Софија Манева

• Креатор на темата Креатор на темата DonRistovski
  • Време на започнување Време на започнување
Нови импресии на најмалата од семејството МАНЕВИ:

Marina Maneva Denes trgnaa vo 10 h (sabajleto) za Skopjee i se vrakat durii segaa.. Samo mozam da kazam deka si pominame NAJ NAJ NAJ JAKOO a SPOTOT NA SOFIJA MANEVA - LIGAV TIP KE BIDE VRRRRRRV !!!!!!!!! a za toa kolkuuu jako si pominame nii... vo tekot na ovie denovi ke stavam sliki za da gi spodelime nasite Nezaboravni momenti i so vas .. ;)) :))

Ова е веќе ВРВ на се :vozbud::vozbud:
Nemam Komentar

Haha! Ovaj i vika "sfatija poentata nemoj da se brukas" ! Abe i Sofija a i ovaj se za na besilka! Rezili

Кој и е татко? Трајче Манев?

Не, не и е овој татко. Татко и се вика Петар и порано бил музичар и свирел гитара колку што знам, сега има негово студио и е продуцент. :wink:

Ја гледав на интервју пред некој ден и забележав една позитивна и една негативна работа...прво негативната : Премногу очигледно е дека на девојчето и треба име и кариера.Штета што никој не и кажал дека тоа не се стекнува преку ноќ и дека треба на тоа многу да работи.Значи не се стекнува име со плукање некој туку со талент,труд и време.Само ми е жал што некои од рапериве избрзале па и дозволиле да си ја исполни мисијата.За споредба мене ме пцуеле по име во песна па не сум се понижил да вратам со иста мера бидејки знам дека на ликот што го направи тоа му требаше афирмација како на Софија.
Позитивно или еве оправдувам тоа што кажа дека во хип-хопот многу се пцуе женскиот пол и тоа во множина!! (баш онака како сите жени се курви) за тоа е во право.Среќа во несреќа е тоа што на нашава "сцена" само еден "артист" јавно го фура тој став и во право беше Софија кога рече цитирам : што ако цела младина има такво мислење?...значи вашата помала сестра пример од 6 одд бидејки нема свој став слушајки го ликот со тоа мислење ке мисли дека е модерно да биди курва :nenene:

Многу е полесно, да се запамети еден кич текст, одошто некоја софистицирана нормална композиција, со пристоен до кај длабок текст. Овоа „курвишањево“ на македонската девојка под изговор дека „ние брааат, така правиме во нашата музика, пошто брааат таков ни е стилот, ние сме ха - це“, е само недостиг на домашна култура. Софија не дека измисли топла вода, не дека „ни ги отвори очите“, ама сепак ставот повеќе и` држи одошто на другите. Иако еден од раперишЧава ми е братучед, не можам да застанам на таа страна. Текстовите им се омаловажувачки кон жената.

Чекајте малку.. лоша ви е песната Секој Ден ? Лошо пее ?

А имаше на јутјуб коментари дека некои рапери биле фатени во гејрап романса...зад К7 дискотеката:pos2::pos2:

Ја гледав на интервју пред некој ден и забележав една позитивна и една негативна работа...прво негативната : Премногу очигледно е дека на девојчето и треба име и кариера.Штета што никој не и кажал дека тоа не се стекнува преку ноќ и дека треба на тоа многу да работи.Значи не се стекнува име со плукање некој туку со талент,труд и време.Само ми е жал што некои од рапериве избрзале па и дозволиле да си ја исполни мисијата.За споредба мене ме пцуеле по име во песна па не сум се понижил да вратам со иста мера бидејки знам дека на ликот што го направи тоа му требаше афирмација како на Софија.
Позитивно или еве оправдувам тоа што кажа дека во хип-хопот многу се пцуе женскиот пол и тоа во множина!! (баш онака како сите жени се курви) за тоа е во право.Среќа во несреќа е тоа што на нашава "сцена" само еден "артист" јавно го фура тој став и во право беше Софија кога рече цитирам : што ако цела младина има такво мислење?...значи вашата помала сестра пример од 6 одд бидејки нема свој став слушајки го ликот со тоа мислење ке мисли дека е модерно да биди курва :nenene:

тука тотално се сложувам со тебе.
Но во право е девојкава за тоа што го зборува и многу ми е мило што некој се освести да го направи овој чекор.Аман зарем е вкусно во ударно време попладне да пуштаат такви песни цитирам "не ме дружат дека пцујам ко копиле" или ватевр како и да беше? Побогу деца гледаат срамота е.После се чудиме од каде дечиња од прво одделение пцујат? Треба да се забрани ова со закон! Каква култура е тоа? Каква култура може народот да стекне од тоа?Уште полошо деца од 10 до 17 години...:tapp:

Кога стигнаја да напрает песна за Софи
:pos::pos::pos:

ако се стави цензура верувај дека ништо нема да остане од песнава.а некој од момциве што ја резилат ја има поминато па знае каква е таа како пуши или што ти знам што се изнаслушав во песнава.:tapp:Мразам кога напаѓаат некој со лаги.тоа не боли...боли само вистината...Но очигледно не знаат како да вратат па "е*ат све живо"
Значи...
ја поддржувам цурава што се решила на оваков чекор,но сепак како што кажа членот што го цитирав треба време за да се стекне кариера,а не преку ноќ.Се надевам ќе истрае во ова. :smir:

Па добро можеби е вулгарно,но ете девојката се извини за се јавно и се виде паметот и нејзиниот став :uvo:

Софија ја штитат телохранители

Седумнаесетгодишната кавадарчанка, по објавувањето на нејзината песна "Лигав тип", почнала секојдневно да добива закани на нејзиниот мобилен телефон и на нејзиниот "Фејсбук" профил

Поп-пејачката Софија Манева е исплашена за својата сигурност и нејзините родители најмиле телохранители кои што ја следат на секој чекор. Седумнаесетгодишната кавадарчанка, по објавувањето на нејзината песна "Лигав тип", почнала секојдневно да добива закани на нејзиниот мобилен телефон и на нејзиниот "Фејсбук" профил.
Песната на Софија, раперите ја сфатија како голема навреда беше причината во рок една недела да бидат направени околу дваесет песни во кои раперите од земјава и порачаа на Софија да си ја гледа нејзината работа. Откако Софија изјави дека јавно го крева гласот против турборапот и песните кои се крајно навредливи за жените, почнала навалата на заканувачки пораки. Нејзините родители, сериозно се загрижиле и решиле да најмат обезбедување кое што ќе се грижи за безбедноста на нивната ќерка.
- Телефонот ми се вжешти од пораки, разни навреди, закани, вулгарности и од пцуење", ни кажа Софија во разговорот. Со песната "Лигав тип" јас само сакав да го кренам гласот против понижувањата на женската популација од страна на турбораперите. Како одговор на тоа тие се организираа и направија околу дваесет песни во кои што ме навредуваат, нарекуваат провинцијалка од Кавадарци, ме пцујат. Не знам зошто се крена толкава прашина поради моите зборови упатени кон турбораперите кога тие самите секојдневно го нарведуваат целиот женски род во нивните песни? Ја не бев исплашена од заканите, но моите родители инсистираа да добијам обезбедување кога одам на училиште, кога се враќам, кога излегувам навечер. Се работи за телохранители од една кавадаречка агенција, но поради тоа што сакав барем малку да си ја зачувам приватноста тие не одат во чекор со мене, туку ме следат на одредено растојание", раскажа Манева. Таа е ученичка во четврта година во средното училиште Добри Даскалов во Кавадарци.

ААААААА БРАОС нема друга работа неа че а тепат :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom