Dali zborot Tolerancija postoi vo Makedonskiot Recnik? Sto loso Vi napravile tie lugje koi ne gi ni znaete, za da custvuvate tolkava odbivnost, i omraza???
Sto ako nekomu mu se slosi na ulica i personata koja mu pomogne e Gay? Dali seuste bi plukale?
Sto ako nekoj nema egzistencija i rabota, i personata koja ke mu ponudi rabota e bas Gay? Dali bi ja odbile pomosta, vodeni od omrazata, i na dobro bi vratile so zlo????
Види сега лично за себе не мразам искрено, има еден тип што сигурно знам дека е педер него го сожалувам, затоа што покрај тоа што е педер и љубител на хероин е, еднаш некој будала дилер му го измешал хероинот со бетон па му пукнала вената и едвај го спасиле.
Прже, не можам да го мразам него секогаш кога ќе го видам се смеам ги крши колковите како италијанска уличарка од 80-сеттите години, жени не можат да одат така
.
Не мразам педери ниту лезбејки, ама не можам да прифатам нешто што ни е наметнато со сила бу бу ќе се сменува свестта на народот. Си знае народот што е природно, а што не. И мој личен став е дека хомосексуалноста е грев како сакаш да го погледнам од филозовска или од религиозна причина.
И не се плашам како демек фобија-хомофобија сум со широко отворени погледи, ако сум религиозен го имам читано и Маркиз Де сад човекот плука против Господ против религија налудничаво
, слушам дури и анархо-панк песни и во нив се случува слично нешто.
Ама сепак си го имам мојот став кој што е изграден лично од мене преку набљудување и учење
.
Целиот настан бил под мотото,идејата и визијата на хомосексуалната заедница во Македонија „Љубов е љубов“ .
Добро е што целиот невладин сектор е заедно на марш против дискриминацијата по било кој основ.И за прв пат во постоењето на Македонија хомосексуалците испаднаа јавно да искажат протест.И по кој знае кој пат локал мачо балканците останаа да лаат само по дома
мала провокација :kez:
Не провоцирај после забава да не има афтерпарти им ги видоа лицата :smir:.