Bin bir gece - Илјада и една ноќ

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
epa narode redno vreme bese da zavrse :)
kako i da e dobar film samo ovie od A1 mnogu go izvleckaa :)
najbitno e so seherezad i onur srekno si ziveeja do krajot na svojot zivot:):)

Еден добар цитат: :smir:
"Шехерезад: Господине Онур, гледате дека навистина немало потреба за грижа...
Онур: Тебе трепката да ти се затресе и јас ќе се загрижам!"

Еден добар цитат: :smir:
"Шехерезад: Господине Онур, гледате дека навистина немало потреба за грижа...
Онур: Тебе трепката да ти се затресе и јас ќе се загрижам!"
многу поетично, за златен глобус, упппс, жолта тиква :pos2:

Ко типична шпанска серија,само шо ликовите не се викаа : Игнасио,Хорхе,Енрике,Пабло, Есперанса,Саманта,Берта,Грациела,Сјело,Марица,Миа,Летисија, бла,бла,бла.
Фркава во целава серија уствари беше :Зошто Шехерезад не му кажа на Онур за шо и требаат тие 150 000 долари?

А,нешо шо слушам ќе идале Скопје?
Ако е така, тогаш којзнае колку баби ќе завршат в болница:)

Never trust in women; nor rely upon their vows;
For their pleasure and displeasure depend upon their passions.
They offer a false affection; for perfidy lurks within their clothing.
By the tale of Yusuf be admonished, and guard against their stratagems.
Dost thou not consider that Iblis ejected Adam by means of woman?

--- надополнето ---

Фркава во целава серија уствари беше :Зошто Шехерезад не му кажа на Онур за шо и требаат тие 150 000 долари?

како бе не му кажа? :)

Never trust in women; nor rely upon their vows;
For their pleasure and displeasure depend upon their passions.
They offer a false affection; for perfidy lurks within their clothing.
By the tale of Yusuf be admonished, and guard against their stratagems.
Dost thou not consider that Iblis ejected Adam by means of woman?

--- надополнето ---

како бе не му кажа? :)
Така, се во серијава се испоплетка зошто Шехерезад на почетокот ко му ги побара на Онур 150 000 долари,не му кажа за шо и требаат и беше приморана да ја помине црната ноќ со него.
Отпосле Онур дозна,па "Да знаев за шо ти требаа немаше да легнам со тебе"

Така, се во серијава се испоплетка зошто Шехерезад на почетокот ко му ги побара на Онур 150 000 долари,не му кажа за шо и требаат и беше приморана да ја помине црната ноќ со него.
Отпосле Онур дозна,па "Да знаев за шо ти требаа немаше да легнам со тебе"

му кажа бе, не ми кажувај мене, јас не пропуштив епизода, ЗА ОПЕРАЦИЈАТА НА КААН и требаа парите, Бурхан не и даде, ја избрка, па таа мораше да најде и затоа спиеше со Онур.

му кажа бе, не ми кажувај мене, јас не пропуштив епизода, ЗА ОПЕРАЦИЈАТА НА КААН и требаа парите, Бурхан не и даде, ја избрка, па таа мораше да најде и затоа спиеше со Онур.

Јас колку шо памтам таа му кажа на Бурхан,ама на Онур не му кажа тогаш за шо и требаат парите.

Веќе редно беше да заврши...доста им беа 1001 ноќ...се искинав од плачење ко се скара Шеќерка со Онурчета и шо сега демек хепи енд..абе батали све..

Фала богу и ова конечно да заврши! :)

Фала богу и ова конечно да заврши! :)
Во тоа е маката! Овај Велија се решил да не потурчи,маме ќе ни ебе. Веќе од петок почнува некоја срцепарателна серија исто така од турско говорно подрачје,нормално со синхронизација!

Иначе еве го моето резиме во врска со серијава:

Кај нас велат: "лош е ко турчин". Ама и ова турциве станале жими Qроф. Жениве излегоја поголеми мажи од самиве мажи. 1001 ноќ - Класична лижипичкарска приказна! Чоека шо не си стој на зборо - Ебати чоеко!

Се извиниувам на сите шо му изгледа моево излагање патетично али ова беше посилно од мене. Данеречам фрустрација! И една порака до машкио род на кој шо припајџам: Она е то шо не треба да бидите во живото!

Фала!

Може ли некој да ја раскаже последната епизода?
Да не испадне дека не сум во тек :)

Вечер ке ја даваат пак ама ај ке ја раскажам :)))

Али Кемал и Гани излегоа од затвор но Гани го пратија во војска а на Али Кемал му дадоа мал магацин да води во друго градче и да зима пари како обичен работиник, се преселија таму со Фусун во мала куќичка а он никако да се помири со тоа дека така татко му му направил :) Бурхан ја продаде фабриката и колите и со Надиде отидоа на патување со брод.
Бену и Керем се разведоа бидејќи Керем не се интересирал за нејзиното алкохоличарство, му призна она дека постојано сеуште пие а он несака никако да и помогне. И она решава да иде во Америка и во авионот се качи и Керем и кажа дека неможе без неа, читал за алкохоличарите, знаел дека пие, и мора да иде со неа дека ја сака бла-бла и се смирија во авион :) Керем го напушти холдингот и неговиот дел го препушти на Бурак а не кажаа дали ке се смири со некоја од бившите негови :)
А пред тоа Керем дозна дека Шекерезад ке прави свадба и отиде кај неа да и каже дека он е за се виновен а не Онур..он кажал на Еда и Бену...после Шекерезад отиде кај Бену да ја праша како можела да помисли дека спиела со Керем таа вечер па после се смирија другарките :)
Шекерезад отиде и кај Онур да му каже дека му верува дека он не кажал...но он фино и рече дека требало него да му верува а не Керем да мора да и каже...и ја испрати и и посака среќен брак...после и двајцата плачеа нормално :).

Каан му кажа на тој стариот (новиот маж на Шекерезад)дека несака он да се земе со мајка му зошто неговото семејство е со Онур и Лилипут.
И за време на свадбата Каан се качи во такси и отиде кај Онур...и кога Шекерезад требаше да каже дали сака да се омажи со тој.... незнам името :) влезе Онур со 2 деца и она отиде кај нив...се гушкаа и заврши :) :) :)

Стварно треба да се гледаат три епизоди,првата во средина по избор и последната за да се биде во тек :)
Фала Маца што се потруди:back:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom