Добар си баце, добар, знаеш на сите да ни ја затнеш устата
Ама сепак коа сме кај младиве играчи никогаш неможеш да знеш на што си!
Од една страна ако седи на клупа, како што самиот викаш се околу него во поголем дел би било обвиено во магла т.е непознаница, а од друга страна па ако уште сега почне да игра во првиот тим на Челзи, може лесно да се случи да летне во облаци и да мисли дека го фатил господ за мадиња и па нишо не сме добиле! Така да со млади играчи никад не се знае, во тоа биди сигурен.
Значи вака, ти викаш дека треба да се форсира во прв тим, јас викам дека подобро е да го печи занаетот од клупа. И едното и другото се исправни... или пак не , не знаеме! Али јас си се држам на своето и викам дека не треба да се брза, зошто БРЗА КУЧКА, СЛЕПИ КУЧИЊА РАЃА!!!
Ма не е поентата да се затнуваат усти, баш напротив. Туку да видиме, шо се промени по 34те сериозни минути на МекЕкран сезонава шо стана Stamford Bridge sweathart?
За летање во облаци после старт на млад играч за голем тим следува еднонеделно (минимум) тренирање со U18, на пример само. А Младинците на Челзи се „радијатори“, ја прегреаа клупата на Челзи, немаат никакви шанси за старт против било кого (против Жилина можеби, ако имаме обезбедено прво место во групата, во „фантастично резултатски битниот“ натпревар за Челзи во тој случај).
Од клупа се печи само занаетот - гледач. Лани МекЕкран патувал со тимот на Карлиг Куп дуелот со Блекбурн и бил во публика. Денеска еве, се погоди исто, пак ќе патува кај Блекбурн и веројатно ќе биди на клупа. Со оглед на физичката страна на играта на Блекбурн, јас сум цврсто убеден дека тој максимум ќе добие 5 минути игра + продолжение - 8 минути се на се. Пошто нели, 17 години има. :kesa:
И шо ќе е разликата со неговото минатогодишно присуство на трибините и овогодишното на клупата?
Брза кучка слепи кучиња раѓа, ама кој рано рани, две среќи граби. Ко веќе дискутираме на тој начин. Ама не, 17 години бил, ѕвер е со то шо „изигра“ досега....ако сакате уште еден Калу, да , ѕвер е.
Поздрав до ФантомХ..
Уште не се пробил, далеко е од тоа, али е на сигурен пат.
На сигурен пат е да се врати во резервите кај шо и треба да биди, а не, „идна суперѕвезда на Челзи“, „ќе играл за Англија на ЕП 2012“, „Stamford Bridge sweathart (?!!?!?!?!??! :raz
“.....
ВИлкинс изел само гомна, бар тој треба да знај дека иако Лампард, Бенајун и Рамиреш повредени, нема место за Мекекран појќе од 10 минути по натпревар (и тоа 90% од натпреварите решени). То се вика bit part играч, или грејач на клупа по наше. Години немојте да ми спомнувате, ако имал 17 години и зато било така, тогаш назад в училиште, од таа клупа ќе научи нешто за разлика од таа на Челзи.
Сакаат да искористат момците.. Не го пуштаат така талентот.
Тешко на фудбал кај шо „талентите“ се вреднуваат ко благородни метали. Ко нема да не се пласираат на светско или европско никогаш, камоли да освојат - дебили глупи англиски.