Свет на љубовта

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Дали кога сте заљубени живеете само за љубовта?
Формирате ли посебен свет каде љубовта го има највисокиот ранг?
Мислите ли дека со љубовта се открива еден сосема нов свет?

Јас, да. Кога сум заљубен живеам само за љубовта.
И верувам дека со љубовта се открива еден сосема нов свет на поискрени и подлабоки емоции.
Целосно се препуштам на нешто кое е буквално испеано со стиховите од цртанот Аладин:)

A whole new world
A new fantastic point of view
No one to tell us no
Or where to go
Or say we're only dreaming

A whole new world
Every turn a surprise
With new horizons to pursue
Every moment red-letter
I'll chase them anywhere
There's time to spare
Let me share this whole new world with you

Што мислите вие, дали љубовта е толку силна емоција за да создаде еден различен свет? Свет налик на овој:

Unbelievable sights
Indescribable feeling
Soaring, tumbling, freewheeling
Through an endless diamond sky

Повелете:smir:

Кога човек е вљубен има чуство дека може да подигне и планина, не постојат никакви препреки, колку чудесно е тоа чуство кога можеш да го доживееш?
Треба да доживееш вистинска љубов за да почуствуваш нешто што другите не го почуствувале, се разбира дека секој на свој начин ги изразува својот филинг кон саканата, некои ќе напишат песна, некои ќе поклонат цвеќе или ќе излезат на романтична вечера или ќе направат уште многу работи додека се во светот на љубовта. Е после катаклизмата на тој свет е многу лошо ама тоа е веќе друга тема...

да бе, од љубов се живее. иди плати сметки со љубов. и купи си cbr600rr или zx6r у курац. нема љубов исто ко дедо мраз и останатите!

Не.
Еден свет постои без разлика дали јас сум си вљубена или не. Не создавам нов. Живеам поубаво и посреќно, но не поинаку.
Иако е поубаво кога сум заљубена ама да создавам розевкаст свет каде летам во облачиња и мислам дека сите се среќни весели .... нееее.
За мене овие розевкасти светови ги има во цртаните филмови и кај тинејџерите при првата љубов.
Тие љубовни светови ми се нереални мене. Зашеметени се луѓето од љубовта и летаат на седмо небо.
Реалноста е поинаква и многу ги боли кога ќе се симнат доле на тло.
Лошо е кога создаваш нереален љубовен свет, според мене.
Живеј реално во вистинскиот единствен свет, кој не е розов, суров е, но и убав и сепак сакај и љуби, тоа е доволно.

Дали кога сте заљубени живеете само за љубовта?
No way, подобро ми е да сум на земја, отколку да летам во облаци.
Поголеми очекувања=помала добивка според мене
Формирате ли посебен свет каде љубовта го има највисокиот ранг?
Зависи каква љубов.
Воглавно човек неможи да живее само од љубов,па доколку би го формирала тој сопствен свет (во случај) да е "мојата смисла на живеење" тој,тој и само тој, тогаш колку што ќе добијам, толку и ќе изгубам(доколку и тој ме сака мене).
Да. Се отркива свет кој е совршен, каде што нема грижи и сите се среќни за на крај да сфатиш дека тој свет не постои.

Не.
Еден свет постои без разлика дали јас сум си вљубена или не. Не создавам нов. Живеам поубаво и посреќно, но не поинаку.
Иако е поубаво кога сум заљубена ама да создавам розевкаст свет каде летам во облачиња и мислам дека сите се среќни весели .... нееее.
За мене овие розевкасти светови ги има во цртаните филмови и кај тинејџерите при првата љубов.
Тие љубовни светови ми се нереални мене. Зашеметени се луѓето од љубовта и летаат на седмо небо.
Реалноста е поинаква и многу ги боли кога ќе се симнат доле на тло.
Лошо е кога создаваш нереален љубовен свет, според мене.
Живеј реално во вистинскиот единствен свет, кој не е розов, суров е, но и убав и сепак сакај и љуби, тоа е доволно.
Не те удрила вистинската љубов по глава та ќе видиш дали нема да леташ, ќе пиеш и Ред Бул за да добиеш крилја? :)

Иако најчесто ме прават будалетинка за овој мој став, јас и кога сум заљубена и кога не сум заљубена живеам за љубовта. Според мене таа е во секоја пора на универзумот и не мора да бидам заљубена во некој за да живеам за неа. Кога сум заљубена тоа само се мултиплицира. :) Љубовта е секогаш на највисоко место во мојот живот, таа е мојот свет и највеќе ја сакам љубовта од се.

