Општи дискусии околу eRepublik

Статус
Затворена за нови мислења.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
И можи јас да се пријавам ако несака некој друг?
Тешко за овие избори, веќе има пријавени "резерви".. можеш ако сакаш директно да му пристапиш на претседател на некоја од поголемите партии.

Член од
3 август 2009
Мислења
271
Поени од реакции
4
Немој со ХЕЛЛ АСС мене ми стигнаа казнени поени за тоа сеа не памтам колку! Подобро пиши Former Ottoman Province of Yunanistan :vozbud:
Знам, на тоа алудирав. Ако не е дозволено Hell-Ass тогаш не е дозволено ни Republik of Monkeydonia. Според член 3 точка 1 хаха

бтв, за изборите во Индонезија како искуство од претходните избори имајте на ум дека Индонезија се понапред од нас со времето. 5 саати се понапред. Како што памтам некои се радуваа/ле во 02:00 саатот дека водат со доста гласови и слично, проблемот е што кај нив е тогаш 07:00. Ние тогаш спиеме а тие имаат 7 саати (по нивно од 07:00 - 14:00) за да видат и да се организираат кај што фалат гласови да се гласа...
затоа според мене ќе биде тешко со 3 кандидати да се успее(како претходниот пат). Плус од друг зависи кај ќе дозволат во кој регион да се кандидира наш кандидат а веројатно ќе дозволат во региони кај што требаат највеќе гласови..

А

Ајсшутер

Гостин
Член од
3 август 2009
Мислења
271
Поени од реакции
4
зошто во оваа листа што е дадена има и срби?
изгледа има отворено кај некој што има и срби пријатели и само ги препишал сите, мислејќи дека сите се Македонци:toe:
друго објаснување нема, тие си се припадници (србиве) на WE и ако дојдат во Русија ќе треба да се борат за Русија а тоа прво и прво никој од србите на листата нема да сакаат (пример во Србија в.с Славонија нема да можат да се борат)

А

Ајсшутер

Гостин
Србите секако се борат за Русија сојузници се, инаку мене стварно не ми е јасно зошто MoredanKantose да биде водач, управител на македонската војска.. ќе имаме и ние војска наскоро само нека ја додадат Македонија сигурно ќе знаеме како да се организираме плус до тогаш ќе имаме јаки играчи кои ќе прават поголема штета а не сега просек да земеме дали 30/40 штета ќе правиме.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.400
Поени од реакции
25.252
Се регистрирав и јас. Кажете ми, кај можам да одберам националност, односно дека сум Македонец? Играм во Русија, во Калининград. Се регистрирав пред 15тина минути, втор левел сум, кој сакат да ме додајт како пријател јузерот ми е dzimi123.

Читав туторијали овде на форум па ваљда ке се снајдам.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Србите секако се борат за Русија сојузници се, инаку мене стварно не ми е јасно зошто MoredanKantose да биде водач, управител на македонската војска.. ќе имаме и ние војска наскоро само нека ја додадат Македонија сигурно ќе знаеме како да се организираме плус до тогаш ќе имаме јаки играчи кои ќе прават поголема штета а не сега просек да земеме дали 30/40 штета ќе правиме.

Па незнам пример јас правам до 500 негде штета , така да сигурно правиме повеќе.

А Македонија кузнеј дали ќе ја стават ако не ја стават до нова година , јас ќе ја напуштам играта.

Член од
3 август 2009
Мислења
271
Поени од реакции
4
ја мислам дека тие што ќе се пријават не губат ништо. Пари за плати ќе стигаат од Русите. Јас на пример до сега се борев со 2 оружја а сега и платата што ја добивам од легијата ја давам за оружје и почнав со 4 оружја да се борам. Така повеќе штета правам и така побрзо ќе дигнам чин.

Се регистрирав и јас. Кажете ми, кај можам да одберам националност, односно дека сум Македонец? Играм во Русија, во Калининград.
Ако си ја почнал играва во Русија, имаш Руско државјанство. Кога ќе не стават нас, ќе се преселиш во Македонија и автоматски ќе добиеш Македонско државјанство:wink:

А

Ајсшутер

Гостин
http://www.erepublik.com/en/article/gather-macedonians--942004/1/20
Време е за да избереме водич на Македонската Фаланга! :vozbud:
Се регистрирав и јас. Кажете ми, кај можам да одберам националност, односно дека сум Македонец? Играм во Русија, во Калининград. Се регистрирав пред 15тина минути, втор левел сум, кој сакат да ме додајт како пријател јузерот ми е dzimi123.

Читав туторијали овде на форум па ваљда ке се снајдам.
Неможеш сеуште националност зошто ја нема додадено Македонија кога ќе се додаде (ни требаат повеќе играчи) ќе има, инаку државјанството ти служи за да можеш да гласаш пример ако имаш руско ќе можеш да гласаш во Русија откако ќе се креира Македонија ќе аплицираш за македонско, инаку те додадов и ти пратив леб за почеток.. гледам си се снашол на почеток таман е.

ја мислам дека тие што ќе се пријават не губат ништо. Пари за плати ќе стигаат од Русите. Јас на пример до сега се борев со 2 оружја а сега и платата што ја добивам од легијата ја давам за оружје и почнав со 4 оружја да се борам. Така повеќе штета правам и така побрзо ќе дигнам чин.
Ти не губиш ништо дури добиваш зошто имаш помал скил, за нас не е проблем во денот да зимаме 5 оружја, барем за мене не е исплатливо во приватни фирми подобро ми е, инаку кој сака нека се пријави.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
А пример сега јас живеам во Индонезија и автоматски имам државјанство или треба нешто да направам за да имам?

А

Ајсшутер

Гостин
А пример сега јас живеам во Индонезија и автоматски имам државјанство или треба нешто да направам за да имам?
Гледам ти имаш државјанство индонезиско ти пишува на профил до локацијата, ако се преселиш во друга држава сега пример мора да ти одобрат државјанство ако побараш, и те прашува дали сакаш да аплицираш откако ќе се преселиш и кликаш што сакаш.

Член од
3 август 2009
Мислења
271
Поени од реакции
4
Ти не губиш ништо дури добиваш зошто имаш помал скил, за нас не е проблем во денот да зимаме 5 оружја, барем за мене не е исплатливо во приватни фирми подобро ми е, инаку кој сака нека се пријави.
Брат, не знам дали се разбираме.. Платата од легијата е плус, секој легионер може да работи во било која приватна фирма сака за што нормално си добива плата или ако има сопствена фирма/и уште подобро.
Плус, за играчи со јаки левели во важни битки даваат и оружја тој русинот parter фрла пари како луд:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom