Unknown!
Непознат!
Значи дали знаете некој добар лекар што прави операција на искривани очи, и што е успешен. Имам една другарка и сака да иде на операција, али незнае каде нема никакви информации за тоа. Па секоја информација добродојдена е.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи дали знаете некој добар лекар што прави операција на искривани очи, и што е успешен. Имам една другарка и сака да иде на операција, али незнае каде нема никакви информации за тоа. Па секоја информација добродојдена е.
да во белград. преглед околу 1000 денари, а операцијата 800 евра. Приватно. докторот е хуман, значи ако не си за операција ќе те вратиа не само да ти прочеока нешо за џабе. Операцијата е конзервативна. Одиш сабајле, дента имаш подготовка, попладнето операција и вечерта или преспиваш и си одиш после првиот преглед. Искрен човек и ќе ти каже и колкав успех да очекуваш. и така.
Била у Белград, али нз дали у тој лекар кој што мислиш ти, и коа била таму, ја прегледале и коа прашала колку може да биде успешна операцијата, тие и рекле дека не се знае ништо не гарантираат.
ај прашај каде била. Значи не е Свети вид, и уште неколку приватни како нашата „Визија„ туку е професор + работи и приватно со други пациенти од околните земји.
Па сигурно полошо нема да е
А имаш телефонски број или нешто контакт од него?
имав. ај да прочепкам и ќе ти го пратам најдоцна до утре на ПП ок?
Na nitu edna operacija, nemozes garantirano da i go znaes ishodot.
I da e najbanalna.
a inace da ... Sveti Vid e super i najblisku e, sum slusala deka se stvarno sturcni, a ako nekje da ide u stranstvo, neka ide u drzavna, samo kaj provereni d-ri
Гарант се работи за "страбизам", мене ко мал ме имаат правено операција во Софија но за време на пубертетот пак ми се појави проблемот. Бев во Скопје пред 2-3 години, припреми, припреми... милионпати одење Струмица-Скопје, само играње мајтап испадна. Па, времено научив да го контролирам тоа и незнам како да го објаснам. Сега не сум сигурен и дали сакам да ме праат операција, i got my superpower.
Со среќа нека и е на девојката, па што побрзо нека се среди проблемот, сум осетил и знам колку е лошо.
Гарант се работи за "страбизам", мене ко мал ме имаат правено операција во Софија но за време на пубертетот пак ми се појави проблемот. Бев во Скопје пред 2-3 години, припреми, припреми... милионпати одење Струмица-Скопје, само играње мајтап испадна. Па, времено научив да го контролирам тоа и незнам како да го објаснам. Сега не сум сигурен и дали сакам да ме праат операција, i got my superpower.
Со среќа нека и е на девојката, па што побрзо нека се среди проблемот, сум осетил и знам колку е лошо.
многу е важно од што е предизвикан страбизмот. ако е од диоптер, (а окото не е исфрлено од употреба) подобро е да се носат наочари до после пубертет, па да се отстрани диоптерот ласерски па да се вежба окото и тек после да се види дали е у ред или не.
башка, мускулите се развиваат.. а не секој со криви очи има дијагноза страбизам.