Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Јас мислам дека единствена причина за поразот беше потценувањето на противникот и се разбира мотивација на играчите на Чезена.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Навикнете се на она што го гледавте вчера бидејќи така ќе биде на 60% од натпреварите. Бункерај до максимум отпочеток со мисла "ако издржиме да не примиме гол 30/40 минути - супер","во меѓувреме чекаме грешка на противникот и ако имаме среќа преку брза контра дадеме гол - одлично","после тоа следи зона 5 во 16 ник, 5 пред нив, вадиме бод или победа - бинго'. Е сега проблемот како што кажавме беше Гатузо, незнам што по ѓаволите мислеше Алегри и очекуваше да ја врши работата на Сидорф но во секој случај потегов беше тежок фејл и барем сега знае во иднина да не прави такви глупости. Ибра позитивно ме изненади, за прва доста добро изигра и се гледа дека има желба игра само треба тоа да се уигра а не го пронаоѓа и му спушта на Гатузо а овој се губи ко циган у Веро, така да ќе видите следна со Сидорф, ќе биде тоа сосема различно од вчера. И незнам кој кур му беше на судијава се отепаа со фаули врз Пато - удирање, влечење за дрес у налет и што ти уште не, а за чиститот гол што поништи по кој работата ќе беше поинаква е друга работа.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.933
Поени од реакции
1.674
Неста и Сидорф се враќаат на тренинзите, Тиаго Силва на полувреме почуствувал болка во десната нога и затоа беше изваден од игра, лекарот вика не е ништо сериозно и ваљда ќе биде за Оксер спремен.
И да неслушнем некој пак да каже дека Сократис заслужуе место у тимот пред Неста ! Од кој памтим еден од Неста или Силва ако не ни игра примамо по 2 комада

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
На тој состав од вчера што излезе само на местото на Гатузо да има некој плејмекјер како Ван дер Варт/Гуркуф/Кака и тимот би бил совршено избалансиран.
Пирло неможе сам да ја води играта, нема никаква динамика само фрла лубеници у лево и во десно, некогаш стигаат но многу почесто не.

Иако Галијани и Берлускони успеаа да замачкаат очи со напаѓачите што ги земаа, останаа главните критични позиции незасилени. Лев/десен бек и плејмејкер.
Боатенг е нешто подинамичен од средината наша ама не е тоа тоа нема креативност дечкото.

Колку сакате серете ама тоа ви е факт, ах да беше Гуркуф сега уште наш! Никогаш нема да им го простам тоа!

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.523
Поени од реакции
5.515
Јепес, Боатенг, каде се тие играчи на теренот?
Чудо, мислим дека си прва што го бара овој играч на теренот... изгледа не го знаеш (=

бтњ... како го кривите Абиати бе луѓе? што можеше тој да направи?
првиот гол Антонини не требаше да дозволи центаршут, а и Папакурлапа не покри убоо, негов беше тој играч... Вториот исто неможеше што да напрае, беше прецизно... така да повеќе среќа следна утакмица.

Според мене утната формација на Алегри, а и лоши измени...

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Чудо, мислим дека си прва што го бара овој играч на теренот... изгледа не го знаеш (=

бтњ... како го кривите Абиати бе луѓе? што можеше тој да направи?
првиот гол Антонини не требаше да дозволи центаршут, а и Папакурлапа не покри убоо, негов беше тој играч... Вториот исто неможеше што да напрае, беше прецизно... така да повеќе среќа следна утакмица.

Според мене утната формација на Алегри, а и лоши измени...
Кога ке додадеш 2 поништени гола,многуте шанси кој едноставно НЕЈКЕА да влезат,утнатиот ПЕНАЛ,и играњето на Гатузо на позиција позади напаѓачите,резултатот е очигледен.
Вчера немавме среќа ич,ама баш ич,нејкеше едноставно да влезе.
И на судиите мамицата у сред пуси.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Трењерот е крив .... Добра формација, само Гатузо да лета а на негово место Сидорф или Боатенг, А Гркот на десна страна.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Трењерот е крив .... Добра формација, само Гатузо да лета а на негово место Сидорф или Боатенг, А Гркот на десна страна.
Добро ајде малце ја утна формацијата,се надевам нема да згреши пак со Гатузо,али он ли е крив што ни поништија 2 гола и што Ибра утна пенал? Тој ли го креваше знаменцето и сугерираше офсајди/грешни фаули?

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Централно : Неста, Силва, Бонера, Јепес, Ониеву
Странично : Антонини, Абате, Гркот, Замброта, Одо, Јанкуловски и по можност Фламини

ваква поделба мислам дека треба да има во ум Алегри... барем според засега прикажаното. Инаку молба за едносезонски молк од страна на тие што изиграваа нострадамус и баба ванѓа со прогнози дека Милан е веќе шампион :icon_lol:, мирно нека си ја следат сезоната

Ф

ФорцаМилан

Гостин
^ Е да,баш тоа сакав да го напомен,време е да се спуштат на земја тие што пишуваа така ( да не напоменувам никови).
Тигарчо можеш да го тргнеш од таму Фламини,типацот рече дека не би играл пак десен бек,а и покорисен би ни бил таму каде што му е местото,во средината.

Време е да се заборави таа лоша вечер,тотално несреќна и утната од страна на Алегри,се надевам дека нема да експериментира во другите утакмици и ке си носи правилни одлуки.
Треба малце повеќе да мисли што како прави со замените,и кога веќе не планира да го игра Боатенг/Сидорф таму на тоа офанзивно место во средината,подобро да го повика Меркел/Верди,сигурен сум дека момците ке покажат повеќе од Гатузо таму,со било кој тим.

И Рони да се среди,баш ништо не покажа со Чезена,и нека дадат некое инфо за тој новиот бек,од Уругвај да знаеме што е со него,патем тој денеска го слави 23-тиот роденден,така да - СРЕЌЕН РОДЕНДЕН МОНТЕЛОГНО.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.712
Поени од реакции
49.061
На тоа што Роналдињо беше неприметен треба да почнете да се навикнувате полека, таа топка е една, не може и он и Ибра и Пато да ја играат нон стоп. Во оптималниот, најдобар случај, Ибра и Пато треба да бидат клучни играчи и најекспонирани во тек на утакмиците, а Роналдињо само да помага и да асистира.
Лани он ја уби од играње зошто имавме цреп во шпиц што повеќе од прв контакт не можеше ништо, па затоа Роналдињо мораше се да му испасира, за да он да голтне само.

Како и да е мене не ми се проблем тие два гола што не ги признаа, тие ако не се признати на оваа утакмица, на наредната ќе бидат, шанси се створија доволно и нападов е доволно добар и во лош ден да даде гол, тоа никој не ни го зема, проблем ми беа двата примени и незалагањето на овие троица во дефанзива.
Мора малце да се подврќаат назад и да се потрудат во дефанзива. Ниедна од тие контри немаше да се деси ако малце не се напнаа да збркаат некој од тие што трчаа по страна. Многу ноншалантно гледаа како им претрчуваат покрај нив во контра-тоа не смее да се толерира.

Берлускони е најавен да присуствува со Оксер. Се заиде на утакмици тоа ми се свиѓа, нека им виси на глава за да знаат во секој момент кој им дава леб да јадат и да играат. : )

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
од следната утакмица идеме на победа со 5-6 разлика.. .
би сакал да видам како би функционирал нападов во 4-3-1-2 формација..
FORZA GRANDE MILAN !

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
Извинете вака што се мешам, ама ме интересира си кое право на играч кој игра прв натпревар за тимот му даваат да рита пенал..! :nesvest:

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Гатузо и Бонера не смеат да играат во тимов прва постава бе идиоти се и двајцата незнаеа што праат со Чезена,а и трењеров незнаеше што прави со измените се изгуби.
Ќе не има со Оксер на КАНАЛ 5 има шанси и кој ден играме?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.955
Поени од реакции
45.135
Реал со Ајакс ке идат во Среда.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop