Мамење на тестови?

Дали сте мамеле на тестови?

• Секогаш!

Гласови: 295 31,1%
  • Се случувало...

Гласови: 584 61,6%
  • Никогаш!

Гласови: 69 7,3%

• Вкупно гласачи
    948

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
За тест секогаш правам препишувалки, ама никако да ги извадам од џеб... Се мислам професорот ќе ме фати. Арно ама си најдов едно другарче што нема никаков страв, тефтери вади на клупа:vozbud:
Па сега направивме договор, јас ги правам, а таа ги вади на клупа :)
Најчесто ги правам на комп со фонт 2 :)

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
У средно препишував редовно, сега на факултет ми е страв, не за друго, казната е две сесии забрана за полагање од вкупно три. До сега на факултет само сум пишела по некоја формула на дигитрон и толку.

word

Експресија...
Член од
2 октомври 2007
Мислења
298
Поени од реакции
3
Кај мене се случувало да излажам!Ама секога :nenene:

word

Експресија...
Член од
2 октомври 2007
Мислења
298
Поени од реакции
3
Кај мене се случувало да излажам!Ама секогаш:nenene:

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Vo sredno ne sum prepisuvala a za vo osnovno da ne prajme muabet
Sea na fakultet se nauciv na milion nacini na prepisuvanje i neka mi e gospod na pomos da ne me fanat oti otidov od raka minimim 3 sesii zabrana kaj nekoi profesori imas :)

А

Ајсшутер

Гостин
Е бе сите си ги кажавте тајните сеа да може некој наставник/професор да ве чита ке биде интересно :)

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Јас стално си препишувам на испити од тоа пенкалото ако го знаете што излегува календар од страната :) на секој испит го вадам календарот и местам ливчиња за препишување ... :) никако не сум заприметен од професорите досега..

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ууууууууууф. Кај нас во последно време по мобилни си праќаме СМС, и си кажуваме одговори и тоо. Навика ми е мене во ќесето ливчиња да ставам, лекции напишани и слично, и да си препишувам. Не дека ќе ми затреба де. :pipi:

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
на мало ливче пичам се што ми треба и земам едно пенкало во боја по можност но сепак проѕирно и го ставам внатре ливчето...се пишуваат и по цели лекции а нема шанси да те приметат.или пак имам и маркери кои што се гледаат само под УВ светлина (кој сака да му набавам нека пише ПП):vozbud:

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
Мамите ли на тестови?
Јас во основно и средно секогаш препишував на предметите „историја“ и „математика“ и досега никогаш не ме фатиле! :baeh:

Имав 2 начина на препишување:

- Кога беше потопло, ќе облечев куси панталони и ќе го залепев ливчето од внатрешната страна на ногавицата. Кога ќе дојдеше „прилика“, само ја вртиш ногавицата нанадвор и си припишуваш;
- Кога беше ладно и неможев да носам кратки, едноставно го ставав ливчето под нога (бутот) на столчето, и си препишував.

Вие?
Тоа е више застарено бе сеа технологија ова она поштено си сликам со телефонот(3мп камера)го вадам на тест и препишувам поштено а и никој професор не праи проблем за телефони на час освен македонски(као увек сите професори македонски се гадни лол):baeh::baeh:

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
Е бе сите си ги кажавте тајните сеа да може некој наставник/професор да ве чита ке биде интересно :)
Ејјјјјј да ако ја дал темава некој професор па да ни ги открие сите тајни на препишување?!!?!?!!? Браво за мислава :bravo:

Член од
24 декември 2007
Мислења
384
Поени од реакции
17
jas si napisam listijna na kom i gi stavam vo neseser i dosega samo ednas me fatija a 8 godini prepisuvam
dojde li nastavnikot ti go stavis pod klupa neseserot i toj ne go faka posle pak go izvadis
to e to

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Утре правам историја тест (книга не сум чепнал ни една лекција незнам) професорката е строга малку ама ќе снајдам некако ќе ми кажат прашањата тие што прават пред нас момичката позади мене ќе кажува јас ќе препишувам малку и ќе се напише тестот :)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Aман бе, глеам се препишувачи на форумов.. Али шо ми е смешно, половина рековте дека препишувате на англиски, писмени македонски, математика, сметководителство... Мислам.. како можеш да препишеш на задачи математика ако не ѕирнеш од некој пред/зад/лево/десно од тебе, да не си ја имаш секоја задача од тај тип на ливче, па " само " ја наоѓаш и ја препишуваш? На македонски? Па на нас не ни дават тема, а и подобро е така, оти лани професорката даваше 2 теми како подготовка, а другиот час, пак ги даваше истите две, а ние да си избереме за која да пишуваме.. Сите имаа петки, а на 95% од дома им ги пишуваа составите. Али сега, иако сме најучен клас у гимназијата ретко да има повеќе од 10 5ки. Иначе јас одсекојпат сам си пишам состави, а никојпат дома, ми текнува во школо, а пошто немам проблеми со фантазија, а и сакам да читам, еден состав не претставува проблем ;p

Али ајде, темата е за препишуване.. Значи, си ги снимаш лекциите на телефонот и на тест само седнуваш на клупа до ѕидот, си ставаш слушалка на лево/десно уво, зависи каде седиш и ги пушташ лекциите на плеј;P

Кај нас на ѕидот има закачено палтиња, па можете и на ѕидот да напишете, никој не може да виде ништо ;P

Ако носите нараквица, штампате лист со фонт 4ка ( ако имате добар вид, се разбира, оти ако треба да носите леќи/очила не верувам ќе биде лесно за разбирање ), на листчето ги штампате најважните работи и го ставате меѓу нараквицата и раката. Скоро никој не проверува, а и лесно е да препишеш оти раката можеш секако да ја мрдеш додека е на клупа без да бидеш сомнителен.

Имаше некои пишуваа од задната страна на столот на учениците кои седат пред нив, па после само се наведнуваш и си видуваш :P

Али најдобро ви е да направите нешто како проект на хамер на темата на која правите тест. Кога ќе дојде професорката, ако го види, ќе и кажете дека е направен од другиот клас, и дека не смеете да го чепкате, ПС. Закачете го високо, да не сака да го слегне ;P

На минатата писмена македонски, измислија начин да препишуваат и ако не ја знаат темата.

Имаме една момичка шо знае да пишува, и пишува состав за некои 10 минути, и кога дојде професорката до нејзе, таа веќе напишаниот состав и го пикна в џеб =)), оваа не осети ништо, и продолжи да кружи низ училницата. Тогаш, детето на кое беше наменет составот, ја викна како демек нешто не му е јасно, па додека таа му качуваше нешто, и го извади листот од џебот и откако професорката замина понапред, едноставно ги замени листовите и си доби 5ка =))

Имало уште многу дешавки, ама ги заборавам, пошто не ме интересираат, а и не ми се дешаваат мене, пошто не практикувам да препишувам, евентуално ако не ми текнува нешто у моментот ја прашувам другарката до мене, а таа знае =)), а може и да не прашам, пошто оценката не ми е ни малку важна..

mile_panikaaa

Нормален
Член од
28 април 2008
Мислења
348
Поени од реакции
9
Секоаш на тест се трудим да извлечеме све што можем да препишем и така натака.Некад можа да ме фата али некад не и успевам и не е многу тешко треба само да знаеш каков е професорот или професорката.

Kajgana Shop

На врв Bottom