BeatMaster
The Rising of The Neofit
- Член од
- 22 септември 2009
- Мислења
- 51
- Поени од реакции
- 5
Рамноправноста е клуч за успешна врска....
кај нас патриахалноста за жал е сеуште присутна во врската помегу мажот и жената
А потребата за заштита која ја чуствува понежниот пол е нормална , зашто сепак мажот е физички е помоќен ...
Само чудно е што луге со патриахални мозоци многупати ме нарекле папучар лично мене ,мои познаници и пријатели...а од другастрана ми завидуваат на мојата тригодишна успешна врска....бидејки со дискусија и разбирање се постигнува се..
Бидјки многу сакам да готвам .....многупати мојата партнерка сум ја изненадувал со некој мој специјалитет или со кавалерски гест...е таквите патриахални мозочиња заради тоа ме нарекоа папучар.....а тие постојано се во некои глупави и бесмислени конфликти со своите партнери.
Така да за успешна врска е потребно разбирање, почитување,добар секс,и нормално љубов![]()
Прекрасно кажано. Во оваа заедница, што ја создадовме јас и мојата партнерка, не е брак, туку само живееме заедно, имаме две прекрасни деца. Кај нас владее скоро совршена хармонија, па можам да бидам и презадоволен во тоа што: јас сум тој што готви, чисти суредува низ дома. Имам доволно приходи, не морам да одам на работа после 2001 година, па двајцата уживаме во животот.
Кај нас не се определени претходно работите, туку рамноправноста владее на начин на кој ретко кој ќе поверува во тоа: Денес готвев, јадевме пиевме пустевме... Се тоа ок. Кога дојде време да се крене масата, јас едноставно ја погледнав мојата парнтерка, таа ме погали по главата, ми ги подаде цигарите и рече: Уживај.
Кога она пере алишта, јас ги пружам на сонце, да се сушат. Јас ги собирам, пошто сум сум повисок, она ги пегла.
Јас набавувам намирници денес, таа ги групира и суредува. Утре обратно. Слободно прашајте ја дали не ужива во хармонијата која ја создадовме.
Не станува збор за тој кој што ТРЕБА да работи во една заедница, туку кој што САКА да направи.
Доколку сакате рамноправност, сфатете дека нема машки и женски работи во едно домаќинство. Има само САКАМ и НЕ САКАМ.
Слободно кажете дека сум папучар, а јас ќе уживам во оваа прекрасна атмосфера. Зашто и покрај мојата насилна природа, јас уживам во мирот, кој во домот во кој си го создал е најдрагоцен.
Поздрав