NBA сезона 2009/2010

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Со гаранција имам гледано повеќе натпревари од тебе, и да потенцирам, не само на Лејкерс туку и на другите тимови! Е сега што ме нервираат луѓе што не навиваат за тимови туку за играчи тоа е друго. Јас кога гледав НБА, Коби беше копиљ, до пред некоја година многу ме нервираше зошто се понашаше како сега леброн, ама последниве години е мн сменет и многу го почитувам. Ама кога ќе се пензионира или ако замине од ЛА нема да навивам за него, останувам да навивам за клубот, а додека е тука сум за него, за разлика од теба, ако отиде мајмунот во Голден Стејт, ти за нив ќе си!
Ако не пишувам после секој натпревар не значи дека не гледам и дека не пратам, кога гледам НБА форумот не ми е важен, може др дена да напишам нешто, импресии ова она, ама во тек на натпревар мн ретко, само ако се знае пред време кој ќе е победник!

И не паламудете многу, не сте интересни, за НБА можам да ви држам часови, ама со пари!
Se gleda koj kolku prati NBA,koj POVEKE SAKA ne treba ja tebe nisto da ti dokazuvam,7 meseca sekoj den posle sekoja zavrzenautakmica,koj komentira,
po koj pat SEKOJA IZGLEDANA UTAKMICA cto ODI na TV,sekoj den,nemam propusteno ni edna utakmica,za pazarot vo EVROPA,bas me interesira cto cas ke mi drzis :),i dali da si platam posle toa:),pozzz.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Ајде малце позитива, еве комплименти за Коби..

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Јас навивам за Гарнет, не сум бил порано фан на Бостон, али кога толку години не можеше да освои титула таква легенда во НБА, нормално си навивам за Бостон од кога дојде овде, и ми се исполни срцето кога ја освоија титулата, па и каков резултат...е сега тоа е друго ако те нервираат такви како мене :) . Поздрав. :wink:

--- надополнето ---

Извини, ќе те поправам, Бостон е најуспешен тим :D. Вакви постови почитувам и ми се допаѓа атмосферата на последната страна. Си коментираме како обични фанови и љубители на НБА, нема потреба од докажување кој што како дека....поздрав, чекам да дојде 2, па да гледаме неизвесен дуел.

--- надополнето ---

Очекувам секако многу понеизвесен натпревар со многу поблизок резултат, ипак и Лејкерси имаа своја вечер некни, а Бостон лоша.

Кога кажав поуспешен, мислев прво во нашето време, во последните 10 години имаат 7 финалиња и 4 титули, еве одат кон петта. Сигурно тука на форумот не доаѓа некој 70 години и да ги памети деветте титули во 11 сезони на Бил Расел. Па и порано ЕлЕј и нивните играчи почнувајќи од Мајкан, Џемберлент, Меџик, Џабар, па сега Коби и Шек...го направија Лејкерс да е синоним за успех и победување. Тоа сакав да го кажам, дека Лејкерс се најѕвездената кошаркарска организација во светот...и еве традицијата продолжува.

За вториот болд...не може некој тим што стигнал до финале, а посебно не тим толку искусен како Бостон, да има едноставно лоша вечер и тоа да е причината за поразот. Дајте му заслуга, кредит и на противничкиот тим малку. Малку повеќе.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Лејкерс одсекогаш биле најатрактивниот кошаркарски тим во светот,факт.Они се нешто како Реал Мадрид во фудбал,затоа ги мрзам и двете екипи :tv:

Првата не ја гледав,од оправдани причини.Вечер сигурно ќе гледам,баш ме интересира како ќе се снајде Бостон после поразот,ќе видиме дали ќе изиграат подобра одбрана,а треба да бидат и поефикасни во напад.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Лејкерс одсекогаш биле најатрактивниот кошаркарски тим во светот,факт.Они се нешто како Реал Мадрид во фудбал,затоа ги мрзам и двете екипи :tv:

Првата не ја гледав,од оправдани причини.Вечер сигурно ќе гледам,баш ме интересира како ќе се снајде Бостон после поразот,ќе видиме дали ќе изиграат подобра одбрана,а треба да бидат и поефикасни во напад.
Далеку се Лејкерс и Задрид за споредба, повеќе титули има Бостон, повеќе ѕвезди има Бостон во моментов така да ич не ти држи вода муабетот!

п.с. ОКИ, кога ќе почнеш да покажуваш малку почит кон противникот, и нема да кажуваш кој каква публика има, тогаш може да правиме муабет за НБА, а не ти ми мешаш баби и жаби овдека!

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Далеку се Лејкерс и Задрид за споредба, повеќе титули има Бостон, повеќе ѕвезди има Бостон во моментов така да ич не ти држи вода муабетот!

п.с. ОКИ, кога ќе почнеш да покажуваш малку почит кон противникот, и нема да кажуваш кој каква публика има, тогаш може да правиме муабет за НБА, а не ти ми мешаш баби и жаби овдека!
Чомбе зборам за атракција,одма кога ќе спомне некој НБА,прво што ти доаѓа се Лејкерс и Брајант.
И не ми кажувај Бостон имале повеќе ѕвезди,како играчите на Лејкерс да не се ѕвезди.
Бајнам/Перкинс-не се толку познати ѕвезди,другиве ги знае секој што бар еднаш гледал НБА.
Брајант,Гасол,Фишер,Артест не се ѕвезди ?

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Чомбе зборам за атракција,одма кога ќе спомне некој НБА,прво што ти доаѓа се Лејкерс и Брајант.
И не ми кажувај Бостон имале повеќе ѕвезди,како играчите на Лејкерс да не се ѕвезди.
Бајнам/Перкинс-не се толку познати ѕвезди,другиве ги знае секој што бар еднаш гледал НБА.
Брајант,Гасол,Фишер,Артест не се ѕвезди ?
Не се толку големи како Пирс, Ален, Гарнет кој од стално беа екстра играчи и знаеме зошто голем дел од нив отидоа во Бостон, за да направат дрим тим и да освојат титула.
А кога правиме муабет за фудбал, кога ќе се спомне тој збор, мене прво на ум ми паѓа Јунајтед, па Барса, траму нема место за манекенски продукции!

Член од
16 август 2009
Мислења
2.214
Поени од реакции
1.714
Кога кажав поуспешен, мислев прво во нашето време, во последните 10 години имаат 7 финалиња и 4 титули, еве одат кон петта. Сигурно тука на форумот не доаѓа некој 70 години и да ги памети деветте титули во 11 сезони на Бил Расел. Па и порано ЕлЕј и нивните играчи почнувајќи од Мајкан, Џемберлент, Меџик, Џабар, па сега Коби и Шек...го направија Лејкерс да е синоним за успех и победување. Тоа сакав да го кажам, дека Лејкерс се најѕвездената кошаркарска организација во светот...и еве традицијата продолжува.

За вториот болд...не може некој тим што стигнал до финале, а посебно не тим толку искусен како Бостон, да има едноставно лоша вечер и тоа да е причината за поразот. Дајте му заслуга, кредит и на противничкиот тим малку. Малку повеќе.
Па добро де последните 10 години, Лејкерси речиси нон стоп има силен тим, додека Пирс во Бостон играше со Ентоан Вокер и Бати и остали дрва :). И зашто некој тим што стигнал до финале и игра на гостински терен да нема лоша вечер. Пак ќе кажам, полош Бостон го неам гледано со оваа екипа. Не ми се веруваше колку слабо одиграа, и пак не беше којзнае колкава разликата. Не дај Боже да им тргне на нив, ќе го згазат ЛА и на домашен терен, како што беа и тие превисоки 39 разлика. А реков, Лејкерси имаа своја вечер, тоа е заслуга нормално. Одиграа феноменално, но не значи дека вечерва ќе одиграат исто, биди сигурен.

--- надополнето ---

Не се толку големи како Пирс, Ален, Гарнет кој од стално беа екстра играчи и знаеме зошто голем дел од нив отидоа во Бостон, за да направат дрим тим и да освојат титула.
А кога правиме муабет за фудбал, кога ќе се спомне тој збор, мене прво на ум ми паѓа Јунајтед, па Барса, траму нема место за манекенски продукции!
Се сложувам дека не се толку големи звезди како Пирс, Ален и Гарнет, но сепак овие се стари...иначе истото го прави и ЛА, зашто Гасол отиде во Лејкерси, нормално да освојат титула, зашто дојде Артест сега...а кога правиме муабет за фудбал и мене прво ми доаѓа Јунајтед :)

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Многу правите муабет за минатото.
И двата тима според мене се многу атрактивни, а инаку поатрактивен играч моментално од Рондо НЕМА, едноставно да ти е милина да си гледаш кошарка кога тој игра, исто и Нејт Робинсон, само што му даваат многу мала минутажа токму заради Рондо..

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Очигледно не сте го гледале Бостон во текот на регуларната сезона ако мислите дека изиграл најкатастрофално досега.. Незнам оти не би можеле ЛА исто да изиграат? Јас па очекувам уште подобра игра од нив. Во првата утакмица Гасол ја направи разликата не само со поените, туку и со офанзивните скокови. ЛА се тим кој тешко губи дома и скоро секогаш го диктира резултатот од почеток до крај, со цврста одбрана и со Коби очекувам 2-0.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
победникот се знае само разликата колку коша ќе биде не се знае. ак оима некој маж тоа да каже да идеме да ставием у кладиона :vozbud:

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Читам наназад и не ми се верува колку мизерни постови од страна на неколку членови.Со тоа покажуваат колку НЕуживаат во НБА и дека се вчерапечени ВИСТИНСКИ љубители на баскетот кои го фаворизираат само нивниот тим за кој што навиваат а за останатите само пљукаат(срамота)

Еве јас навивам за Јута уште пред да го игра финалето со Чикаго(сеуште нема земено титула па што дека)ќе си останам засекогаш нивни фан и нема да станам ко 80% од "навивачите" да ги мењам тимовите ко чорапи или ко секој аматер(секоја чест на исклучоци кои се ретки) да навивам за условно најјакиот ЛАЛ(тие не ни имаат 10% стаж од тоа колку непреспиени и возбудливи ноќи и утра сум поминал со Љубо Николовски на времето)

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
да не вртам назад по страните културно ќе си прашам дали вечер ќе ги даваат на мтв ЛАЛ ???

Ф

Фил Ајви

Гостин
Ајде Селтикс докажете дека не за џабе ги победивте Кливленд и Орландо, изиграјте 48 минути кошарка со големо срце!

а на Брајант мора некогаш да не му појде...

Kajgana Shop

На врв Bottom