Љубовта е извор на позитивни емоции, чувства и среќа. Е тој свет мене ми е најубав, ако може да се нарече свет. :)

Не те удрила вистинската љубов по глава та ќе видиш дали нема да леташ, ќе пиеш и Ред Бул за да добиеш крилја? :)

При вистинска љубов создаваш љубовен свет само?
Па некои луѓе 5 пати во годината може ќе се заљубат и ќе си го создадат тој љубовен свет и значи 5 пати тие вистински се заљубиле?

Не.
Туку едноставно луѓето љубат на различен начин. Некои пореално, некои понереално и создаваат свои светови љубовни.
Тие луѓе што создаваат розевкаст свет и тие врски се поподложни на неуспех. Не живеат реално. Си создаваат некои светови каде постојат само тие двајца и се е совршено. Па не постои совршенство, не се реални тие замислени светови.
Али кажав секој си љуби на свој начин. Ако им е убаво на некои да создаваат нереални светови нека создаваат.
Мене ми е убаво што љубам и сум среќна во реалноста, во вистинскиот еден и единствен свет. Не летам на седмо небо, не е околу мене розово, не се сите среќни околу мене, многу лоши и неубави работи се околу мене, ама сепак јас се трудам да сум среќна и сум заљубена.

Опасно е...handle with care...а ипак, никој не знае да го управува тој свет, дури и тој да е создателот на истиот, знае да се сруши за миг во апокалиптично сценарио...од бескрајно небо и whole new world, може да се претвори во темен бунар кој на моменти изгледа дека нема дно, ама...секој мора да го доживее некогаш...а дали вистински ќе го преживее...ќе знае кога ќе почне да го гради наредниот...

Јас само ке напишам неколку цитати од една многу добра книга, не верувам дека некој нема да се согласи...извинете што се на српски, ама мака ми е да преведувам.:smir:
U ljubavi se oseca vise nego sto treba, pati vise nego sto misli,
sanja vise nego sto se zivi, i kaze i ono u sta ni sami ne verujemo.
Zaljubljeni se danas ocajno vole, kao sto sutra mogu da se ocajno
omrznu bez stvarnog povoda, kao sto su se i zavoleli bez stvarnog
povoda.
Zaljubljeni covek misli da uvek voli prvi put, iako je pre toga
sto puta voleo; a dogadja se cak da veruje kako je odista samo ovaj
put istinski voleo.

Ljubav je nacesce jedno veliko mastanje, jer smo izmislili sve
vrline kod zene koju volimo, i uobrazili da su sve srece mogucne,
i zakljucili da su sve prepone sitne i neznatne.
Ima vrlo malo sveta srecnog u ljubavi. Ljubav napravi vise nesrecnih
nego srecnih, i vise bede nego radosti... Ljubav je najvece nespokojstvo
i nasilje nad sobom i nad drugima.
Ako ljubav zavisi od nase slobodne volje, zasto ne prestanu da
vole oni koji bi hteli da prestanu; naprotiv, placu od bola i
robuju ljubavi, cak i oni ponosni ljudi koji inace smatraju ropstvo
za najvece zlo; i rado se lisavaju zbog ljubavi neceg cega se inace
nikada nisu hteli odreci; i nose svoju ljubav kao bolest ili okov;
i zive u strahu da ne izgube samo onog kog vole.

Убаво е чувството кога сме заљубени и уште поубаво е кога му обрнуваме внимание.И јас обрнувам внимание,но не само на љубовта туку и на другите работи околу мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom