Постојат ли искрени партнери?

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Па, ако стварно таа личност ги сака, тогаш нема за што да се плашат...ќе ги разбере:wink:
Знам што зборувам :)
Има работи кои неможаш да и ги кажеш на саканата личност. Да не навлегувам во детали сега :wink:

Marshmallow

◦Kajganaholic◦
Член од
28 март 2009
Мислења
450
Поени од реакции
25
Nikoj ne e celosno iskren.(bez razlika dali sprema drugar/ka,roditel,partner)
Znachi ima iskrenost,no ne vo celost.Mozebi golem procent e iskrenosta,ali sekoj si premolchuva po neshto so cel da se zadrzi lichnosta.(makar toa da e nekoja sitnica).I jas pod iskrenost ne podrazbiram 100% iskrenost..Ako zadrzish neshto za sebe ne znachi deka ne si iskren.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Мислам дека не постое такво нешто а и не е нормално да постое оти логично е секоја единка у било каква врска да има некој мал дел зачуван за себе нешто шо го потсетува дека тоа е он и нешто шо само он си го знае.А колкава ке биде таа мала слатка тајна зависи од него и дали истата може да му предизвика проблем ама тоа мање битно битно е дека секој има по нешто шо си е негово и си го чува себично у мозочето.

NIM

NIM
Член од
3 март 2010
Мислења
43
Поени од реакции
1
IMA

:salut:ДА ИМА НО ТЕШКО МОЖИМЕ ДА ГИ ПРОНАЈДИМЕ ТИЕ СЕ ДАЛЕКУ ОД НАС ..............

Имаш проблем со видот,затоа неможеш да ги најдеш...
leandra

S

StereoLove

Гостин
Искреност?дали се уште постои тоа?ако постои тогаш е тоа ретко.
Во секоја врска има кажувано по неколку лаги.
Бараме совршенство кое не постои.
Искреност која некој не знае да ја цени доколку си искрен.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Нормално дека постојат. И не се согласувам дека реткост е да се најдат. Нормално дека сите лажат понекогаш, но имаме ЛАГА и лага, и треба да се прави разлика меѓу тоа. Само затоа што некогаш сме се зезнале и налетале на погрешни, не значи дека сите останати треба да ги избришеме и да мислиме дека се лажговци.

Верувам во искреноста на луѓето.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас сум искрен партнер, секогаш кажувам колку имам испиено пред да сум со партнерката, да си знае на што е.

Јас барам искрена партнерка, кога ќе после пијаната вечер искрено да ми побара одредена сума која била наменета за такси, значи искрена сума т.е. точната сума која била потребна за мене а не да ме лажат у очи.

Член од
14 јуни 2009
Мислења
147
Поени од реакции
21
не би рекол...ни самиот спрема себе не си секогаш искрен, не па кон друг

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
секако дека постојат... многу нормално

pHiLLiPcHo

Шушљак
Член од
26 февруари 2009
Мислења
892
Поени од реакции
68
Другарките ме тврдат како таков тип.Па за разлика од класик машко да скрши и да повреди срце на девојка,досега го немам направено тоа.Ми се има случено да изневерам девојка,но не сум изневерил.И на крај краева,после толку време со искуство поминато и со мое размислување сум заклучил дека џабе ако си искрен кон партнерот..денес победуваат класик-луѓето.Раскини и остај ја,сама ќе ти дојде и ќе умира по тебе.Ако си фин и добар,само ќе ја добиеш за кратко време додека не потрча по некој друг.Едниот мора да биде повреден,и во тој случај се тие-искрените партнери..

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Лажеме од различни причини.
Да се извадиме од некоја ситуација, еве не ти се искача вечер со него, па ќе излажеш дека ти цркнал стаорецот и наместо да си тагуваш по дома ќе се журкаш у комшии.
Да се направиме интересни. Осеќам дека е малку монотоно, па ќе измислуваш филмови како си го истепал маалскиот манијак.
Да се упуцаваме. ‘‘Лелеее како ти стојат фармеркивеее...‘‘ А си свесен дека крца телевизорот од сите страни.
И други разно-разни причини.
Со ваков буквалистички пристап на работите ќе дојдеме до заклучок дека не постојат искрени луѓе, следствено на тоа ниту партнери. Затоа сметам дека е погрешен начин на гледање на работите. Искрен партнер според мене е тој со чесни и добри намери, љубов и почитување доволни да не би те повредил никогаш. А такви постојат. :wink:

S

smart ass

Гостин
Љубовта ја сваќам како спремност за себежртвување за партнерката која ја сакаш,едноставно таа е делот кој понекогаш ни фали.Така да ако зборуваме за ЉУБОВ тогаш постои искреност.

Истото важи и за жените и за мажите...едноставно имаат потреба од љубов,остајте мачоменовците кои пред другарите се фалат,па за потоа насамо пред девојката да плачат кукаат или да бараат сонца.

Kajgana Shop

На врв Bottom