесен дека тој е повеќе во право, јас не се согласував и можеби и една недела ми требаше да најдам сам причина зошто не се согласувам. Така се гарди сопственото мислење, а сопственото мислење е прв чекор за самодовербата и губење на оваа грда особина - НАИВНОСТ :smir:
Во право сте со Панда потполно,немам самодоверба,штом ја вратам ке се најде некој да ме изневери и тотално се разочарувам што некад ми се иде да се фрлам под воз и да ме згази,барем помалку будала на овој свет.Секогаш да сакам да решам се испостави дека таа другата особа не сака да го реши проблемот и остава така.Се расправам со татко ми вели тој така е а јас не...и на крај кој е губитникот?секако јас.
Исто и другарки...оф леле се уште не ми се верува како сум можела да бидам толку наивна што и верував.Секогаш гледам на другите да им угодам а мислам со тоа ке ми се врати на добро, ама на крај ни едно фала што ке ме задоволи не добивам.