ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
За старците кога ќе побараат место за да седнат побарај им билет дали имаат платено, ако можат да трчаат по автобусите за беспари, може и да стојат. Па и ако се лути и вика мислејќи дека ќе те исплаши само ќе си молчиш и ќе свати колку е саат и ќе продолжи на следна жртва и така на крај може да стои на крајот од автобусот. Само жестоко со нив, мислам дека ако се постари и е петок дека господ го фатиле за муда.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Денеска беше врвот. Се надминаа себеси... Се качуваме на железничка во автобус и шоферот вика дека автобусот нема да тргне оти смната му завршува. И една старка така навредена дека борбата за најдоброто место во цел автобус и била залудна почна да го вреѓа човекот, да го нарекува стока, било за срамота, дури и Владат дојде на тапет... За такви животни кафез, а не бесплатен автобус.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Можеби насловот би требало да се корегира во
пензионери-случки кои ве нервираат :wink:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Можеби насловот би требало да се корегира во
пензионери-случки кои ве нервираат :wink:
Ај да кажам дека не се само до нив туку дека е индивидуално.
Пред некој ден слегов од 22ка слегов 2 станици порано од мојата, затоа што внатре не се поднесуваше смрдеата. Но морам да напоменам дека пензионери немаше.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Аууу тој фамозен петок... кошмар е за мене кога треба да си идам накај дома. Гужва во градски, реа на пцовисано се шири внатре, а јас со торбици, лаптопи товарен да се туркам од карпош 3 до железничка, пензионери напињаат, сообраќај хаос... па истото ме чека и во воз. Се живо и диво, ќоро, глуво, сакато, што мрда и не мрда ќе се наака во тоа возот, па ќе пикнат во тоа купето кој грав, кој вреќа компири, домати, небаре пазар е... абре кошмари невидени, ама тоа ти е... студентски живот :)

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Аууу тој фамозен петок... кошмар е за мене кога треба да си идам накај дома. Гужва во градски, реа на пцовисано се шири внатре, а јас со торбици, лаптопи товарен да се туркам од карпош 3 до железничка, пензионери напињаат, сообраќај хаос... па истото ме чека и во воз. Се живо и диво, ќоро, глуво, сакато, што мрда и не мрда ќе се наака во тоа возот, па ќе пикнат во тоа купето кој грав, кој вреќа компири, домати, небаре пазар е... абре кошмари невидени, ама тоа ти е... студентски живот :)
Јавен превоз другар е тоа , да не треба да бираат како пред дискотеките ,ако сакас поефтино да поминеш ќе си ќутиш ако не бе брат има кола земи вози се сам позз ;)

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
А кога влегуваш во автобус, ќе те утепаат! Се маваат, се буткаат, не ти даваат да поминеш, да не им фатиш место. И додека да влезеш ако не си мртов од турканиците, смрдеата сигурно ќе те убие.

Член од
1 декември 2010
Мислења
46
Поени од реакции
4
Me nerviraat starcite u petok, epten mi idat na zivci. Zavcera vrne istura, vlaga edno dete 5-6 godinki (so majka mu) i stanuvam da sednat i edna penzionerka koga se zatrca sve zivo ispobuta samo da sedne. E takvi nepismeni lugje mnogu me nerviraat!:tapp:

Rifle

E da beee!!!!!!!
Член од
25 ноември 2010
Мислења
45
Поени од реакции
2
posto nesum od Sk ama se vozam ponekogas pred nekoja nedela u autobusot se zalepi eden batka so yugo bidejki Jsp kako da e na Drag race izleta od postrojkata da go pretece privatniot od pred nas bratce u Sk autobusite odat pobrzo od trkacki avtomobili :D
isto taka ednas u 19ka na bit pazar na semaforite pukna nekoe crevo u avtobusot bratce vnatre parea nisto ne se gleda koga pocna luketo da panicat + full vnatre igla da frlis nema kaj da padne + za vreme na sluckata vnatre imase kontrola a jas se svercuvav :D

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
posto nesum od Sk ama se vozam ponekogas pred nekoja nedela u autobusot se zalepi eden batka so yugo bidejki Jsp kako da e na Drag race izleta od postrojkata da go pretece privatniot od pred nas bratce u Sk autobusite odat pobrzo od trkacki avtomobili :D
isto taka ednas u 19ka na bit pazar na semaforite pukna nekoe crevo u avtobusot bratce vnatre parea nisto ne se gleda koga pocna luketo da panicat + full vnatre igla da frlis nema kaj da padne + za vreme na sluckata vnatre imase kontrola a jas se svercuvav :D
Тоа важи за селските автобуси, тие возат со намера да стигнат од точка А до точка Б, еднаш ми нема застанато на станица. Тие градските се побавни освен ако шоферот вчера не возел селски па мисли дека и денеска е на селски автобус

С

сашенко

Гостин
Тоа важи за селските автобуси, тие возат со намера да стигнат од точка А до точка Б, еднаш ми нема застанато на станица. Тие градските се побавни освен ако шоферот вчера не возел селски па мисли дека и денеска е на селски автобус
Абе до шоферот е.Има градски што возат брзо има и селски што возат споро.Во 63ка има еден блажо шофер вози 10km/h :pos::pos::pos:Сабајле од 6-30 поаѓа од марино а стига во автокоманда во 7 и 5 тоа се 35 минути а нормално со било кој автобус за 30 минути на битпазар се стига.Човекот едноставно лази по улица.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Скопјани како се спремате за утре???:raz:

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
Абе слушнав нешто ко демек во петок ќе бидело многу ладно па пензионерчињава наши утре да го искористеле денот за пазар и слично:uvo:
па кажаа и утре дека ќе врне дожд/снег и ќе биде ладно али најладното у петок
ако им одговара нека се шетаат по такво време

Kajgana Shop

На врв Bottom