и да знаеШ дека се глупостиако се за тебе глупости 100 девици...........
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
и да знаеШ дека се глупостиако се за тебе глупости 100 девици...........

Neli treba na makedonski da se pisuva na forumot, barem taka misli eden moderator koj mi ja zatvori temata za trojstvoto...Во толкувањата се вели
Prenosi se od Ebu Hurejre r.a. Da je rekao:
“Upitali smo Resulullaha s.a.v.s.: “Da li cemo stici do svojih zena u dzennetu (op.a. Ovim se aludira na spolne odnose) ?” A on je odgovorio: “Zaista ce covjek u jednom danu imati stotinu djevica.”
(Hadis prenosi Ebu Naim u Sifatu-l dzenneh i kaze Ed-Dajai El-Mukdesi da su prenosioci na sahihu, a s tim se slaze i Albani ).
Ovaj hadis nam govori o dodatnim sposobnostim koje ce biti date vjernicima a koje su okosnica razmisljanja, meditiranja, ceznje danasnjih muslimana “sitnih” ambicija, shodno vlastitoj najvecoj dunjaluckoj preokupaciji - Dzennetski pansion sa 72 spavace sobe gdje ce se raspojasati! A realno pitanje koje se namece je da li smo po vlastitoj moralnoj, duhovnoj, intelektualnoj cistoci dostojni jedne hurije (dzennetske ljepotice)? Ponasamo li se poput onih koji su stvoreni za hurije? Ovaj hadis takodje govori o sticanju novih iskustava, upoznavanju mnogih zena predivne naravi, milozvucnog glasa, koje znaju da vole i ugode. Pitanje za razmisljanje je ako proces ucenja nije konstantan sta cemo, kroz vjecnost, pricati ovim ljepoticama, sta cemo im ponuditi od sebe za uzvrat? Hocemo li biti monotoni i dosadni ponavljajuci se, ili ih gledamo kao puke seksualne objekte bez licnosti koja zavredjuje duhovnu i umnu hranu i paznju?

Neli treba na makedonski da se pisuva na forumot, barem taka misli eden moderator koj mi ja zatvori temata za trojstvoto...![]()

Moze li da mi go najdes toj citat kude se veli deka ke ima 500 hurii, 4000 nemazeni zeni i 8000 vdovici, sakam argumentirano ne vaka od pamet...треба, ете ти го на македонски погоре.
На едно друго место, Мухамед вели: жителот на рајот ќе има потенција колку 70 мажи. Тој ќе има 500 хурии, 4000 немажени жени и 8000 вдовици.
(“малку “ се разликуваат со ова
“Навистина во еден ден човек ќе има стотина девици.” - но е во корист на џенетлиите)
Moze li da mi go najdes toj citat kude se veli deka ke ima 500 hurii, 4000 nemazeni zeni i 8000 vdovici, sakam argumentirano ne vaka od pamet...
Сите цитати кои имам намера да ги дискутирам ги извадив на првата страна каде е наведен изворот на истите, па ако си навистина заинтересиран погледај 2-3 страни назад, ништо не е мое, се се тоа извадоци од Куран, Хадиси, и исламски научни толкувачи со кои се служат и др, членови при давање објасненија.
Овој цитат е од Имам Газали, исламски филозоф, се е наведено кој што рекол (еден од најславните толкувачи во сунитскиот ислам, (1058-1111)
Патем, што мислиш ти за погорниот цитат, не туку клевети дека некој збори од памет...

:pos2::pos2::pos2: Знаев дека во твојата злоба и ненаситност ќе посегнеш по анти исламските страници.
Еве ти го изворот от каде си пренесла:
http://www.sex-in-islam.com/islam-sex/virgins-islamic-paradise.htm
А сега ќе видиш Омер ел Фарук за возврат какви теми ќе ти отвори, исто така преземени од некои страници, ноооооооооо против Христијанството.:helou::helou::helou:

а што е паметно за тебе?Si[M]onA;2999642 напиша:ејјј..Живејте си го животот додека сте тука...па за понатака што ви е гајле ќе биде како што треба да биде... Што верувате во вакви глупости... рај..пекол...религија... глупости...!!!
:motor: Чекај да паркирам , и ќе го слушнеш моето мислење.
...Сите тие Кур’ански описи на џеннетот се всушност симболи и носење на пример и приближување на разбирањето:
„Примерот на џеннетот кој е ветен мутекијам, е во кој се реките, чива вода е со непроменета питкост и реки од млеко, чив вкус не се менува” (Мухаммед, 15).
„Пример на џеннет” т.е. ние донесуваме пример со кој сакаме да ти го приближиме разбирањето на џеннетот, а неговата сушност и поединечностите не ни се откриени во детали. :angry3:
„Па ниедна душа не знае што им е сокриено, што ќе ги развесели нив како награда за она што го сториле”. (Ес-Сеџде, 17).
„..на џеннетот, чија широчина ги опфаќа небото и земјата..” (Али Имран, 133).
Значи, не е можно џеннетот да биде само бавча .
„..и изобилието од овошје, кое никогаш не исчезнува и кое не се забранува” .Тоа овошје е поинакво од нашето, кое исчезнува и се забранува..
и вино:
„Од него нема да ве боли главата, ниту телото ќе ви слабее” .
Тоа вино е поинакво од нам познатото, кое удира во глава и ја зашеметува главата.
За џеннетлиите Кур’анот вели:
„Ние од нивните гради ја извлековме омразата” (Ел_Е’араф, 43).
Овде душите се прочистени на начин кој ни е непознат
Џеннетот е, исто така, гајб, значи нам непознато нешто. Кога го констатираме ова тогаш со тоа не одрекуваме ниту едно телесно уживање. Ние веруваме дека џеннетот е телесно и душевно уживање, но она што сакаме овде особено да го подвлечеме е тоа дека поединостите на овој благодет и уживање, како и самиот начин како ќе биде тоа ни се непознати.
Џеннетот/Рајот не е пазар на секакво овоштие, жени и зеленчук, а не е ни Џехеннемот/Пеколот, печка за пржење на месо. Тоа е нешто што е искажано симболично на нам сфатлив начин, а чија суштина и вистина единствено ја знае Возвишениот Аллах.
Ај сега гитла.:buum:
Одох ја !:motor:
Кривоверен, одамна докажавме дека нарациите за тоа дека Мухаммед а.с. ја оженал Ајша на 6 год., а имал однос на 9 се погрешни и невередостојни. Вероватно додека ти чмаеше во некоја пештера заведувајќи деца како што праксата ваша свештеничка секојдневно покажува и докажува.
Туку не ми кажа за според вашите критериуми ПЕДОФИЛОТ Свет Дух дали ќе биде во Рајот или не, зошто ја засенил Марија уште како малолетничка?