Сауди Арабија...

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Најново од најлудата земја.

Саудиски суд донел одлука за јавно колење и поставање на телото на закланиот (за пример) заради силување на малолетни деца.

Јавното поставување на закланото тело тие го нарекуваат “распнување’’ - што за некои е голема срамота.

Осудениот се терети дека не само што силувал пет малолетни дечиња, туку едно тригодишно дете го оставил во пустињата само за да умре откако го силувал.

http://in.reuters.com/article/worldNews/idINIndia-43639120091103

Е сега, прашањето е дали имаат позитивен ефект ваквите казни?

На пример, ако некој Македонски политичар се дрзне да го смени името, или е еден од бандата што ни намести “референца’’ во ОН, па е линчуван и поставен на плоштад (за пример), дали ќе има ефект?

Мој одговор: ДА!

Ме интересира дали го споделувате ова мислење?

ја го подржувам ова освен делот кај шо се сече главата.

Мерак... има ли и организиран пренос на државната телевизија? Едноставно понекогаш ги сакам Арапиве.

Мислам дека има. Но фазонот е да појдеш на стадион да гледаш во живо сечење глава со сабја. Јавно каменување на жени е веќе премногу и за патолошки типови.

Ми требаше фикс од Сауди, а апропо клипов, имаме тема на форум Свет за педофилија + целата емисија од Frontline.

Целосно ги подржувам ваквите акции на јавно распнување.Ќе имаат огромен ефект,незнам кој би се нафатил после да допре дете.
Плус за политичариве би било единствено решение.Можеби кога ќе ги видат своите колеги на плоштад нема да бидат сигурни дека добро ебат во мозок.

Така му треба, никој нема да пипне дете после ова:toe:

Treba ovoa i kaj nas da se donese ....cepkas deca .....Hasan sece...tocka.

Абе за пеофили вака треба!

И јас го поддржувам ова освен она со вратот.
Потопување во киселина,dismemberment(како и да е на македонски),варење во масло,набивање на колец,спалување и така натаму.
Сето тоа на pay-per-view се разбира.

Јас да сум на нивно место прво курот па после вратот, сепак тие работи одат прописно на шеријатот а не да им се исполнува желбата на народот , само сигурен сум дека ретко некој кој ќе помисли на силување.

Поздрав,

За вакви случаи постојат средновековни справи кои џабе фаќаат прашина а може да се употребат како на пример: железната дама, the rack, столот на Јуда и слично.

Една девојка претепала припадник на “моралната полиција’’. се работи за фанатици кои се овластени да апсат лица (претежно жени) кои не се покриени според муслиманските шеријатси правила, или ако видат дека има комуникација меѓу немажени/неженети мажи и жени.

Моралниот и се приближил на двојката во некој забавен парк, а кога дечкото се онесвестил бидејќи му се слошило, девојката го “сотепала’’ па завршил во болница.

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=175779

Инаку еве како изгледа моралната исламска полиција на дело:

http://youtube.com/watch?v=hdcFpB3DGRg

не треба глава сечење, треба горење на јајцата во жешко масло, стругање на пенисот, посолување, и на крај да се стави во соба во која се собираат ѕидовите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom