Апсолвентите на протест за ваучерите!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Целта е проста и повеќепати спомената, не земајте се здраво за готово, за навреме да сфатите дека ваквите народни делења секогаш некого ќе го погодат, за жал оваа година сте вие. Можеби наредната година тие апсолвенти ќе добијат, па ќе се нервирате зошто токму вас ве прескокнале. И пак протести се додека не се научите да игнорирате нешто за кое што и сами сте убедени дека тоа не е тоа што треба да биде. Сфати го тоа исто како кога одиш на натпревар и со влезниците се делат дресови гратис, доаѓаш ти на ред и во кутијата снемува дресови. Заминуваш ти и гледаш позади тебе чичкото веќе од комбето донел друга кутија и продолжува да дели дресови. Нему никој не му кажал кому треба да ги подели дресовите, нему некој му кажал само да ги подели и тој ги дели....

Па ништо не губиме ако побараме, а споредбава со маичкиве не ти е баш во ред.
Мислам дека можеа да ги намалат ваучериве на 200 евра, па никој немаше да прави проблеми.
А за погоре наведените лешпери, може ќе ги продадеа ваучерите, ама нив ќе ги купеа оние на кои им беа потребни, можеби некој што досега немал ПЦ!

Сметаме дека е правилно да протестираме и тоа е колективен став.Не знам како се студирало во Југославија ама сигурен сум дека и не им се дозволувало многу многу.Реков и ќе речам,не се работи само за ваучерите.Ова е начин да се охрабрат студентите дека и тие можат,а верувајте умеат и тоа како да направат промени,бар во делот на студирањето.Ако вака се продолжи со слога,сигурен сум дека и многу други студентски права ќе се остварат.Нареден протест може да биде бесплатно студирање.Кога можат и некои неписмени да менуваат многу работи,можеме и ние студентите

Реков, пола.

Плус Bada bing! од форумов.

А за тоа на почетокот за цела генерација рече за сите или за пола?
Еве бе јас сакав уште лани да земам лаптоп, ама викам ај ке почекам до година ќе ми дадат ваучер. И сега што да правам пак да чекам до следното лето!
На пример купам, и до година дадат, што да му правам на ваучерот пак да купувам нов компијутер, или ќе го продадам!

Јас ли да ти берам гајле?

Работата со ваучерот е дека: Можеш да добиеш, а и баш не мораш, а ти за тоа немаш што да се буниш затоа што е знак на добра волја на некој - а не обврска која пробува да ја избегнува.

Разбираш, или да го повторам примерот со Жито Лукс и лебот?

Па ништо не губиме ако побараме, а споредбава со маичкиве не ти е баш во ред.
Мислам дека можеа да ги намалат ваучериве на 200 евра, па никој немаше да прави проблеми.
А за погоре наведените лешпери, може ќе ги продадеа ваучерите, ама нив ќе ги купеа оние на кои им беа потребни, можеби некој што досега немал ПЦ!

Губите кредибилитет вака бледо и неорганизирано кога веќе сте решиле да протестирате. Ќе добиете, ама треба да ги повикате сите студенти од прва до крај и да им објасните на сите студенти дека истово и нив ќе ги снајде ако не ви се придружат. Како што реков засега и самите протестанти не се сигурни она што го бараат. Или пак не знаат за што всушност ќе го користат компјутерот како апсолвенти.

Јас ли да ти берам гајле?

Работата со ваучерот е дека: Можеш да добиеш, а и баш не мораш, а ти за тоа немаш што да се буниш затоа што е знак на добра волја на некој - а не обврска која пробува да ја избегнува.

Разбираш, или да го повторам примерот со Жито Лукс и лебот?

Не бери ти гајле, остај не нас, никој не те ни побара!
Тоа дека не морам да добијам ваучер си во право, а имам право да се бунам, кога предходно беше наведено од страна на министерот дека тоа ќе помине во традиција.
Кога се најавуваше протестот бев против, зошто имав исто милење како тебе, меѓутоа подоцна се предомислив бидејќи кога видов дека финансирањето на некои безначајни работи е продолжено, а оваа прекината.
Според твое мислење се на што се трошат буџетските пари е знак на добра волја на владата, може да укинат што сакаат кога ќе посакаат.

Не го повторувај делот со Жито Лукс, повтори го делот што е избришан, мислам дека некои го немаат прочитано!
Чекам да се извиниш на сите кои ги навреди!

Губите кредибилитет вака бледо и неорганизирано кога веќе сте решиле да протестирате. Ќе добиете, ама треба да ги повикате сите студенти од прва до крај и да им објасните на сите студенти дека истово и нив ќе ги снајде ако не ви се придружат. Како што реков засега и самите протестанти не се сигурни она што го бараат. Или пак не знаат за што всушност ќе го користат компјутерот како апсолвенти.

Не можев да одам на протестот, зашто имав други обврски, ама колку што знам вчера имаше соопштени од организаторите дека разговарале со министерот и дека протестот нема да се одржи. Мислам дека токму тоа и беше причината за малиот одзив на студентите, затоа што многумина мисле дека ќе нема протест!
Малку чудно беше што тоа го кажуваат еден ден пред протестот, ама мислам дека беше во координација со владата за се да биде неуспешно.
Поголем кредибилитет губи министерството кога лаже дека ќе ни дале ваучер кога ќе диломираме, ќе имало бесплатни учебници и сл. Сето тоа треба да се свати како стимул за они кои подоцна со својот труд и знаење уште повеќе ќе придонесат за сите!

Не можев да одам на протестот, зашто имав други обврски, ама колку што знам вчера имаше соопштени од организаторите дека разговарале со министерот и дека протестот нема да се одржи. Мислам дека токму тоа и беше причината за малиот одзив на студентите, затоа што многумина мисле дека ќе нема протест!
Малку чудно беше што тоа го кажуваат еден ден пред протестот, ама мислам дека беше во координација со владата за се да биде неуспешно.
Поголем кредибилитет губи министерството кога лаже дека ќе ни дале ваучер кога ќе диломираме, ќе имало бесплатни учебници и сл. Сето тоа треба да се свати како стимул за они кои подоцна со својот труд и знаење уште повеќе ќе придонесат за сите!

уште еднаш се виде неорганизираноста на студентите, За да се добие веќе нешто треба да се работи на солидарноста на останатите студенти. Сега засега само владата е координирана и се е под контрола. Оттука кривицата не е кај владата и министерството, туку кај студентите и нивната неорганизираност. Дотогаш немате право да се лутите на министерот. Зошто да дадат кога не се обврзани, а најмалку пак притиснати.

Е ај да видам каде ви е ветено дека секоја јебена година од мои шпари ќе си купувате компљукторчиња??

!

Zasto od tvoi pari...pa neli site plakame danok na ova drzava...sega ispaga deka proslite 2 godini nie plakavme kompjuteri za apsolventite za gruevski da gi dobie izborite....

На крај на краишта мило ми е кога се јакне колективниот дух,во случајот се јакне студентската свест!Кога тогаш ќе дојде и тоа време ќе има и бесплатно студирање и се што е студентско право.Можеби не во мојата генерација,ама сигурен сум дека наредните генерации ослободени од некои минати времиња,ќе бидат свои и ќе се изборат за она што ние сонуваме...АМА сигурен сум дека ќе биде тој ден.СЕ СЕ ВРТИ

Zasto od tvoi pari...pa neli site plakame danok na ova drzava...sega ispaga deka proslite 2 godini nie plakavme kompjuteri za apsolventite za gruevski da gi dobie izborite....

Аха. И секој кој бил доволно ефтин да биде купен од 200 евра за да додели глас, заслужува пак да му се повтори истото (условно нели, ако ваучерите биле клучни во добивањето гласови т.е. власт).

за темава веке дискутабилно е да се зборува дека никој неможе да се стави во положба на друг, иначе garfield браво за тебе со си успаел во живото секоја чест но во оваа држава нема секој привилегија ко тебе имам другарка 4 деца се и она студира и работи ама работи за леб ама нема за луксуз и за компјуер на факулетет и бара да истражува се дадоа пари по факлутетве за набавка на технологија каде се бара презентации направени на цд да ги презентираш на час дека македонија е земја на информатичари кај со 90% од оценката и е истражување и фрла пари по интернт кафулиња проектов ке беше одличен да се дава на апсолвентите дека не се многу пари од бучетот ама многу за студентот

за темава веке дискутабилно е да се зборува дека никој неможе да се стави во положба на друг, иначе garfield браво за тебе со си успаел во живото секоја чест но во оваа држава нема секој привилегија ко тебе имам другарка 4 деца се и она студира и работи ама работи за леб ама нема за луксуз и за компјуер на факулетет и бара да истражува се дадоа пари по факлутетве за набавка на технологија каде се бара презентации направени на цд да ги презентираш на час дека македонија е земја на информатичари кај со 90% од оценката и е истражување и фрла пари по интернт кафулиња проектов ке беше одличен да се дава на апсолвентите дека не се многу пари од бучетот ама многу за студентот

паметно кажано,не вреди повеќе ни да се реплицира ни ништо.Доста е за вечерва,добра ноќ

паметно кажано,не вреди повеќе ни да се реплицира ни ништо.Доста е за вечерва,добра ноќ

Брачко, и јас иам комшија еден генијалец, а за леб нема.

Ајде утре да се договориме да ми донедеш пакет со гауда, печеница, кулен, лепињи, мајонез, лут кечап и маргарин за да може да јаде на раат (јас ќе му купам тостер) и да развива идеи.

Од друга страна, нивите „сами ќе се обработуваат“. Океј?

луге се испомешавте збориме за генијалци на кој на нешто му треба и од тоа му зависи школовањето а за комшијата твој има социално кое дава пари на секави случаеви на кој не им треба а на тие без леб се на цедило тоа друга тема каде и таму треба малку да полемизира , мислењава нигде не водат заштоо на 1 година не се давале ало 50% идат на факултет и се откажуваат тогаш сите ке се запишеа за ваучер а ние не се запишавме на факулете за ваучер фала богу за знаење еј до сега имам 2500 евра платено партиципација не за знање за вучер страшно сварно логика ви немаат разлислувањата и веке се оградувам од тука така не треба вучаер ја немав се снајдов сам сега и ти ццц

Само едно ме интересира. Вие што плачите ко мали деца за ваучери, од кај пишувате на форумов ме интересира? Во интернет кафе седите?
Или финтава е, како можи на Јанко да му дадат, мене не:toe:
Еве и јас че кажам пример, да не останам покусо :)
Ова исто е,пример, професорката закаснила за првио час, и имале слободен, и ајде сеа тие втор час што имаат од истата професорка, ќе штрајкуваат, оти за нив на време се вратила:tapp:

А ако веќе зборуваме за ваучери, што има бе на апсолвентите да му даваат, зошто му се нив??Нека му даваат на бруцошите, нив не им се попотребни??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom