Видови интелигенции (тест)

Најголем број на бодови имам на:

• Вкупно гласачи
    137
Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Абеее инаку финтата на тестот не е да ви кажи дека по едно сте интелигентни а по друго не, зошто не постои такво нешто! Финтата е дека по нешто сте повеќе интелигентни а друго помалку без разлика дали сте го работеле тоа! Ова најповеќе се однесување на постот на гарфилд али важи за сите!

Надополнување.... исто така тестов не кажува дека по добиениот највисок скор вие сте генијалци... ами, кажува дека по тоа сте најинтелигентни а за тоа колку ви е потребен дополнителен тест!

M

marsovka

Гостин
Финтата е дека по нешто сте повеќе интелигентни а друго помалку без разлика дали сте го работеле тоа! Ова најповеќе се однесување на постот на гарфилд али важи за сите!

ами, кажува дека по тоа сте најинтелигентни а за тоа колку ви е потребен дополнителен тест!
Магде знаеш ниеден од нас не може да знае во што е најдобар освен ако не биде подложен на тест.
И тоа стандардизирани , вака сите сме субјективни и тестов те тера сам да се излажеш себе си . Никој не може да биде реален во врска со вакви прашања каде оценката варира од 1 до 5 сериозно. Ај да речеш со прашања од типот да/не
Искрено каква врска имаат твоите верувања и мислења за тоолку опширни теми а не за конкретни проблеми со способностите твои ?

За што си најмногу талентиран можеш да дознаеш кога ќе наидеш на конктретен проблем . А вака само се рефлектира својата идилична слика создадена за себе си а не реалноста .

Мислам сите од нас имаат решавано тиин шема тестови и знаат какви се не резултати им испаѓало.
odgovor мрзам да се повторувам.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Добар е тестов. (ова ме натера магде да го напишам како што и ме натера тестов да го решам) :tapp:

Што толку се замарате дали е вистина или не? Чисто за проверка е. Никој не ве тера. Ако сакаш веруј, ако не добро. И глупост да се замарате дали тој што ја отворил темава е компетентен за тоа кога не е негово дело. Како да се запрашаш дали фараон е доволно смешен да отвори тема за Мрсни вицеви.

M

marsovka

Гостин
^ missing the point err
Форумот е за дискусија. Ако сметаш дека е за замарање имаш опција делете и решен проблем
Ако става тестови треба да биде спремна да дискутира за нив и околу нив
али тоа е мањебитно , битно е демек сите егобилдаме и еготрипаме и шо ти ја па знам (guess what your one of us)мањебитна е дискусијата нали?!
После се чудиме вака така.

секад мора да се сведува на лично ниво и да биде што се замараш, Па у пм ако е така искористи ја опцијата бришење на профил, пошто вака и ти се замараш и одзгора постбилдаш

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Ако става тестови треба да биде спремна да дискутира за нив и околу нив
али тоа е мањебитно , битно е демек сите егобилдаме и еготрипаме и шо ти ја па знам (guess what your one of us)мањебитна е дискусијата нали?!
После се чудиме вака така.

секад мора да се сведува на лично ниво и да биде што се замараш, Па у пм ако е така искористи ја опцијата бришење на профил, пошто вака и ти се замараш и одзгора постбилдаш
Ти не знам дали се читаш шо пишуваш, ама очигледно дека не.
Зафркната и јас студираме ова, ама ко шо гледам ти повеќе знаеш од нас.
умм:А да доеш ти кај нас на факс да ти дадат диплома, вака како покомпетентна.
Може и професор ќе те направат.свит:
Живи глупости ти е муабетов, и по 100-ти пат повторено дека никој не ве тера со сила да решавате нешто.
Го стаив чисто да си провери секој лично-оние шо ги интересира секако.

Ја дискутирам со тебе, само не знам шо очекуваш да бранам кога не сум го направила јас тестов(по 98639863498-ти пат), ама ај, фемнци е да се тепаме на форум...
И кога веќе пишуваш за мене-глеј лично да ми се обратиш, а не преку пост за Дарк Кинг.
И ја сведуваш секоја дискусија на лично ниво, шо ми е преку овакво доено, и можам и ја да го правам тоа, ама не ми личи да ти се спуштам на тоа ниво.

А шо се однесува за бришењето на профил-нит јас нит Дарки нема да ти го дадеме тоа задоволство
Фаwа на внимание.

:back:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
1. 17
2. 21
3. 18
4. 20
5. 22
6. 22
7. 21

Интерперсонална и интраперсонална интелигенција :bu:

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Марсовка, благодарам на одговорот шо никој не ти го побара али сепак тоа е МАЊЕБИТНО нели? Магде, секако ДЕБАТАВА не оди во одреден правец со неразбрани лавли пипл шо е МНОГУ БИТНО :)
Е сега за шо е тестот, објаснив многу добро само кој како сфатил! Не е срамота да се прочита два пати сепак! Пробај, it works!
Магде знаеш ниеден од нас не може да знае во што е најдобар освен ако не биде подложен на тест.
Марсовка знаеш, во право си ама знаеш друго што? Овој тест не е за проверка колку си интелигентен! Тоа ти кажува за што си најдобар! И знаеш друго што? Од мнозинството досега испитани покажале дека резултатите им одговараат што гледаме дека не било случај со тебе!

Ако повторно не се разбираме добро, би можеле да најдеме решение така што би го искористиле тестов за да видиме како стоиме со вербалната интелигенција м? :wink:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
1.18
2.17
3.18
4.20
5.19
6.20
7.14

Ќе да ми се најразвиени музичката и интраперсоналната интелигенција.
Музичка:
Добар слух, способност за распознавање на мелодии.
Лесно учат странски јазици.
Интраперсонала:
Добро познавање на самиот себе, упорни се и тврдоглави.
Упорни да го остварат она што ги интересира.

Според ова, тестот функционира и е точен. Не знам шо се карате за џабе:)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
1->17
2->20
3->13
4->11
5->17
6->24
7->10

Интересен е тестов...Реални резултати дава :)))

Член од
23 јануари 2008
Мислења
79
Поени од реакции
1
18
11
17
19
23
18
18
интерперсоналнаааааа ,сегде нешо вака ми испаѓа а мн ми е чудно..
:vozbud:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Еве ги моите резултати:
1.12 бода
2.25 бода
3.19 бода
4.23 бода
5.15 бода
5.19 бода
7.15 бода

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.930
Поени од реакции
505
My results:
1.17
2.16
3.21
4.15
5.18
6.19
7.17

Специјална:
Многу лесно забележуваат симетрија или асиметрија.
Визуализацијата им е јака страна, приметуваат брзо сличности и разлики.
Многу лесно се снаоѓаат на непознати места.

Интересно, особено последнава карактеристика. Баш се чудев како можам така лесно да владеам во непознати места:).

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
1.11
2.17
3.21
4.18
5.20
6.11