Две години затвор за возачот на Тоше

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
Главнио збор ми е дека,место казна од 2 години,можеле да му ја земат возачката :toe:,т.е пресудата е преоштра и непотребна.
Немам повеќе никаков коментар после ова... :nesvest:

И кога веќе спомна дека се менувале, нема сомнеж дека Тоше и Ѓорѓи да имале различни улоги во несреќата, и Тоше ќе требаше да оди во затвор за убиство од небрежност.

Jas licno mislam deka celava situacija e prenaduvana!
Da ne bese vo prasanje Tose se ova ke zavrsese bez golema uka, buka i halabuka, presudata ke bese poblaga, uslovna kazna so odzemanje na dozvola plus time
served!
Vaka, bidejki e Tose, interesot bese da se osigura vinovnik i istiot da bide svirepo kaznet! A kaznata e stroga bidejki pokraj zagubata nawden mlad covecki zivot, se unisti uste eden (od sebeosuda) kako i natamu se unistuva mlad zivot! Sto ocekuvate od covek koj kw mine dve godini vo onoj pekol vo Idrizovo?
Osven uste eden mlad kriminalec! Idrizovo ne e correctional ustanuva, ami penal ustanova! Zaedno so siluvaci, ubijci, itn!

Greota za Tose, ama i za Gjorgji!

Da ne bese vo prasanje Tose se ova ke zavrsese bez golema uka, buka i halabuka, presudata ke bese poblaga, uslovna kazna so odzemanje na dozvola plus time
served!
Vaka, bidejki e Tose, interesot bese da se osigura vinovnik i istiot da bide svirepo kaznet! A kaznata e stroga bidejki pokraj zagubata nawden mlad covecki zivot, se unisti uste eden (od sebeosuda) kako i natamu se unistuva mlad zivot! Sto ocekuvate od covek koj kw mine dve godini vo onoj pekol vo Idrizovo?
Osven uste eden mlad kriminalec! Idrizovo ne e correctional ustanuva, ami penal ustanova! Zaedno so siluvaci, ubijci, itn!

И јас сакав ова да го кажам,напраја судење набрзина колку да осудат некој.

Болна е работава, меѓутоа еве да и веруваме на пресудата.

Сепак, некако со резерва приоѓам кон префрлање на целата вина врз возачот на Тоше, бидејќи како што беше истакнато уште по самиот инцидент, трагите од кочење на камионот биле во лентата по која возел џипот.
Камионите имаат АБС, класични траги нема ама останува пак на асфалтот мала трага од самата тежина и оптеретувањето на гумите.
Доколку камионот се наоѓал на левата лента тогаш Тоше ќе останел жив, зошто?
Туарегот удрил во задната десна страна а растојанието до оградата е многу мало така да Туарегот само ќе стргал по оградата и ќе застанел.
Возачот на Туарегот е 100% виновен, имаше на интернет едно видео со потполно иста сообраќајна незгода, Фиат Стило удара во камион позади во браникот со брзина од 180 КМ/Ч и удира во оградата.
Колку и да пишуваме Тоше нема да го вратиме, нека почива во мир!

Па штом го осудиле сигурно е виновен....мислам трагедијата се случила заради негова невнимателност..
како и да е сигурно тоа не е намерна грешка луге сме сите на секој може да му се случи таква трагедија...
но што и да се направи сега е предоцна за починатиот....
RIP:smir:

Колкава и да е казната, нема да ја олесни болката и грижата на совеста што ќе ја чувствува возачот поради неговите несовесни постапки. Тој е виновен според мене, никој друг. Мора да вози внимателно и да оддржува растојание. Кога ќе вози сам, разбирам да вози 170, ама да возиш други, во случајов балканска ѕвезда, на магливо време е неразбирливо и за осуда.
Веројатно има возено со толкава брзина и камионот му се нашол наеднаш пред него и толку од сторијата. Вчера и пред 3-4 дена се враќавме од екскурзија, поминавме од тоа место и имаше многу магла на враќање. Доста незгодна делница на која не треба да се брза и не за џабе е ограничена со 110-120.

Доста незгодна делница на која не треба да се брза и не за џабе е ограничена со 110-120.
Во услови на добра видливост а кога има магла максималната брзина таму мислам дека беше 60 КМ/Ч?

served!

Остај шо е греота, туку не знам дали ги чу кои му биле завршните зборови на Ѓорѓи цитирам: “Јас веќе сум казнет“!

А доколку сте гледале на А1 вестите, видовте ли после веста за судењето на Ѓорѓи, веста за Даут Реџепи Лека, не можат да почнат да го судат човече!:uvo:

Да била Љиља менаџер,Тоше ке се возел најмалку со конвој од 3 возила со по 3 возачи.Башка муабетот што чартер лет ке и беше и поевтина варијанта.Ама ете ненаситност за пари...па сега човекот жртвено јагне.

You can say that again. :)

Свашта еј. Да беше некој друг обичен возач немаше ни да добие затворска казна. Колку преадувана е работава.

Кај мене во соседство има човек што згази жена бремена на лице место или братучетка ми што ја убија со кола и никој не лежел ни ден,или на една наша позната пеачка?
Не смее да се убие човек е да се заташкува се.
За почит кон семејството мислам дека треба да се одлежи.

Wow Малку воа бе 2 години не дека со намера направил човеко ама мислам дека малку е 2 години .....ама они си знаат у секој случај совеста му е доволна казна за цел живот :toe:

А колку години треба да одлежи Ален?

...ебати популистичката држава, демек судскиот систем да се докаже дека работел.

Морони!

Како и да е, јас сеуште мислам дека Тоше загина, да не речам несреќата некој му ја намести. Претпоставувам дека требало во пакет сите да загинат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom