Воскреснатиот Исус и дванаесетмината апостоли

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што:
Матеј: 19:28 А Исус им рече: „Вистина ви велам дека вие - кои тргнавте по Мене, во преродбата - кога Човечкиот Син ќе седне на престолот на Својата слава, и сами ќе седнете на дванаесет престоли и ќе им судите на дванаесетте Израелеви племиња.

Пошто е плагијат, не ја читај.

Не, на компанија...

Не ја читам ...
порелеватна е Хари потер од неа ...

а и зошто да читам нешто и за некој кој застапувал Евреи ... не Македонци ... нека си го слават Евреите ... шо ни го наметнуваат нас ... :toe:

и пак да ти кажам .. земи прочитај ... образувај се ... кој и како бил и постоел пред Исус и истава прикаска и за него е направена а оваа само нашминкана за потребите на Евреите од тоа време ...

Не ја читам ...
порелеватна е Хари потер од неа ...

а и зошто да читам нешто и за некој кој застапувал Евреи ... не Македонци ... нека си го слават Евреите ... шо ни го наметнуваат нас ... :toe:

и пак да ти кажам .. земи прочитај ... образувај се ... кој и како бил и постоел пред Исус и истава прикаска и за него е направена а оваа само нашминкана за потребите на Евреите од тоа време ...

Тоа што нема да ја читаш е твој проблем...А и очигледно е дека само Хари Потер и би го разбрал...

Тој Некој не ги застапувал само Евреите, туку сите:

16 Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој, кој верува во Него, да не загине, туку да има вечен живот.
СЕКОЈ! Не само Евреите.
Библијата не е книга за патриотизам, а и овој подфорум исто така. Да не си залутал?

...А за образованието мое, гајле да немаш, ОК си е ... За тоа што и колку сум прочитал исто така...

А има разлика меѓу Библијата и Толкиновата митологија и религија! Во Силмарилион!

Еру Илуватар, со здив и песна го создаде светот......и тн! Да речеме дека другите се аполстоли на Еру, а Мелкор подоцна наречен Моргот, кој бил прв меѓу еднаквите, се возгордеал и по долги битки е фрлен во безвремеито!

Легенди кои се познати под многу друго имиња и приказни ширум светот, а се пред библијата и Исус!

Таксе мааш ли, друго ли? Кажувајте, о, вие чеда на словото божјо!

Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој, кој верува во Него, да не загине, туку да има вечен живот.

Пилат кога дојде за управител, веднаш распна 3000 евреи на крстеви. Секој ден имаше распнувања, а по секој бунт или востание во јудеја никнуваа шуми на крстови на кои умираа нечии синови, татковци, мажи, браќа......
Исус не е ни првиот ни последниот што умре распнат на крст. А и не се мачеше баш многу. Обично се умирало и по неколку дена на крст во маки, тој куртулил за 2-3 сати. Нивните тела римјаните ги фрлаа во заеднички безимени гробници, него му го дадоа на Јосиф да го погреба по пропис... имаше доста протекција

Тоа што нема да ја читаш е твој проблем...А и очигледно е дека само Хари Потер и би го разбрал...

Тој Некој не ги застапувал само Евреите, туку сите:

16 Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој, кој верува во Него, да не загине, туку да има вечен живот.
СЕКОЈ! Не само Евреите.
Библијата не е книга за патриотизам, а и овој подфорум исто така. Да не си залутал?

...А за образованието мое, гајле да немаш, ОК си е ... За тоа што и колку сум прочитал исто така...

Не сум евреин бре ...
ме заболе стапот за евреите колку шо ги боли нив за мене ...
нека си го слават колку сакаат ...

на ждрепка апостоли бирале ... :pos2::pos2:

само теши се дека ќе имаш вечен живот :nesvest:

Не сум евреин бре ...
ме заболе стапот за евреите колку шо ги боли нив за мене ...
нека си го слават колку сакаат ...

на ждрепка апостоли бирале ... :pos2::pos2:

само теши се дека ќе имаш вечен живот :nesvest:

Бато, ти си греота...За жалење си... Господ нека ти е на помош.
Немој да се трудиш да ме просветлуваш повеќе, ОК ?:tapp:

......................................................................................................................................................
32.
Долготрпеливиот е подобар од храбриот, и кој владее со себеси, подобар е и од завојувачот на градови.
33. Жреб се фрла во скут, но се што решава тој, од Господа е

Изреки 16

Па како можат да наместат ако Бог одлучува? Имаат инсајд инфо у рајот??

Оксиморон е да кажеш дека само Бог одлучува за ждрепката освен ако не е наместено!

Па како можат да наместат ако Бог одлучува? Имаат инсајд инфо у рајот??

Оксиморон е да кажеш дека само Бог одлучува за ждрепката освен ако не е наместено!
сакам да кажам дека она што е лажирано то ест наместено не е коинцидентно то ест не е вистински жреб

Хахахаха!
Ако секој ждреб е Божја волја, тогаш не може да има местенки, туку само илузија, привид кај местачите.

Контрадиција си во мислите и постовите.

А каков бил ждребот, оти глеам упатен си, кој тип на ждрепка користеле?

Ај бе барабанџија!

Кажи, не не држи во неизвесност!

Хахахаха!
Ако секој ждреб е Божја волја, тогаш не може да има местенки, туку само илузија, привид кај местачите.

Контрадиција си во мислите и постовите.

А каков бил ждребот, оти глеам упатен си, кој тип на ждрепка користеле?
не сум упатен, ама еве нешто:
www.biblestudy.org/question/what-is-casting-lots.html

Не сум контрадикторен, она што ти и јас го нарекуваме случаен исход на фрлање жреб, библијата вели дека е исход од Господа. Да, според тоа Господ е местачот, но сепак не е човек. Човекот има слободна волја сам да интерферира во работите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom