Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Ф

ФорцаМилан

Гостин
Има разни варијанти,плус нов тренер нова тактика нема да биде истата 4-3-3 може и вака да биде...

---------------------------Бориело/Хунтелар
---------Робињо------------------------------------------Пато
----------------------------Роналдињо
--------------Пирло---------------------------Амбро
Се е можно само треба да видиме кој ке биде новиот тренер...

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Бонера мислам дека ќе си оди летово некаде исто како и Фламини.
Мене ме чуди кој ќе ги земи.

Бонера кај мене е искачен на апсолутно прво место на омразени играчи шо играле за Милан. Не постои начин да му простам то шо го напрај сезонава, најважните натпревари во сезоната ги саботира, Бонера и само Бонера е крив шо јадофме таков кур од Манчестер. Заради него Фавали ми стана омилен играч сезонава, со годините шо ги има и одговорноста шо му се наметна најголем спасител испадна сезонава.

А за Фламини имам стопати речено, послаб играч ми се чини не играл никогаш за Милан. Апсолутно ништо нема освен желбата за игра, фаулира намерно и беспотребно и во напар е бескорисен. Фламини е фудбалер со стандардни физички можности, а со фудбалското знаење на Гатузо. Па колку и да беше лош Гатузо сезонава, го земам пред Фламини.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.992
Поени од реакции
51.138
Фламини ми е болна тема, он може фино да иде во Франција, Марсеј би го зеле одма тоа знам, а и може во Англија да иде таму се покажа има екипи што радо би го примиле. Не знам, јас од се срце сакав да има успешна приказна во Милан, ама да му ебам мајката сеа, освен Десаи Французин овде асално не изиграл.
Не можам да си објаснам кај отиде тој фламини од Арсенал жими све, ко да добивме некој измутиран хибрид од Гатузо и Мунтари. Мислам дека е непотребен багаж, јасно е кога под два тренера не може да го истисне ОВОЈ Гатузо, ваков ко што е-нема што да бара во Милан.
Бонера....words fail to describe the dismay, жими се, уникатен пример на шлепач, како се испротна низ годиниве во Милан алал му вера, појако си ја нареди и од Јанкуловски(а овој добар беше едно време) се изреализира 100% за возврат ништо не видовме.
Исто и он може фино да испичи некаде во Италијанскиве помали екипи.....Бари ќе остане без централен нема кај да бегаат :).
Од нивните продажби очекувам да има едно 6-7 милиони со кој би се зел бек.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Од нивните продажби очекувам да има едно 6-7 милиони со кој би се зел бек.
Додај ги тука Каладзе, Одо и Јанкуловски и можи да се прај муабет за некои 10 милиони евра. Ако има кој да ги прибери, а има по Италија екипи ко Болоња и Бари шо егзистират на ваков џган. Во пакет овие 5 души аут, можи лесно да се претворат во асален бек, а за нивна замена некој младинци или бесплатни.

Ако се најди место и за Хунтелар некој да го прибери за 10-15 милиони, можи со буџет од само 30 милиони евра да се инвестира во Красиќ и Џеко. За 40-50 милиони евра можи да се купат двајцата то го гарантирам.

Ама едно се нашите пресметки лаички тука, друго е реалноста.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Нели гризевме ние долго време за Мексес?

Резерва е во Рома цела сезона, би можел да се земе за мали пари класа играч. Од Јепес, Ониеву и Бонера тројцата да се спојат потиња се.

И во Милан да дојде треба да биде резерва покрај Неста и Тиаго Силва така да не ни треба скап да купуваме централен дефанзивец.
Фламини игра многу добро се труди,трча цело време но таман ќе влезе во форма одма се повредува незнам зошто ја не би сакал да се продаде прво да се шитнат Одо,Јанкуловски и Каладзе.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Денес е одлучувачкиот ден за тоа кој ќе биде тренер на Милан. Преку телефонски повик е дознаено дека Галијани го отфрлил Донадони како опција, додека пак Берлускони го сакал Алегри, а Тасоти и Гали остануваат како можни кандидати. Значи доколку дојде овој Алегри очекувајте повторно формација 4-3-3, бар таа мислам дека ја преферираше со Каљари.

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Денес е одлучувачкиот ден за тоа кој ќе биде тренер на Милан. Преку телефонски повик е дознаено дека Галијани го отфрлил Донадони како опција, додека пак Берлускони го сакал Алегри, а Тасоти и Гали остануваат како можни кандидати. Значи доколку дојде овој Алегри очекувајте повторно формација 4-3-3, бар таа мислам дека ја преферираше со Каљари.
Некако ке ми олеснит ако го назначат Алегри,бар знаеме каков успех имаше во Каљари со просечни и потпросечни играчи а мислам дека беше прогласен за најдобар трењер во Италија,добро ке биде да назначат авторитетен трењер за да ги зачуваме сегашниве играчи и да земиме уште некое име во фудбалот. Со шупак од трењер сите ке избегаат.

Член од
12 јануари 2008
Мислења
57
Поени од реакции
1
Сега, фаворит за нов тренер е шефот на школата на црвено-црните, Филипо Гали пред долгогодишниот помошник Мауро Тасоти и сегашниот тренер на бета тимот на Милан, Човани Стропа.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Мене па од овие Алегери , гали , Тасоти никој не ми се свиѓа
Според мене после Анчелоти и лео Ван Бастен е прав човек за Милан

Член од
12 јануари 2008
Мислења
57
Поени од реакции
1
Берлускони изјавил дека нема да го продава тимот и дека е спремен да направи лудост и во тимот да донесе играч како Кристијано Роналдо, 73-годишниот политичар исто така напомена дека ниту една ѕвезда нема да биде продадена летово.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Денеска Примаверата игра со Баерн Минхен(младите) па ако најде некој некое стримче нека постира да ѕирнеме малце...
Агентот на Хунтелар изјавил дека неговиот клиент сакал да остане во Милан.
Ag Huntelaar: Klaas wants to stay at Milan "

Еве и уште еден играч кој сонува да заигра за росоњерите...
Otamendi: "Milan? For me it's a dream"

Што повеќе преферирате Тасоти&Гали или Алегри? За Донадони не ве прашувам зошто знам дека никој не го сака:)

Ф

Фил Ајви

Гостин

:)

Отаменди сонува да игра за Милан и е среќен што сме заинтересирани за него. Би уживал да игра во црвено-црн дрес. Би можеле да го лапнеме после светско.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Што повеќе преферирате Тасоти&Гали или Алегри? За Донадони не ве прашувам зошто знам дека никој не го сака:)

Aлегри у сваки случај.
Ако сака и тој Стропа , па и Костакурта нека дојде да ни ебе мамичето само тој Донадони гадниот да не го глеам :)

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Aлегри у сваки случај.
Ако сака и тој Стропа , па и Костакурта нека дојде да ни ебе мамичето само тој Донадони гадниот да не го глеам :)
Се согласувам за Алегри ипак е понапред од овие другите Тасоти е добар како асистент за друго да не експериментираме :).

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Подобро Алегри, ако не друго барем е поискусен и се ја знае работата подобро од овие двајца.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom